Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mtf zalesie']wiem ze umowe na psy w otwocku mial jakis gab,wet,i jakas jasna suka ktora miala watek zalozony przez sylwie z celestynowa zostala przez niego wysterylizowna -czemu tej nie mozna zrobiuc na koszt gminy jak nikt sie nie deklaruje[/QUOTE]

Tzn. jaką umowę? Na wyłapywanie?

Gmina daje talony na sterylki, bez rozróżniania na bezpańskie i "pańskie". Talony mamy, można Muchę za nie ciachnąć.

Jeśli Mucha mogłaby trafić do Megii byłoby świetnie... Ona i tak mieszka pod chmurką, więc kojec będzie ok.
Problem w tym, że trzeba ją złapać :( Psi Anioł pożyczy klatkę, ale trzeba ją do Otwocka dowieźć...

• Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem. Kompletnie nie mam pojęcia, co robić. Nie potrafię łapać dzikich psów, sama nic nie zrobię. Nie mam samochodu, więc nie mam jak przewieźć klatkę. Kompletnie nie mam pomysłów, co z tą sunią zrobić, kogo prosić o pomoc...

Posted

zlapac i wysterylizowc ,przechowac powinna gmina i ma z tego co wiem jest to gabinet wet.jesli nie masz dla niej dt lub ds to co da zlapanie.klate maja i lapia mru ale zgloszen pewnie wievcej maja niz czasu,lapal jeszcze chlopa o nicku na gall ... nie pamietam dokladnie ale jest z w-wy.czy problem w dt czy w przewiezieniu klatki.w otwocku i kolo sa 2 osoby,z tego jedna napewno moglaby wziac i przechowac psa w klatce tylko nigdy tego nie chciala zrobic i pewnie nie teraz tez nie pomoze.klatke moge ci przewiezc tylko co to da..

Posted

Nie podchodzi i w tym właśnie problem.

Gmina ma umowę ze schroniskiem Szostaka. Nie oddam tam psa, bo przepadnie.
Mru klatki nie ma, też pożycza z PA.
Miejsce jest, o ile wiem, w hoteliku u Megii.
Jedyne, co jest potrzebne, to przewiezienie klatki, złapanie suki - i z tym może być największy problem - i zawiezienie jej do weta.

Posted

Qeram to właśnie ten Marek z Psiego Anioła, który teraz podobno ma urlop. Ta klatka to właśnie klatka azylowa i to z Falenicy trzebaby ją przewieźć. Jeśli miałabyś taką możliwość - byłabym bardzo wdzięczna.

Posted

Ja próbuję pożyczyć klatkę od weta- na razie nie bardzo wiem, bo to nie ich i mieli się dowiedzieć, czy fundacja pożyczy ją na klika dni, bo u weta stoi jak na razie bezużyteczna.............jutro do nich zadzwonię jak się nie odezwą - ja mogę tą klatkę przewieść tylko pociągiem, ale nie sprawdziłam jakie ma gabaryty....może mtf zalesie by pomogła samochodowo - ja też dzikich psów łapać nie umiem - nigdy tego nie robiłam, ale koty próbowałam w klatki łapki ze skutkiem zerowym.......... a sterylizować można suki w tak zaawansowanej ciąży?

Posted

[quote name='koosiek']Jedyną alternatywą jest uśpienie szczeniaków...[/QUOTE]

No niestety nie ma wyjścia :(. Sterylizować można tylko, że szczeniaki są usypiane :(

Posted

no to strasznie smutne, ale co można zrobić innego............................oby już nie urodziła, bo pewnie schowa pieski, aż trochę podrosną, a wtedy to już nikt się nie zdecyduje na uśpienie...........ku..wa straszne że tyle tych bid bezdomnych - ja wczoraj w wołominie kociaka z ulicy zabrałam, bo by go rozjechali i mam w domu kolejnego zwierza, się boję, zeby mój pies do nie zabił................bo ich relacje wyglądają bardzo źle....

Posted

Zapisuje wątek
Czyli sunia jeżeli uda się ją złapać pojedzie na kilka dni żeby się wykurować do Megii, a potem z powrotem na ulicę wraca?
W razie co ja mogę pomóc w łapaniu, ale raczej w tym tyg odpadam
Auta nie mam więc z przewozem klatki nie pomogę

Posted

Jak się ją uda złapać do klatki, to moze będzie to pomysł dla dziewczyn z Tomaszowa -w moim bannerku.........Od 3 mies. łapią dwie małe suczki i nic.........

Posted

mozliwosc mam ale tez pracuje i mieszkam ani blisko falenicy ani blisko jozefowa.skoro nie ma kto lapac i nie mozesz zadzwonic do hycla z gminy aby zlapal lub nikogo znalezc do lapania to ja nie widze sensu jezdzenia z klatka bo mam co robic.zadzwon do gminy jest umowa to ja odlowia i moze zdaza wysterylizowac-chyba umowe ma wet -hycel z halinowa.czemu na tym watku nie ma nikogo z otwocka-czy do nich nie pisalas

Posted

OJ tam suka pewnie się już oszczeniła, spójrzcie jaki miała brzuch a czasu jednak trochę minęło
Koosiek zbierz ekipę która może pomóc łapać sunię
Ja pomogę, widziałam,że kilka osób też było pomocnych i wtedy ogarniemy kto klatkę może dowieźć
Dla chcącego nic trudnego, można ją w te parę osób co będzie łapało sunie zawieźć klatkę pociągiem
Tylko musisz akcję jakoś skoordynować

Posted

Ale jak mam skoordynować? Nie starcza mi czasu na zajęcie się tymi psami, które już mam, dwóm w zeszłym tygodniu groziła eksmisja z hotelu, za dwa dni znowu, bo kolejny termin zapłaty, a ja nie mam nawet kiedy usiąść i zrobić bazarek...

Pisałam już, że jedynym problemem jest dowiezienie klatki i przewiezienie potem suki - na miejscu jest osoba, która ją dokarmia. Nie jest filozofią rozstawić klatkę i czekać, więc nie wiem, po co miałaby się zbierać grupa. Tym bardziej, że suka pojawia się tylko we wczesnych godzinach rannych - już to przerabiałam, na łapankę zapowiadało się kilka osób, a oprócz mnie pojawiły się dwie - bo za wcześnie...

Z Otwocka kojarzę tylko Agmarek.

Umowę ma hycle Szostak, u którego psy znikają w tempie błyskawicznym. Czyli co, dobrze, że szczeniaków nie będzie, a z suką niech się dzieje, co chce? I z pozostałą trójką, bo jak złapie ją, to i resztę.

Posted

umowe z gmina wg mojego info ma pan b z halinowa.klatke moge dowiezc po marszu w czwartek poznym popoludniem bo musze swoje sprawy w warszawie zalatwic.dobrze ze szczeniakow nie bedzie -jak masz gdzie umieszczac psy to dobrze,ja place za hotel i nawet watkow nie zakladam .do przewiezienia suki do serocka sie nie zglaszam