Roszpunka Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Jechałam w jedną stronę - widziałam psiaka. Nie mogłam się zatrzymać, czas mnie gonił, naprawdę ważna sprawa do załatwienia. Całą powrotną drogę tłumaczyłam sobie, że nie mogę wziąć psiaka, że w piątek przyjeżdża do mnie chory kudłaczek na tymczas, że nie da się pomóc wszystkim bezdomniakom - i uzbrojona w te twarde, racjonalne argumenty.....zahamowałam, kiedy tylko mignął mi na poboczu czarny maluch... W łapaniu diablątka pomogły mi dwie młode dziewczyny, które zatrzymały się widząc psiaka. Zapytałam, czy wezmą za psa odpowiedzialność - :shake: brzmiała odpowiedź. Zapakowałam szczeniora do bagażnika i przywiozłam do domu... Przykro mi strasznie, że sunia musiała jechać w takich warunkach, ale nie mogłam wziąć jej do środka - sprawiała wrażenie totalnej dzikuski, a kiedy wyciągałam ją z rury przepustowej klęcząc w rowie, pannica uczyniła ząbkami na mojej twarzy cztery bardzo ładne dziurki. Strasznie śmierdzi, sypie się z niej coś jak łupież, z uszu też aromat nieziemski :diabloti: Jutro rano wizyta u weta. Pomóżcie proszę, zanim mnie TZ do psychiatryka wyśle... Córka nazwała ją Szanti I taka ciekawostka - ma złamany ogonek, mniej więcej w połowie długości... kontakt Kinga 503-126-082 Quote
Roszpunka Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 WPŁATY: DZIĘKUJEMY PIĘKNIE :loveu: - węgielkowa - 20 - Incia, z bazarku Ewy Gonzales - 10 - zebrazebra z bazarku Ewy Gonzales -10 - Ewa Gonzales ze swojego bazarku - 4 - asl -5 - bazarek mmd - 100 --------------------------------149,00 zł WYDATKI: - odrobaczenie i fiprex na skórę -30 - frontline COMBO -31 - szczepienie p. wirusówkom -45 - karma -60 ---------------------------------166,00 zł STAN NA 26.08.2011 - 12,00 zł STAN NA 14.09.2011 + 43,00 zł STAN NA 26.09.2011 - 17,00 zł Quote
Roszpunka Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Wspinamy się w górę, może ktoś Cię zauważy... Quote
tomcug Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Ja zauważyłam. Z kasą strasznie cienko, ale deklaruję ogłoszenia dla malutkiej, jak tylko będzie gotowa.:p Roszpunko, takiego śmierdziucha do łóżka zaprosiłaś?:evil_lol: Quote
savahna Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Ja też ewentualnie ogłoszonka w pewnym odstępie po tomcug.;) Quote
lenkaaaa2 Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Roszpunko, duża będzie? Będę ją proponować jeśli ktoś się zgłosi po Zazkę.... Quote
Nadziejka Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 :iloveyou::modla:Roszpuneczko :crazyeye:jakie urocze dzidziunkoooooooosci dziewczyneczka:bye::thumbs:cudowna jest !! Ciotenko najkochansza , [FONT=Arial Black]Czarodziejko psiaczkowa nasza:modla::modla::iloveyou:sercem dziekiiiiiii stokrotne , ze wzielas malizne , trzeba zwolac cioteczki janioleczki:multi:[/FONT] Quote
Martika&Aischa Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Roszpunko sunia jest cudowna .....zapiszę dziewczynkę .... Quote
diana79 Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 jakie maleństwo :-( miała szczęście, że nie rozjechał jej samochód wspaniale, że się nią zaopiekowałaś :-) ja też mogę pomóc w ogłoszeniach bo finansowo nie mam jak :shake: Quote
ewelinka_m Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Roszpunka a z jakiej miejscowości ją zgarnęłaś? wczoraj w nocy Węgielkowa miała zgłoszenie o podobnym szczeniorku, ale jak pojechała sprawdzić to już go nie było Quote
Roszpunka Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 Witajcie kochane cioteczki. Zaraz śmigam z małą do weta, zobaczymy co i jak, dam znać. Tomcug - nigdzie jej nie zapraszałam, sama wlazła :p Ogłoszenia dopiero za kila dni, muszę wiedzieć, co sprzedaję :evil_lol: Dziękuję, jesteś niezawodna :loveu: Lenkaaa - sunia jest nieduża, na zdjęciach nie widać, ale to model drobniutki na długachnych łapkach, gdyby ktoś dzwonił o Zazunię, możesz spokojnie polecać. Myślałam o p. Danusi, ale Szanti na ten moment wymaga socjalizacji, nauki czystości i chodzenia na smyczy. Savahna, dziękuję, każda pomoc potrzebna:smile: Eliza - sprzedaję samochód, oddaję prawko i przesiadam się na pociągi ;) Diana - na dniach pomyślę o bazarku dla Szanti, mogłabyś wystawić? Tak, jak pisałam, ma złamany ogonek, to nie jest świeże złamanie ale zobaczę, co powie weterynarz. Zaraz po przyjeździe wykąpałam agresora, bo śmierdziała straszliwie i mocno się drapała - pcheł ma zatrzęsienie.Na smyczy nie chodzi wcale, załatwia się w domu, bo na spacerkach paraliżuje ją strach. Moja Diunka znowu matkuje - ma psina los ze swoją szaloną panią :evil_lol: ciągle jakieś nowe nabytki ;) Spadam pudrować dziury w brodzie i zabieram diablicę na przegląd :p Quote
Roszpunka Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 [quote name='ewelinka_m']Roszpunka a z jakiej miejscowości ją zgarnęłaś? wczoraj w nocy Węgielkowa miała zgłoszenie o podobnym szczeniorku, ale jak pojechała sprawdzić to już go nie było[/QUOTE] W Górnie, blisko stacji paliw BP (co za licho mnie tam zagnało?) A zgarnęłam ją ok. 19, po dłuższej łapance. Quote
diana79 Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 oczywiście wystawię bazarek :-) trzymamy kciuki za wizytę u weta Quote
ewelinka_m Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 [quote name='Roszpunka']W Górnie, blisko stacji paliw BP (co za licho mnie tam zagnało?) A zgarnęłam ją ok. 19, po dłuższej łapance.[/QUOTE] Już rozmawiałam z Węgielkową to ta sama sunieczka, chociaż tyle dobrego że bezpieczna..bo ona wczoraj ze 3 razy po 22 tam jeździła i szukała... potrzebujecie czegoś na odpchlenie,odrobaczenie? Quote
Roszpunka Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 Pilnie, bo biedna w biegu zatrzymuje się i drapie. Quote
Roszpunka Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 [quote name='ewelinka_m']Roszpunka gdzie Ty mieszkasz??:cool3:[/QUOTE] W ścisłym centrum Kielc, blisko hali na Żytniej, na Kaczmarka. Quote
PaSja Hera Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Ja tez pomyslalam o P.Danusi,ale wiesz ,ze to nie najlepszy czas....Mam bezrekawnik Hasky dla dzieciaka 2-3lata oddam na bazarek! Quote
Roszpunka Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 Dzięki, jak się ogarnę, dam znać - Diana79 wystawi bazarek. Trzymajcie za mnie kciuki - dziś po południu znowu w trasę... Oby żadnych pamiątek z podróży :shake: Quote
Nadziejka Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/212650-Roznosci-serduszkowe-dla-suni-Shanti-0d-10.o8-16.08.-zapraszamy?p=17413206#post17413206 :multi:sciskam was kochani i na szybko bazarusiek dla uroczej ksiezniczuni:multi:zapraszajcie kochane ciotenki Quote
Roszpunka Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 Śliczna jest, szkoda, że moja córka już nie ma 2 latka... Wróciłyśmy od weterynarza - Szanti ma wszoły, została wypryskana fiprexem, dostała milbemax na robale - mamy się pokazać za ok. 10 dni, bo ten łupież i łuszcząca się skóra na brzuszku, to może być grzybek... Uszka do obserwacji, na razie nic tam nie widać, ale zapaszek wskazuje, że może się coś "wykluć". Oceniona została na 3 m-ce, waży 3,7 kg Rachunek wyniósł 30 złotych, postaram się wkleić jutro wieczorkiem, bo niedługo wyjeżdżam i będę bez neta. EDIT: ogonek to stary uraz i krzywy zostanie Quote
lenkaaaa2 Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 [quote name='Roszpunka']W ścisłym centrum Kielc, blisko hali na Żytniej, na Kaczmarka.[/QUOTE] BLISKO HALI MAM TAM BABCIE I JEŻDŻĘ TAM CO TYDZIEŃ! Chce nr. telefonu!!! Wyślij prywatnie! Mam porcje odrobaczenia dla 5 kilogramowego psiaka i karmę, bo moja Zazka nie jadła suchej karmy i szkoda jej. Quote
Recommended Posts