Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O matulu, jaki słodziak!!!! Nie rozumiem jak można takiego cudnego psa się pozbyć!!!! Owszem nie słucha komend fe i zostaw, gryzie wszystko co wpadnie w pyszczek, drapie drzwi itd.... ale przecież to jest szczeniak, ktoś kto bierze takiego malucha musi o tym wiedzieć(np że po powrocie do domu mieszkania może nie poznać)!! VEGAS JEST PRZEPIĘKNY!!!!!

• 2 weeks later...
Posted

Koosiek była dziś z Veegasem u weta:
Vegas ma w obu oczach 'skórzaki powiekowo-spojówkowe', co powoduje m. in. 'zapalenie rogówki z melanozą'. Ma także 'cechy zapalenia błony naczyniowej oczu'. Mówiąc prościej - ma od urodzenia zdeformowane powieki, co powoduje zawijanie się włosów w stronę gałki ocznej i jej drażnienie. W jego przypadku deformacja powieki jest bardzo duża... W tej chwili ma dalej dostawać difadol, muszę też wykupić gentamycynę (antybiotyk). Jak najszybciej powinien mieć zrobioną plastykę oka. Operacja jest skomplikowana i co za tym idzie droga - ok. 800 zł, może uda się zejść do 600... Za konsultację zapłaciłam 55 zł, muszę jeszcze wykupić antybiotyk, przed operacją potrzebne będzie badanie krwi - łącznie potrzeba co najmniej ok. 750 - 800 zł... Po operacji nie będzie już problemu z jego oczami, po zagojeniu będą wyglądały całkowicie normalnie.

A byłyśmy też w niedzielę z urwisem na Polach Mokotowski...jakim jest super szczeniakiem!!! Mam sporo fotek z wypadu, a najwięcej z moim synem jak szleli z patykami..nie do zmordowania pies!!
Gdyby tylko udało się te oczy wyleczyć!!! Nie ma gdyby!!!! Jemu koniecznie trzeba wyleczyć te oczy, inaczej domu to on nie znajdzie!!! Pewnie dlatego został wyrzucony!!!

Posted

Mam straszne problemy z netem, dogo ledwo mi chodzi :( Na razie na szybko, bez czytania wątku przeklejam to, co wstawiłam na pierwszą stronę:

4.09 Vegas był na konsultacji u dr Łobaczewskiej. W obu oczach ma 'skórzaki powiekowo-spojówkowe', co powoduje m. in. 'zapalenie rogówki z melanozą'. Ma także 'cechy zapalenia błony naczyniowej oczu'. Mówiąc prościej - ma od urodzenia zdeformowane powieki, co powoduje zawijanie się włosów w stronę gałki ocznej i jej drażnienie. W jego przypadku deformacja powieki jest bardzo duża... W tej chwili ma dalej dostawać difadol, muszę też wykupić gentamycynę (antybiotyk). Jak najszybciej powinien mieć zrobioną plastykę oka. Operacja jest skomplikowana i co za tym idzie droga - ok. 800 zł, może uda się zejść do 600... Po operacji nie będzie już problemu z jego oczami, po zagojeniu będą wyglądały całkowicie normalnie.
Mam straszne problemy z dogo, aktualne info jest na evencie: http://www.facebook.com/event.php?eid=252055871478909

Bardzo proszę o pomoc, z tą operacją nie można już dłużej czekać, rogówka już jest naruszona :-( Wpłaty na operację Vegasa można kierować na konto:

22 1370 1109 0000 1706 4838 7304
Fundacja Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt Viva!
ul. Kopernika 6 m 8, 00-367 Warszawa

Tytułem: dla Vegasa

Posted

Vegas uzbierał już na operacje :) Ma termin na 30 września.

Wczoraj Vegas miał test na sytuacje ekstremalne - odwiedził ze mną przedszkole. Otoczyła go banda rozwrzeszczanych, biegających, ciągnących za smycz dzieciaków, a on się tylko cieszył :) To jest idealny pies do dzieci, fajnie, jakby trafiła mu się jakaś rodzina z maluchami.

A tutaj kilka zdjęć z tych zrobionych przez Malawię:

Posted

Fantastycznie, że tak szybko zebrałyście kasę na jego oczka!

Ja bym tego testu nie zdała, więc jestem pod ogromnym wrażeniem. Vegas normalnie de beściak z Ciebie :) Obyś szybko wspaniały dom znalazł!

Posted

To głównie zasługa pewnej osoby z fb :)

Też bym nie zdała takiego testu :roll: To wychowankowie mojej mamy, w której ślady na pewno nigdy nie pójdę :p Nie rozumiem, jak można świadomie skazać się na codzienne użeranie z taką bandą... Mnie po kwadransie stania z nimi na podwórku bolała głowa :roll:
W każdym razie test bardzo się przydał i dzięki niemu mam pomysł, gdzie jeszcze spróbować szukać domku dla Vegasa :)

Posted

koosiek napisał(a):
To głównie zasługa pewnej osoby z fb :)
W każdym razie test bardzo się przydał i dzięki niemu mam pomysł, gdzie jeszcze spróbować szukać domku dla Vegasa :)

Tej osobie z fb pięknie dziękujemy! :)

Trzymam mocno kciuki za pomysł z domkiem!!!

• 2 weeks later...
Posted

Pusto :(
A niunio już po operacji, wszystko poszło dobrze. Wygląda teraz jak panda z abażurem na głowie :D

Dzisiaj byli państwo chętni na adopcję, zobaczymy, co z tego wyjdzie.

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Niestety :( Z gazety był tylko jeden telefon - do niczego, z innych ogłoszeń była rodzina, która go oglądała i stwierdzili, że za duży (a jest wielkości beagla...), facet, który umówił się ze mną na jego oglądanie i nie przyjechał i babsztyl z Czarnych Kwiatków... Nie wiem czemu młody ma takiego pecha :( Kradnie serce każdemu, kto go spotka, jest naprawdę cudny... A nikt go nie chce :(

Do tego atmosfera w moim domu jest coraz bardziej napięta, bo nie zgadzają się na tymczasy - Vegasa przywiozłam gdy byli na wakacjach, bo zupełnie nie miałyśmy co z nim zrobić... Liczyłam, że w dwa tygodnie znajdę mu dom, a to już dwa miesiące...

Zrobiłam mu nowe wydarzenie na fb, bo starego nie można edytować: http://www.facebook.com/event.php?eid=139106216195116