Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jechałam w jedną stronę - widziałam psiaka.
Nie mogłam się zatrzymać, czas mnie gonił, naprawdę ważna sprawa do załatwienia.
Całą powrotną drogę tłumaczyłam sobie, że nie mogę wziąć psiaka, że w piątek przyjeżdża do mnie chory kudłaczek na tymczas, że nie da się pomóc wszystkim bezdomniakom - i uzbrojona w te twarde, racjonalne argumenty.....zahamowałam, kiedy tylko mignął mi na poboczu czarny maluch...

W łapaniu diablątka pomogły mi dwie młode dziewczyny, które zatrzymały się widząc psiaka. Zapytałam, czy wezmą za psa odpowiedzialność - :shake: brzmiała odpowiedź.

Zapakowałam szczeniora do bagażnika i przywiozłam do domu...
Przykro mi strasznie, że sunia musiała jechać w takich warunkach, ale nie mogłam wziąć jej do środka - sprawiała wrażenie totalnej dzikuski, a kiedy wyciągałam ją z rury przepustowej klęcząc w rowie, pannica uczyniła ząbkami na mojej twarzy cztery bardzo ładne dziurki.

Strasznie śmierdzi, sypie się z niej coś jak łupież, z uszu też aromat nieziemski :diabloti:
Jutro rano wizyta u weta.

Pomóżcie proszę, zanim mnie TZ do psychiatryka wyśle...

Córka nazwała ją Szanti

I taka ciekawostka - ma złamany ogonek, mniej więcej w połowie długości...

kontakt Kinga 503-126-082

• Replies 582
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

WPŁATY: DZIĘKUJEMY PIĘKNIE :loveu:
- węgielkowa - 20
- Incia, z bazarku Ewy Gonzales - 10
- zebrazebra z bazarku Ewy Gonzales -10
- Ewa Gonzales ze swojego bazarku - 4
- asl -5
- bazarek mmd - 100
--------------------------------149,00 zł
WYDATKI:
- odrobaczenie i fiprex na skórę -30
- frontline COMBO -31
- szczepienie p. wirusówkom -45
- karma -60
---------------------------------166,00 zł

STAN NA 26.08.2011

- 12,00 zł

STAN NA 14.09.2011
+ 43,00 zł

STAN NA 26.09.2011
- 17,00 zł

Posted

Ja zauważyłam.
Z kasą strasznie cienko, ale deklaruję ogłoszenia dla malutkiej, jak tylko będzie gotowa.:p

Roszpunko, takiego śmierdziucha do łóżka zaprosiłaś?:evil_lol:

Posted

:iloveyou::modla:Roszpuneczko :crazyeye:jakie urocze dzidziunkoooooooosci dziewczyneczka:bye::thumbs:cudowna jest !! Ciotenko najkochansza , [FONT=Arial Black]Czarodziejko psiaczkowa nasza:modla::modla::iloveyou:sercem dziekiiiiiii stokrotne , ze wzielas malizne , trzeba zwolac cioteczki janioleczki:multi:[/FONT]

Posted

jakie maleństwo :-( miała szczęście, że nie rozjechał jej samochód
wspaniale, że się nią zaopiekowałaś :-)
ja też mogę pomóc w ogłoszeniach bo finansowo nie mam jak :shake:

Posted

Witajcie kochane cioteczki. Zaraz śmigam z małą do weta, zobaczymy co i jak, dam znać.
Tomcug - nigdzie jej nie zapraszałam, sama wlazła :p Ogłoszenia dopiero za kila dni, muszę wiedzieć, co sprzedaję :evil_lol: Dziękuję, jesteś niezawodna :loveu:
Lenkaaa - sunia jest nieduża, na zdjęciach nie widać, ale to model drobniutki na długachnych łapkach, gdyby ktoś dzwonił o Zazunię, możesz spokojnie polecać. Myślałam o p. Danusi, ale Szanti na ten moment wymaga socjalizacji, nauki czystości i chodzenia na smyczy.
Savahna, dziękuję, każda pomoc potrzebna:smile:
Eliza - sprzedaję samochód, oddaję prawko i przesiadam się na pociągi ;)
Diana - na dniach pomyślę o bazarku dla Szanti, mogłabyś wystawić?

Tak, jak pisałam, ma złamany ogonek, to nie jest świeże złamanie ale zobaczę, co powie weterynarz. Zaraz po przyjeździe wykąpałam agresora, bo śmierdziała straszliwie i mocno się drapała - pcheł ma zatrzęsienie.Na smyczy nie chodzi wcale, załatwia się w domu, bo na spacerkach paraliżuje ją strach. Moja Diunka znowu matkuje - ma psina los ze swoją szaloną panią :evil_lol: ciągle jakieś nowe nabytki ;)

Spadam pudrować dziury w brodzie i zabieram diablicę na przegląd :p

Posted

[quote name='ewelinka_m']Roszpunka a z jakiej miejscowości ją zgarnęłaś? wczoraj w nocy Węgielkowa miała zgłoszenie o podobnym szczeniorku, ale jak pojechała sprawdzić to już go nie było[/QUOTE]

W Górnie, blisko stacji paliw BP (co za licho mnie tam zagnało?) A zgarnęłam ją ok. 19, po dłuższej łapance.

Posted

[quote name='Roszpunka']W Górnie, blisko stacji paliw BP (co za licho mnie tam zagnało?) A zgarnęłam ją ok. 19, po dłuższej łapance.[/QUOTE]

Już rozmawiałam z Węgielkową to ta sama sunieczka, chociaż tyle dobrego że bezpieczna..bo ona wczoraj ze 3 razy po 22 tam jeździła i szukała...

potrzebujecie czegoś na odpchlenie,odrobaczenie?

Posted

Śliczna jest, szkoda, że moja córka już nie ma 2 latka...

Wróciłyśmy od weterynarza - Szanti ma wszoły, została wypryskana fiprexem, dostała milbemax na robale - mamy się pokazać za ok. 10 dni, bo ten łupież i łuszcząca się skóra na brzuszku, to może być grzybek... Uszka do obserwacji, na razie nic tam nie widać, ale zapaszek wskazuje, że może się coś "wykluć".

Oceniona została na 3 m-ce, waży 3,7 kg

Rachunek wyniósł 30 złotych, postaram się wkleić jutro wieczorkiem, bo niedługo wyjeżdżam i będę bez neta.

EDIT: ogonek to stary uraz i krzywy zostanie

Posted

[quote name='Roszpunka']W ścisłym centrum Kielc, blisko hali na Żytniej, na Kaczmarka.[/QUOTE]
BLISKO HALI MAM TAM BABCIE I JEŻDŻĘ TAM CO TYDZIEŃ! Chce nr. telefonu!!! Wyślij prywatnie! Mam porcje odrobaczenia dla 5 kilogramowego psiaka i karmę, bo moja Zazka nie jadła suchej karmy i szkoda jej.