Incia Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Od razu przypomina mi się sytuacja z bojownikiem:evil_lol: Pacholę Twoje jest THE BEST! Czekam na Was:lol: P.S. Tekst będzie wieczorkiem, ok? Quote
Roszpunka Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 [quote name='Incia']Od razu przypomina mi się sytuacja z bojownikiem:evil_lol: Pacholę Twoje jest THE BEST! Czekam na Was:lol: P.S. Tekst będzie wieczorkiem, ok?[/QUOTE] Nie ma sprawy, do wieczorka zaczekamy. Wybiorę się dopiero ok. 18 bo mam jeszcze sporo roboty w domku. Dam znać. Quote
savahna Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Finał opowiesci niezły.,.....:-D:-D:-D Tylko psiaczka szkoda jednak.:roll: Quote
Roszpunka Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 Szkoda mi go bardzo. Ale co ja mogę? :-( Dbam o niego jak tylko można z odległości 120 kilometrów. Jeżeli znajdzie się dla niego dobre miejsce, ukradnę go. A co :p Quote
Incia Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='tomcug']Roszpunko, obiecałam, że ogłoszę i tak będzie. :lol: Czekam tylko na hasło od Ciebie i tekst, bo tu jestem cieniasta bardzo. Fotki wrzuć najlepiej na maila: tomcug@poczta.fm No to możemy ogłaszać:lol: Quote
Incia Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 TEKST DO OGŁOSZEŃ SZANTI Szanti... Tak mam teraz na imię. Nie pamiętam jak na mnie wcześniej wołano, przed tym strasznym dniem. Biegałam sama, przerażona, przy ulicy po której pędziły wielkie maszyny. A ja jestem przecież dzieckiem, nie miałam już siły... Wtedy zatrzymała się jakaś straszna maszyna, ktoś z niej wysiadł i pobiegł za mną. Tak bardzo się bałam, broniłam, ale... te dobre, ciepłe ręce... zrozumiałam, że Ona nie zrobi mi nic złego... Teraz mieszkam u Niej i codziennie uczę się, że ludziom można ufać. Zapomniałam o wszystkim, co wydarzyło się wcześniej, czasem tylko zastanawiam się dlaczego mój ogonek został złamany... Uwielbiam się bawić, biegać po trawce, mam ogromny apetyt, kocham cały świat i jestem bardzo go ciekawa. I czekam...na kogoś, kto mnie POKOCHA. Szanti to trzymiesięczna, piękna suczka. Jest malutka, docelowo nie będzie duża. Przebywa w domu tymczasowym w Kielcach. Jest bardzo wesoła, przyjacielska, szybko się uczy. Kocha ludzi ( dużych i małych ), może mieszkać z psami i kotami. Złe przeżycia nie zostawiły na niej śladu. Szukamy osoby, która zapewni jej najlepszą przyszłość. Szanti jest odrobaczona i zaszczepiona. Zostanie wydana po podpisaniu umowy adopcyjnej. Quote
Incia Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Pierwszy raz popełniłam taki tekst, więc czekam na uwagi. Quote
Roszpunka Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 Tekst super. Dopisz, że jest malutka i docelowo też nie będzie duża. I ostatnie zdanie - Zaszczepiona i odrobaczona zostanie wydana po podpisaniu umowy adopcyjnej (mniej straszy potencjalne domki ;)) Quote
Incia Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Ha, właśnie miałam edytowć tekst, bo mi sie przypomniało że to maluta taka... To o sterylizacji nie pisać teraz, bo to będzie w umowie? Quote
Roszpunka Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 Dokładnie. O wizytach poinformuję w rozmowie, jeżeli domek będzie odpowiedni. Quote
savahna Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='Incia']TEKST DO OGŁOSZEŃ SZANTI Biegałam sama, przerażona, przy ulicy po której pędziły wielkie maszyny. A ja jestem przecież dzieckiem, nie miałam już siły... Wtedy zatrzymała się jakaś straszna maszyna, Fajny tekst. Ja bym tylko w jedny ze zdań coś zmieniła,żeby "maszyny"się nie powtarzały. Quote
Roszpunka Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 Incia, jutro wysyłam paczkę dla głodomorka. Przyjedzie, osobiście Ci podziękuje. Tymczasem ja to robię w Jej imieniu:Rose::Rose::Rose: Quote
Rewelacja Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Czy wszoły zostaly wytępione? (nie przeczytalam calego watku ) Czy oprocz fiprexu zostaly zaaplikowane jakies inne preparaty? (kiltix, fiprex, frontline nie dzialaja na wszoly) Quote
Roszpunka Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 Wyczesywana jest codziennie, sierść przeglądana. Nic żywego tam nie ma i już się nie drapie. W poniedziałek będziemy u weterynarza, ponownie zostanie spryskana (na wszelki wypadek), ponownie odrobaczona a przy kolejnej wizycie zaszczepiona. Quote
Rewelacja Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Pytam, bo problem wszol znalezionych w moim podopiecznym ciagnie sie juz jakis czas. Zastosowalam proszek Insectin, ktory wytrul wszoly. Pozostal problem gnid poprzyczepianych do siersci. To tępię płynem na wszy z apteki (dla kazdego wieku). Jeszcze jedna seria i mysle, ze bedzie po wszolach. Wszoly to są takie wredne babska, że jak się uczepią to nie chcą popuścić.Przeczytaj ulotke fiprexu i zobacz, ze to na wszoly nie dziala. Nie wiem czemu lekarz podal to suni... Quote
Roszpunka Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 Wybiorę się do niej (weterynarza) za chwilę i zapytam. Potem skonsultuję się z innym, bo sama nie wiem teraz... Trochę mnie nastraszyłaś ale dzięki. Sporo psiaków u siebie miałam, żaden nie miał problemów z wszołowicą, dlatego muszę polegać na opinii weta. Quote
Rewelacja Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 [quote name='Roszpunka']Wybiorę się do niej (weterynarza) za chwilę i zapytam. Potem skonsultuję się z innym, bo sama nie wiem teraz... Trochę mnie nastraszyłaś ale dzięki. Sporo psiaków u siebie miałam, żaden nie miał problemów z wszołowicą, dlatego muszę polegać na opinii weta.[/QUOTE] Ja tez nie mialam do czynienia z wszolami. Widzialam ich milion na swojej suczce. Takie malutkie jak pchly ale biale z dluzszym odwlokiem. Poczytalam troche w necie. Przenosza tasiemca i to prawda. Moja 'wydalala' makarony przez prawie 6 dni. Poszukaj w jej siersci maciupenkich kuleczek przyczepionych do wlosa. Jak sie je paznokciem to strzelaja. Uwazaj tez na swoje psy bo sa narazone... Quote
Roszpunka Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 Rozmawiałam z dwoma wetami (z różnych gabinetów) i oboje twierdzą, że Fiprex zwalcza wszoły. W każdym razie na Szanti podziałało. Dziś wieczorem zostanie zakropiona Frontlinem Combo, środek ma działać do trzech miesięcy, więc nawet jeśli się coś od nowa wylęgło, nie ma szans przeżyć. Moje psy są w miarę bezpieczne, są regularnie zakrapiane - już to konsultowałam. Quote
Rewelacja Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 http://www.fiprex.pl/faq.html Tu jest napisane, ze na wszy. Pytanie tylko czy wesz i wszoła to to samo :) Życzę wszystkiego co najlepsze Twoim futrom. W razie gdyby jednak gnidy nie obumarły zrób im dokladnie taka sama kuracje jak sie ludziom robi. Ja wytepilam towarzystwo w ciagu 10 minut wcierania w moja jakiejs oleistej mazi za 26 zl :) Powodzenia! Quote
Roszpunka Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 Wiem, że wesz i wszoła to nie ta sama zaraza ;) Właśnie dlatego przemaglowałam moich weterynarzy w tym temacie. Mam nadzieję, że oboje się nie mylą i zalecona kuracja pomoże. Jeżeli nie, skonsultuję sprawę z trzecim. Inwazja robactwa na moich psiaczkach.... brrrrrrrrrrrrrr Quote
Rewelacja Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 [quote name='Roszpunka']Wiem, że wesz i wszoła to nie ta sama zaraza ;) Właśnie dlatego przemaglowałam moich weterynarzy w tym temacie. Mam nadzieję, że oboje się nie mylą i zalecona kuracja pomoże. Jeżeli nie, skonsultuję sprawę z trzecim. Inwazja robactwa na moich psiaczkach.... brrrrrrrrrrrrrr[/QUOTE] No, ja nie wiedzialam :) Jak dla mnie to to samo obrzydliwe robactwo! A sprawdzalas czy mala ma gnidy? Quote
Roszpunka Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 Właśnie nie widziałam, co wskazuje na niedawną inwazję pasożytów ale po to dostała teraz Frontline, żeby wytępić wszystko, co się ewentualnie wylęgnie... Quote
PaSja Hera Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Bardzo sie ciesze,ze CZARNE DIABLATKO trafilo do Ciebie!!!!Caly czas zagladam.Mocno trzymam kciuki!!! Quote
Roszpunka Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 Też się cieszę, że zdążyłam, zanim trafiła pod koła... Dziękuję za kciuki, będą bardzo potrzebne, zaczynamy malutką ogłaszać... Quote
Incia Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Szanti też przez ciocię Incię będzie rozpieszczana! A co!:evil_lol: Nie mogę się doczekać, żeby Ją zobaczyć. I żeby Pani Bożenka i Klara Ją zobaczyły... Quote
Recommended Posts