koosiek Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 EDIT: 04.11: Przeklejam z fb: Okazało się, że wbrew zapewnieniom poprzedniej opiekunki mała nie została odrobaczona - według słów obecnej opiekunki, Agnieszki, z małej po odrobaczeniu u niej wychodziły nie robaki, a robale :-( Nie została też odpchlona - nosiła tylko obróżkę przeciwpchelną, zdjętą przed wyjazdem do nowego DT, co po pierwsze nie powinno być stosowane u tak maleńkiego szczeniaka, po drugie jest tylko środkiem doraźnym - także małą trzeba było ponownie, tym razem porządnie odpchlić. Ponadto sunia cały czas się drapie, miała też nad ogonem strupki, które robią się coraz większe. Została pobrana zeskrobina, na razie pasożytów nie znaleziono, ale to nie znaczy, że ich nie ma :-( W tej chwili mała dostaje zastrzyki. Ani ja, ani Agnieszka, nie byłyśmy przygotowane na takie wydatki. Ponadto jeśli mała ma pasożyty - to mają je teraz wszystkie psy Agnieszki... Bardzo prosimy o pomoc finansową, sytuacja jest fatalna - w takim stanie nie można szukać małej domu, a Agnieszka nie może trzymać jej u siebie zbyt długo :-( Za każdą pomoc - także w postaci udostępniania wydarzenia i rozsyłania po znajomych - będziemy bardzo wdzięczne, w opisie wydarzenia Agnieszka będzie na bieżąco uzupełniać rozliczenie, od teraz będzie też brała paragony z lecznicy. http://www.facebook.com/event.php?eid=189530994458378 EDIT 28.10: Ozzy nie żyje :(:(:( EDIT 24.10: Lenny, Ozzy i Mysza zostali zabrani do DT/hoteli przez osoby z fb. Dzieci Myszy: Mela - została oddana przez właściciela posesji na wiochę, Kela/Lulu - ma dom, Bolek/Rollo - ma dom, Fela - w DT w Płocku, Tolek/Drops - w DT w Warszawie EDIT 20.09: byłyśmy u suki i szczeniąt, tu zdjęcia: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1850751158694.2085606.1538201401&l=619d2e8e34&type=1 Psy nie mają już czasu! Gmina zleciła ich wyłapanie, nie wiadomo, gdzie trafią - nie mają z nikim podpisanej umowy! EDIT: sunia niestety zniknęła na jakiś czas i oszczeniła się... Przebywa w Karczewie. Bardzo, bardzo pilnie potrzebne tymczasy! Sunia roboczo nazwana Muszka pojawiła się na osiedlu Ługi w Otwocku około dwa miesiące temu. Dołączyła do grupy bezdomnych psów, zajmując miejsce innej suni, która jakiś czas temu przepadła bez śladu... Muszka ostatnio bardzo przybrała na wadze, na 90% jest w ciąży :( Sunia może zostać wysterylizowana na koszt gminy. Potrzebne jest jednak miejsce na przechowanie jej po zabiegu, do czasu znalezienia domu... Albo chociaż do czasu wypuszczenia jej z powrotem, jeśli nie znajdzie się inne wyjście... Sprawa jest bardzo pilna, sunia na dniach urodzi :( Kontakt w sprawie Muszki: tel.: 660 116 551 mail: koosiek.psy@gmail.com Quote
gosia1701 Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 ja zapisuję i od razu się zapytam co to za inne 3 psiaki na tym ostatnim zdjęciu? na ile był by potrzebny DT po sterylkowy? Quote
koosiek Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Czarny wilczur jest jakiś tamtejszy, prawdopodobnie z Karczewa, przychodzi na osiedle od lat. Łaciaty jest od jakiegoś czasu, jemu też przydałoby się DT, bo gania rowery i ludzie są na niego cięci... ONkowaty z białą łatą jest nowy. DT po sterylce najlepiej do czasu znalezienia domu... Jeśli nie, to pewnie na jakieś 10 dni. Quote
SkarpetKa Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Podbijam wątek! Bardzo przykra sprawa. :( Dołączam się do błagania o DT!!! Oby udało się znaleźć taki nie tylko na czas sterylki, ale chociaż to, bo wkrótce pomnoży nam się problem :placz: Quote
koosiek Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Zrobiłam suni wydarzenie na fb, będę bardzo wdzięczna za rozpowszechnianie: http://www.facebook.com/event.php?eid=144138015669730 Quote
pumcia02 Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Trzeba ją sterylizować na już! można ją wsadzić do lecznicy, ciachnąć, chwile przetrzymac i w trybie pilnym szukac dt. Jak nie, to hotel. Widzicie inne wyjscie? Rozumiem koosiek , że nie ma na nią pieniążków? Quote
koosiek Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Nie ma. I możliwości zbierania z mojej strony też nie ma, bo najpierw muszę nazbierać na te, które już mam... Quote
mtf zalesie Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 szkoda nie moge byc dt -jak bedzie zbiorka to sie doloze Quote
edek Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 A jaki byłby koszt przetrzymania jej w lecznicy ???? Może uda się uzbierać na te 10 dni ????? Quote
pumcia02 Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 szukamy hoteliku dla małej. Czekam na odpowiedz od megii Quote
edek Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Podnoszę może ktoś zauważy :( . Błagam o pomoc dla maleńkiej, zaraz będą maleństwa, a te noce są ostatnio takie zimne :(. Szlak mnie trafi czując taką bezradność :( Quote
edek Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 pumcia02 właśnie sobie skojarzyłam z kąt znam tą fundację idę na Wasz wątek :) Quote
megii1 Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Dopiero teraz tu dotarłam. Dam odpowiedz dzisiaj tylko, ze gdyby u mnie była, musiałaby spędzać czasu od sterylki w kojcu bo mam w domu 7 -dniowego niemowlaka i nie biorę na razie psiaków do domu. Quote
mtf zalesie Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 wiem ze umowe na psy w otwocku mial jakis gab,wet,i jakas jasna suka ktora miala watek zalozony przez sylwie z celestynowa zostala przez niego wysterylizowna -czemu tej nie mozna zrobiuc na koszt gminy jak nikt sie nie deklaruje Quote
SkarpetKa Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Nie w samych pieniążkach problem. Koosiek napisała, że gmina ją na swój koszt wysterylizuje. Problem jest w tym kto da tymczas po sterylce, no i dalej do czasu znalezienia ds. Quote
megii1 Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='pumcia02']Pilnie potrzebny hotelik!!![/QUOTE] Mariola, zadzwoń do mnie jutro jak znajdziesz chwilę Quote
Recommended Posts