koosiek Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Dzięki Pumcia za kontakt, w niedzielę będziemy się umawiać! Szczeniaki już powychodziły, biegają po podwórku, bawią się. Boję sie, żeby nie zaczęły wyłazić na ulicę :( Quote
pumcia02 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 wiesz ile ich jest? myślę i myślę... Quote
koosiek Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Jeszcze z tym facetem nie rozmawiałam, ale z tego, co mówiła Natassia, to on nie wie, ile. Quote
Sylwia K Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 a o której jedziecie w niedzielę? i gdzie się spotykacie? Quote
koosiek Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 W niedzielę dopiero się umówimy, pojedziemy w przyszłym tygodniu. Quote
koosiek Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 Byłyśmy dzisiaj u suni, mam zdjęcia szczeniaków. Mysza (jednak Mysza, bardziej pasuje, niż Mucha :)) jest już śmielsza, widząc idących ludzi machała ogonem, potem zwiała, ale wyszła znowu na jedzenie. Szczeniaków jest piątka - trzy sunie, dwa psy - jedna sunia jest już na DT u Pumcia02. Pozostałe też trzeba szybko zabrać, bo właściciel posesji cośtam mówił, że sam znajdzie im domy... Wolę nie myśleć jakie, skoro jego pies siedzi cały dzień na łańcuchu a w nocy lata po wsi :( A u jego brata na podwórku obok w kojcu po brzegi zawalonym złomem, na maleńkim skrawku ziemi płakał jeszcze jeden pies, chyba też szczeniak :( Poza tym psy latając po wsi kogoś napadły i mają zostać na dniach wyłapane i wywiezione... Gdzie - nie wiadomo, gmina nie ma w tej chwili z nikim umowy. Na podwórku był też Lenny, ten mały łaciaty. Nieśmiały, spokojny, podchodził machając ogonem, dawał się głaskać, pokazywał brzucho, ładnie bawił się ze szczeniakami. Bardzo pilnie potrzebny dom dla niego, albo chociaż tymczas, bo skończy w jakiejś mordowni :( Jest nieduży, nawet nie do połowy łydki... Posturą przypomina chyba basseta artezyjskiego. Chudziutki :( Szczeniaki, które zostały: Mela - najodważniejsza, przebojowa: Quote
koosiek Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 Fela - najmniejsza, ale nie najsłabsza, przyjazna: Bolek - bardziej śmiały z chłopców: Quote
koosiek Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 Kela - ta na DT, największa z miotu. Najmniej śmiała z dziewczyn, w drodze była dzielna ale zostawiona na chwilę sama płakała rozpaczliwie... Tolek - najbardziej nieśmiały. I najładniejszy ;) Quote
koosiek Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 Mysza: I Lenny, dobry wujek :) Chyba jest ojcem Meli. Quote
Javena Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 [SIZE="4"]UWAGA ,PILNA WIADOMOSĆ. ZMARŁA JEDNA Z DOGOMANIACZEK , ZUZKA ,KTÓRA PROWADZIŁA DOM TYMCZASOWY. PILNIE POSZUKUJEMY TRZECH DOMÓW DLA SUCZEK. KAMY, OCZKI I PRYWATNEGO PSA ZUZKI. http://www.dogomania.pl/threads/206929-ALARM!-Kama-traci-DT.-Pilnie-prosz%C4%99-o-kontakt-osoby-odpowiedzialne-za-psa!!!/page14 Quote
koosiek Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 Tego z łatą - nazwany Ozzy'm - nie było: Quote
aganela Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 a ten owczarkowaty przypięty łańcuchem czy smyczą łańcuchową?Następny do zniknięcia? Quote
koosiek Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 Owczarkowaty należy do właściciela posesji - jego też nieraz znajoma dokarmiała na osiedlu... Nakładłyśmy mu, że ma być wywózka i żeby go nie wypuszczał w najbliższym czasie... Może posłucha... To niestety nie są ludzie, którym jakoś strasznie na psach zależy :( Quote
nausicaa Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 mogę dać awaryjne dt na 2tyg do miesiąca dla jakiegoś psiaka. warunkiem jest, żeby nie ganiał mi królików. i musi mieć karmę, a w razie leczenia ktoś musi za niego zapłacić. w tym mc wszystkie moje zwierzaki były chore i na nic nie mam kasy niestety Quote
koosiek Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 Ja nie dam rady kupić karmy, ani zapłacić za weta... Z trudem wyskrobuję na karmę dla własnego tymczasa, nie mówiąc o psach w hotelach i długach za nie.. Quote
Agmarek Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Śliczne maleństwa mam nadzieję że szybko znajdą domki... Quote
Agmarek Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 To ja może podrzucę z rana żeby wątek nie zaginął. Wszystkie psiaki piękne. Zasługują na ciepłe i kochające domki. Szkoda że ludzie są tak mało odpowiedzialni i zwierzęta traktują przedmiotowo... Quote
pumcia02 Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Mała bezimienna miała pchły, a po odrobaczeniu w nocy wyszła kupa cała w robalach. Jeszcze się w niej położyła :( Potrzebne DT dla reszty :( nausica ja mogę "załatwić" karmę. Wizytę u weta - odrobaczenie odpchlenie również. Zaraz wyślę pw ze szczególami ;) A dom powinien się znaleźć w ciągu miesiąca. Jedynie nie "załatwię" transportu. Quote
koosiek Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Karma już jest! Potrzebne tylko odrobaczenie i odpchlenie. Quote
nausicaa Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 a pumcia, Ty też możesz odrobaczyć i odpchilić, tak? pod warunkiem, że znajdzie się DS, to do czasu znalezienia transportu psiak może być u mnie nawet trochę dłużej niż ten mc. a wiadomo już jak reaguje na mniejsze stworzenia? koosiek, masz mój nr tel, jakby coś, to dzwoń w sprawie ustalenia szczegółów. a szczeniaki gdzie są? ja niestety nie mam auta, więc nie dam rady odebrać psiaka, chyba, że komunikacją. mam też duży transporter, więc jakby coś można psa tak przewieźć Quote
koosiek Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Psiaka mogę przywieźć, poproszę znajomą żeby wzięła go do siebie na Ługi i stamtąd mogę już go sama zabrać. Nie wiem, jak do innych zwierząt i nie bardzo jest jak to sprawdzić, dlatego myślę o Tolku - on jest najspokojniejszy, nieśmiały. Quote
Recommended Posts