koosiek Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 Vegas czuje się już jak u siebie :) Quote
koosiek Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 Vegas ma umówioną wizytę u okulisty na 29ego. Quote
Malawia Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 O matulu, jaki słodziak!!!! Nie rozumiem jak można takiego cudnego psa się pozbyć!!!! Owszem nie słucha komend fe i zostaw, gryzie wszystko co wpadnie w pyszczek, drapie drzwi itd.... ale przecież to jest szczeniak, ktoś kto bierze takiego malucha musi o tym wiedzieć(np że po powrocie do domu mieszkania może nie poznać)!! VEGAS JEST PRZEPIĘKNY!!!!! Quote
Malawia Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Koosiek była dziś z Veegasem u weta: Vegas ma w obu oczach 'skórzaki powiekowo-spojówkowe', co powoduje m. in. 'zapalenie rogówki z melanozą'. Ma także 'cechy zapalenia błony naczyniowej oczu'. Mówiąc prościej - ma od urodzenia zdeformowane powieki, co powoduje zawijanie się włosów w stronę gałki ocznej i jej drażnienie. W jego przypadku deformacja powieki jest bardzo duża... W tej chwili ma dalej dostawać difadol, muszę też wykupić gentamycynę (antybiotyk). Jak najszybciej powinien mieć zrobioną plastykę oka. Operacja jest skomplikowana i co za tym idzie droga - ok. 800 zł, może uda się zejść do 600... Za konsultację zapłaciłam 55 zł, muszę jeszcze wykupić antybiotyk, przed operacją potrzebne będzie badanie krwi - łącznie potrzeba co najmniej ok. 750 - 800 zł... Po operacji nie będzie już problemu z jego oczami, po zagojeniu będą wyglądały całkowicie normalnie. A byłyśmy też w niedzielę z urwisem na Polach Mokotowski...jakim jest super szczeniakiem!!! Mam sporo fotek z wypadu, a najwięcej z moim synem jak szleli z patykami..nie do zmordowania pies!! Gdyby tylko udało się te oczy wyleczyć!!! Nie ma gdyby!!!! Jemu koniecznie trzeba wyleczyć te oczy, inaczej domu to on nie znajdzie!!! Pewnie dlatego został wyrzucony!!! Quote
SkarpetKa Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Sporo, ale jak najbardziej realne. W tym miesiącu nie mam jak pomóc, ale na pewno się jakoś dorzucę. Quote
koosiek Posted September 11, 2011 Author Posted September 11, 2011 Mam straszne problemy z netem, dogo ledwo mi chodzi :( Na razie na szybko, bez czytania wątku przeklejam to, co wstawiłam na pierwszą stronę: 4.09 Vegas był na konsultacji u dr Łobaczewskiej. W obu oczach ma 'skórzaki powiekowo-spojówkowe', co powoduje m. in. 'zapalenie rogówki z melanozą'. Ma także 'cechy zapalenia błony naczyniowej oczu'. Mówiąc prościej - ma od urodzenia zdeformowane powieki, co powoduje zawijanie się włosów w stronę gałki ocznej i jej drażnienie. W jego przypadku deformacja powieki jest bardzo duża... W tej chwili ma dalej dostawać difadol, muszę też wykupić gentamycynę (antybiotyk). Jak najszybciej powinien mieć zrobioną plastykę oka. Operacja jest skomplikowana i co za tym idzie droga - ok. 800 zł, może uda się zejść do 600... Po operacji nie będzie już problemu z jego oczami, po zagojeniu będą wyglądały całkowicie normalnie. Mam straszne problemy z dogo, aktualne info jest na evencie: http://www.facebook.com/event.php?eid=252055871478909 Bardzo proszę o pomoc, z tą operacją nie można już dłużej czekać, rogówka już jest naruszona :-( Wpłaty na operację Vegasa można kierować na konto: 22 1370 1109 0000 1706 4838 7304 Fundacja Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt Viva! ul. Kopernika 6 m 8, 00-367 Warszawa Tytułem: dla Vegasa Quote
koosiek Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Vegas uzbierał już na operacje :) Ma termin na 30 września. Wczoraj Vegas miał test na sytuacje ekstremalne - odwiedził ze mną przedszkole. Otoczyła go banda rozwrzeszczanych, biegających, ciągnących za smycz dzieciaków, a on się tylko cieszył :) To jest idealny pies do dzieci, fajnie, jakby trafiła mu się jakaś rodzina z maluchami. A tutaj kilka zdjęć z tych zrobionych przez Malawię: Quote
rita60 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Normalnie psi ideał:razz:trzymam kciuki za operacje oczkow. Quote
SkarpetKa Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Fantastycznie, że tak szybko zebrałyście kasę na jego oczka! Ja bym tego testu nie zdała, więc jestem pod ogromnym wrażeniem. Vegas normalnie de beściak z Ciebie :) Obyś szybko wspaniały dom znalazł! Quote
koosiek Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 To głównie zasługa pewnej osoby z fb :) Też bym nie zdała takiego testu :roll: To wychowankowie mojej mamy, w której ślady na pewno nigdy nie pójdę :p Nie rozumiem, jak można świadomie skazać się na codzienne użeranie z taką bandą... Mnie po kwadransie stania z nimi na podwórku bolała głowa :roll: W każdym razie test bardzo się przydał i dzięki niemu mam pomysł, gdzie jeszcze spróbować szukać domku dla Vegasa :) Quote
SkarpetKa Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 koosiek napisał(a):To głównie zasługa pewnej osoby z fb :) W każdym razie test bardzo się przydał i dzięki niemu mam pomysł, gdzie jeszcze spróbować szukać domku dla Vegasa :) Tej osobie z fb pięknie dziękujemy! :) Trzymam mocno kciuki za pomysł z domkiem!!! Quote
koosiek Posted October 1, 2011 Author Posted October 1, 2011 Pusto :( A niunio już po operacji, wszystko poszło dobrze. Wygląda teraz jak panda z abażurem na głowie :D Dzisiaj byli państwo chętni na adopcję, zobaczymy, co z tego wyjdzie. Quote
rita60 Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Zmeczona,śliczna panda:lol:mam nadzieje,że ci panstwo zakochali sie w małym,,,,,, Quote
koosiek Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 Vegas wciąż szuka domu :( Szwy już zdjęte, oczy prawie zagojone, a z ogłoszeń wciąż cisza :( Wczoraj był w Super Expressie i też nic: Quote
rita60 Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Moze jeszcze ktos zadzwoni...duzo ludzi czyta tą gazetę. Quote
koosiek Posted November 14, 2011 Author Posted November 14, 2011 Jeszcze uzupełniam opisy, ale już zapraszam na bazarek m.in. na Vegasa: http://www.dogomania.pl/threads/216621 Quote
koosiek Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 Niestety :( Z gazety był tylko jeden telefon - do niczego, z innych ogłoszeń była rodzina, która go oglądała i stwierdzili, że za duży (a jest wielkości beagla...), facet, który umówił się ze mną na jego oglądanie i nie przyjechał i babsztyl z Czarnych Kwiatków... Nie wiem czemu młody ma takiego pecha :( Kradnie serce każdemu, kto go spotka, jest naprawdę cudny... A nikt go nie chce :( Do tego atmosfera w moim domu jest coraz bardziej napięta, bo nie zgadzają się na tymczasy - Vegasa przywiozłam gdy byli na wakacjach, bo zupełnie nie miałyśmy co z nim zrobić... Liczyłam, że w dwa tygodnie znajdę mu dom, a to już dwa miesiące... Zrobiłam mu nowe wydarzenie na fb, bo starego nie można edytować: http://www.facebook.com/event.php?eid=139106216195116 Quote
rita60 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Udostepniłam...powiem ci,że coś stanęły adopcje z terierami w roli głownej...nie wiem,czy to kwesta ich zywiołowosci..czy cos innego. Quote
koosiek Posted November 16, 2011 Author Posted November 16, 2011 Kolejna otwocka bida na cito potrzebuje pomocy - sunia z cieczką na ulicy: http://www.dogomania.pl/threads/217822 :( Quote
Recommended Posts