Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki Pumcia za kontakt, w niedzielę będziemy się umawiać!

Szczeniaki już powychodziły, biegają po podwórku, bawią się. Boję sie, żeby nie zaczęły wyłazić na ulicę :(

• Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłyśmy dzisiaj u suni, mam zdjęcia szczeniaków. Mysza (jednak Mysza, bardziej pasuje, niż Mucha :)) jest już śmielsza, widząc idących ludzi machała ogonem, potem zwiała, ale wyszła znowu na jedzenie. Szczeniaków jest piątka - trzy sunie, dwa psy - jedna sunia jest już na DT u Pumcia02. Pozostałe też trzeba szybko zabrać, bo właściciel posesji cośtam mówił, że sam znajdzie im domy... Wolę nie myśleć jakie, skoro jego pies siedzi cały dzień na łańcuchu a w nocy lata po wsi :( A u jego brata na podwórku obok w kojcu po brzegi zawalonym złomem, na maleńkim skrawku ziemi płakał jeszcze jeden pies, chyba też szczeniak :( Poza tym psy latając po wsi kogoś napadły i mają zostać na dniach wyłapane i wywiezione... Gdzie - nie wiadomo, gmina nie ma w tej chwili z nikim umowy.
Na podwórku był też Lenny, ten mały łaciaty. Nieśmiały, spokojny, podchodził machając ogonem, dawał się głaskać, pokazywał brzucho, ładnie bawił się ze szczeniakami. Bardzo pilnie potrzebny dom dla niego, albo chociaż tymczas, bo skończy w jakiejś mordowni :( Jest nieduży, nawet nie do połowy łydki... Posturą przypomina chyba basseta artezyjskiego. Chudziutki :(

Szczeniaki, które zostały:

Mela - najodważniejsza, przebojowa:

Posted

Kela - ta na DT, największa z miotu. Najmniej śmiała z dziewczyn, w drodze była dzielna ale zostawiona na chwilę sama płakała rozpaczliwie...

Tolek - najbardziej nieśmiały. I najładniejszy ;)

Posted

Owczarkowaty należy do właściciela posesji - jego też nieraz znajoma dokarmiała na osiedlu... Nakładłyśmy mu, że ma być wywózka i żeby go nie wypuszczał w najbliższym czasie... Może posłucha... To niestety nie są ludzie, którym jakoś strasznie na psach zależy :(

Posted

mogę dać awaryjne dt na 2tyg do miesiąca dla jakiegoś psiaka. warunkiem jest, żeby nie ganiał mi królików. i musi mieć karmę, a w razie leczenia ktoś musi za niego zapłacić. w tym mc wszystkie moje zwierzaki były chore i na nic nie mam kasy niestety

Posted

To ja może podrzucę z rana żeby wątek nie zaginął. Wszystkie psiaki piękne. Zasługują na ciepłe i kochające domki. Szkoda że ludzie są tak mało odpowiedzialni i zwierzęta traktują przedmiotowo...

Posted

Mała bezimienna miała pchły, a po odrobaczeniu w nocy wyszła kupa cała w robalach. Jeszcze się w niej położyła :(
Potrzebne DT dla reszty :(

nausica ja mogę "załatwić" karmę. Wizytę u weta - odrobaczenie odpchlenie również. Zaraz wyślę pw ze szczególami ;) A dom powinien się znaleźć w ciągu miesiąca. Jedynie nie "załatwię" transportu.

Posted

a pumcia, Ty też możesz odrobaczyć i odpchilić, tak? pod warunkiem, że znajdzie się DS, to do czasu znalezienia transportu psiak może być u mnie nawet trochę dłużej niż ten mc.
a wiadomo już jak reaguje na mniejsze stworzenia? koosiek, masz mój nr tel, jakby coś, to dzwoń w sprawie ustalenia szczegółów.
a szczeniaki gdzie są? ja niestety nie mam auta, więc nie dam rady odebrać psiaka, chyba, że komunikacją. mam też duży transporter, więc jakby coś można psa tak przewieźć

Posted

Psiaka mogę przywieźć, poproszę znajomą żeby wzięła go do siebie na Ługi i stamtąd mogę już go sama zabrać.
Nie wiem, jak do innych zwierząt i nie bardzo jest jak to sprawdzić, dlatego myślę o Tolku - on jest najspokojniejszy, nieśmiały.