Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ok, jakby się nie dogadał z królami, to bedziemy kombinować, ale wtedy czas dt by nam się skrócił. ale może da się go nauczyć, skoro jest młodziak. inna sprawa, że może króliki też dałyby radę go sobie wytresować troszkę:)jakby coś, to mam jeszcze zagrodę, więc na czas wychodzenia z domu najwyżej byśmy ją zamontowali, ale zobaczymy, jak to będzie znosił.

• Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

właśnie nie bardzo, bo wyjeżdżam na szkolenie z psiakiem i nie będzie nikogo w domu przez ten czas. dopiero w pon będę, bo w ndz moge wrócić bardzo późno, a nie chciałabym zostawiać szczeniaka samego ze zwierzakami na tyle czasu.

Posted

Ok, to może wstępnie umówmy się na ten poniedziałek a ja jeszcze wtedy rano przedzwonię i potwierdzę? Tylko podaj mi proszę na pw adres, zaplanuje sobie jakoś dojazd.

Posted

koosiek .usiłowałam wysłać pw ,ale mi coś nie idzie
[FONT=Tahoma]Trochę poszukałam w internecie znalazłam coś takiego[/FONT]
[FONT=Tahoma]http://allegro.pl/arion-puppy-premium-15kg-10xgratis-i1821607848.html[/FONT]
[FONT=Tahoma]http://allegro.pl/bosch-puppy-15kg-mega-gratisy-kurier-i1820312521.html[/FONT]
[FONT=Tahoma]http://allegro.pl/nutra-nuggets-puppy-15kg-3xanimonda-gratis-i1832445710.html[/FONT]
[FONT=Tahoma]Royal to trochę droga karma a tu taki worek mógłby być też dla pozostałych maluchów .Chyba ,że wolisz mały worek Royala. [/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]

Posted

ja kupowałam w krakvecie niedawno i mieli dość tanie karmy, ale pewnie to zależy od producenta. podesle Ci adres na PW. w pon kończę pracę o 15:30 i ok 16 będę w domu. wtedy można psiaka przywieźć. on będzie miał jakąś obrożę/szelki/smycz?

Posted

Ja to tak tylko na chwilkę i zaraz spadam. Koosiek jeśli Ozzy ten z Twojego zdjęcia ma trójkątną białą łatę na karku której na zdjęciu nie widać to widziałam go dzisiaj wieczorem ulicę dalej niż zrobione było to zdjęcie.
Smycz mogę oddać taką wyciąganą ze sznurka. Nie pamiętam jak one się nazywają. Taka 3 metrowa jak chcesz.

Posted

Tam chyba są takie dwa :/ Jeden Ozzy i jeden z tą łatą na karku - babka u której mam psa na DT na Ługach też mi o nim mówiła. Dopytam się znajomej, czy to ten sam, jego akurat nigdy nie widziałam.
Są jeszcze dwa nowe, jeden biały, duży, młody, kudłaty, przychodzi na jedzenie na Ługi i jeden rudy, kudłaty, jamnikowaty, koczuje przy skupie złomu... Jak pojadę po szczeniaka zostawię znajomej aparat...

Agmarek, a mogłabyś tą smycz podrzucić na Ługi albo na Przewoską? To odebrałabym w poniedziałek.

Posted

koosiek napisał(a):
Tego z łatą - nazwany Ozzy'm - nie było:

Koosiek chodziło mi o tego psa z prawej. Ten którego widziałam wczoraj wyglądał identycznie i miał białą trójkątną łatę na karku. Łaził przy śmietniku i spojrzał na mnie ciekawie jak otworzyłam drzwi do samochodu.
Co do tego młodego białego, to też widziałam :-( Siedział przy kiosku, miał brudną głowę jakby się w błocie utytłał i wyglądał na głodnego, bo pies który z nim był coś ogryzał, a on się tylko oblizywał i chyba strach mu nie pozwalał na to żeby to "coś" ukraść :-(
Niestety jak wracałam już go nie było.
Mogę podrzucić smycz a gdzie to mi obojętne.
Nie wiem kogo znasz z Przewoskiej, ale tą Panią która trzyma szczeniaka na zdjęciu znam z widzenia więc domyślam się że chodzi o nią.
Daj znać. Wiszę Ci przysługę za Morisową ;)

Posted

Dziewczyny nie zamawiajcie worka 15kg!!!! - jeśli chodzi o jednego szczeniaka, a nie dla całej rodzinki w Otwocku.
Po pierwsze - moja mała ma duży problem z gryzieniem karmy. I do tej pory suchej to zjadła mi jakieś 20gram. Daje jej puszki royala, animondy i hillsa. To jest miękkie i chętnie zjada. Suchą trzeba namaczać. Proponuję iść do zoologicznego i kupić kilogram suchej karmy jakiejś lepszej. I tak to będzie jeść wieki.
To jest maleństwo. Waży zaledwie 2 kg. Jak chcecie, żeby jeden taki maluch zjadł 15kg karmy? :D

nausicca moja nie nosi obroży, ani nie chodzi na smyczy. ta mała żabka ledwo się porusza. A na dwór z nią nie wychodzę - jeździ ze mną do pracy, ale nie chodzi po podwórku.
W domu pięknie sika na podkład. W nocy budzi się dwa razy. Trzeba w nocy raz nakarmić, bo inaczej żyć nie da. Dzisiaj zaspałam do pracy :)

Posted

Agmarek, to jest "pani która zbiera bezdomne psy na Ługach", jak dowiedziałam się od pewnego przechodnia gdy siedziałam na trawniku z nowym znaleziskiem i zastanawiałam się, co z nim zrobić :roll: A na Przewoskiej jest druga. Zaraz odezwę się na pw.

Pumcia, myślałam, żeby zrobić tak, jak napisała Kabaja, trochę dla tego i resztę dla tych co zostaną - żeby miały coś lepszego niż kasza z mlekiem :( Na to odrobaczenie i odpchlenie musiałabym tego szczeniaka zawieźć do tej lecznicy, gdzie Twoją małą?

Posted

Ten ze zdjęcia to włąsnie Ozzy, pies zmarłej matki tego faceta, u którego jest Mysza. Jemu i Lenny'emu grozi wywóz do schroniska i pewnie przy okazji reszcie latającej po osiedlu :( Dla tego białego chyba mam awaryjne miejsce, średnio dobre, ale mógłby tam bezpiecznie poczekać na inny tymczas albo dom...

Posted

koosiek napisał(a):
Ten ze zdjęcia to włąsnie Ozzy, pies zmarłej matki tego faceta, u którego jest Mysza. Jemu i Lenny'emu grozi wywóz do schroniska i pewnie przy okazji reszcie latającej po osiedlu :( Dla tego białego chyba mam awaryjne miejsce, średnio dobre, ale mógłby tam bezpiecznie poczekać na inny tymczas albo dom...

Co to się zobacz porobiło...jak ja tam mieszkałam, to nie było tak bezpańskich psów. Nie tyle !!! :crazyeye:

Jak założysz wątek temu białemu, to daj znać.
I napisz gdzie tą smycz zawieźć.

Posted

Zaraz się odezwę o smycz.

Szczeniaki przywiezie znajoma we wtorek.

Nie wiem jak było kiedyś bo sumie od niedawna regularnie tam jeżdżę, nieco ponad rok, ale tam naprawdę są całe stada latających psów :( Pewnie większość ma właścicieli - takich, jak ten czarny wilczur...
Ten biały miał na początku obróżkę przeciwpchelną... Może się zgubił? Podobno daje się głaskać. Jak uda się go złapać spróbuje najpierw poszukać właściciela. Z drugiej strony Woodstock też miał obrożę, a nikt go nie szukał...
Martwi mnie ten ze skupu, znajoma mówiła, że jest w bardzo złym stanie, do tego tam cały czas jeżdżą samochody dostawcze, a on się kładzie byle gdzie, za chwilę zostanie z niego miazga :(
Zdjęcia białego i rudego będę miała pewnie pod koniec przyszłego tygodnia, bo dopiero we wtorek zostawię aparat.

Posted

ja podwórka nie mam, więc jedyna opcją będzie wynoszenie malucha na kupę i jakos douczenie go troszeczkę. może go naucze robić do kuwety króliczej?:P
gdzie można kupic takie podkłady dla szczeniaka i ile to kosztuje?
wtorek też pasuje:)
ja pracuję, więc będzie też musiał nauczyć się siedzieć w domu sam te 8h, tzn bedzie miał starszego pieska obok, więc mam nadzieję, że będzie mu łatwiej

Posted

nausicaa napisał(a):

gdzie można kupic takie podkłady dla szczeniaka i ile to kosztuje?

Jak mój szczyl był mały to kupowałam w aptece podkłady seni 60/90 5 szt. kosztowały od 7 do 9 zł w zależności od apteki. Starczał mi taki podkład na cały dzień.

Posted

Koosiek smyczkę już zawiozłam. Znalazłam jeszcze taką krótką skórzaną smycz którą nosił mój sznaucerek jak był mały to dorzuciłam do reklamówki.
Nie ma za co :-) Niech szczylkowi szczęście przyniesie.

Posted

Koosiek co do karmy to biorąc pod uwagę to co napisała pumcia nie wiem czy taka ilość jest dobrym pomysłem,bo jak nie będą chciały jeść albu bedzie im szkodziła .Może najpierw kupic mniejszą ilośc na próbę .Może umówmy się tak ,że prześlesz mi na pw numer swojego konta i kupisz co bedziesz uważała .

Posted

Ok, to może tak zróbmy i od razu jak wezmę Tolka do lecznicy kupię tam dla niego puszki. Będę się jeszcze musiała zastanowić jak dostarczyć do Otwocka resztę, ale może po prostu zamówię na adres znajomej i ona zawiezie.
Kabaja, dzięki :)

Posted

Miałam tel. o Felę, pani wyjeżdża na weekend, w poniedziałek ma zadzwonić. W weekend Felka jedzie do DT, także możliwe, że długo nie posiedzi... Trzymajcie kciuki!

Luna007 napisał(a):
mam trochę podkładów do odstąpienia - może by się komuś przydały...

Może Nausicaa będzie potrzebowała?

pumcia02 napisał(a):
w końcu nazwałam moją dziewczynkę. A właściwie mała dziewczynka w sklepie nazwała ją LULU :)

Ok, to w ogłoszeniach zbiorowych będzie dalej Kelą, żeby pasowało do reszty, a jak będą już jakieś zdjęcia domowe to porobię jej osobne na to imię. Będzie psem dwóch imion :)