Kate I Luka Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Doberek... Ja znów przyszłam p wiadomości :cool3: Przed wyjazdem wiem, że tłumaczyłaś sobie różnego rodzaju dokumenty i świadectwa. CZy wiesz, że jest to potrzebne? Tłumaczyłaś to przez tł przysięgłego? Ja pracuje w takiej branży, że wysyłałam kilka osób do pracy do anglii, ale oni tłumaczyli sobie referencje odręcznie, i wiem, że było ok. Możesz mi już powiedzieć jak to jest, czy się jeszcze nie orientujesz? Quote
tygra Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 cześć i ja tu w końcu dotarłąm Slicznego masz chłopczyka :) Quote
bonita Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Dzień doberek :) czy u Was dziś jest też tak słonecznie jak u nas? Quote
Gasnik Posted March 6, 2007 Author Posted March 6, 2007 [quote name='Kate I Luka']Doberek... Ja znów przyszłam p wiadomości :cool3: Przed wyjazdem wiem, że tłumaczyłaś sobie różnego rodzaju dokumenty i świadectwa. CZy wiesz, że jest to potrzebne? Tłumaczyłaś to przez tł przysięgłego? Ja pracuje w takiej branży, że wysyłałam kilka osób do pracy do anglii, ale oni tłumaczyli sobie referencje odręcznie, i wiem, że było ok. Możesz mi już powiedzieć jak to jest, czy się jeszcze nie orientujesz? Ja wszystko przetłumaczyłam przysięgle, ale tylko z tego powodu, że tłumaczyłam dokumenty-dyplom, przebieg studiów-i to musi być przysięgle. No i zastanawiałam się czy referencje też tłumaczyć przysięgle. Znajomy, u którego tłumaczyłam powiedział, żebym wszystko zrobiła przysięgle, bo ktoś może mieć wątpliwości-część przysięgle, część nie. W sumie racja. Ale sporo referencji mam w oryginale po angielsku napisanych-wtedy tłumaczenie odpada. [quote name='tygra']cześć i ja tu w końcu dotarłąm Slicznego masz chłopczyka :) Witamy witamy :multi: [quote name='bonita']Dzień doberek :) czy u Was dziś jest też tak słonecznie jak u nas? :shake: dzisiaj czarne chmurzyska i troszkę pada od czasu do czasu. Quote
Medorowa Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Gasnik napisał(a):Wiesz, bywam tu i tam:razz: :cool3: :p :p Berek Doberek:p Quote
Gasnik Posted March 7, 2007 Author Posted March 7, 2007 Berek:p U nas znowu chmurzyska, ale mimo wszystko postaram sie wyciągnąć dzika na jakis dłuższy spacer. Jak nam sie uda wyjść póki nie pada, to może nie będzie sie opierał. W ogóle nad naszym wejsciem często woda kapie-coś sie chyba na górze popsuło i teraz leje sie woda. I głuptas Ozzy zawsze sie strasznie zapiera, jak z nim wychodzimy bo myśli biedny, że to deszcz, a on po deszczu nie lubi chodzić:) I straszna walka się odbywa-Michał go ciągnie, ja wypycham i jakoś dajemy radę:evil_lol: Quote
Kate I Luka Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Hejka... A u nas pięknie świeci :) Dziś w Katowicach ma być do 17stopni :-o Potem pójdziemy na długi spacerek z naszym czubkiem;) Quote
Gasnik Posted March 7, 2007 Author Posted March 7, 2007 Już nie pamiętam jak to jest przy 17 stopniach :( Tutaj najładniej w sumie było jak byliśmy nad morzem. Quote
Kate I Luka Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 No ja tak właśnie myślę, że jak dotrę do tej UK to chyba w wiecznej depresji będę... Tak deszczu nie lubię... Ja kocham lato :placz: Quote
bonita Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 [quote name='Kate I Luka']No ja tak właśnie myślę, że jak dotrę do tej UK to chyba w wiecznej depresji będę... Tak deszczu nie lubię... Ja kocham lato :placz: To tam pada często, czy tak mży? Quote
Kate I Luka Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 [quote name='bonita']To tam pada często, czy tak mży? ...i mży, i pada i mgły są :shake: :-( KLIMAT Charakterystyczną cechą klimatu jest duża ilość opadów występujących przez cały rok. Anglia nie bez powodu zyskała opinię kraju spowitego wieczną mgłą, w którym ciągle pada. Zachmurzenie jest tu nieodłączną cechą krajobrazu. Quote
Gasnik Posted March 7, 2007 Author Posted March 7, 2007 Kate I Luka napisał(a):...i mży, i pada i mgły są :shake: :-( Nie no, często jest zachmurzenie, mży, ale nie tak, że cały dzień. W zasadzie zauważyliśmy z Michałem, że dość często pada w nocy, w ciągu dnia jest lepiej. Mgły jeszcze tu nie widziałam i ogólnie jest cieplej niż u nas-teraz jakoś tak dziwnie sie zrobiło, ale wczoraj wieczorem(no, późnym popołudniem) było 14 stopni. Tylko wiadomo, że inaczej sie odczuwa temperaturę, jak świeci słoneczko i nie jest wilgotno. Napisałam wyżej, że nie pamiętam 17stopni, ale teraz nie wiem, czy nie skłamałam, bo skoro wieczorem było 14, to pewnie w ciągu dnia więcej :) Ale, jak napisałam-subiektywne odczucie temperatury-jak są chmury i kropi od czasu do czasu, to od razu zakładam, że pewnie jest chłodno, tym bardziej, że ostatnio wiatr był silny, a to nie jest przyjemne. Jak wyjdzie słoneczko raz na jakis czas to jest miło :) Quote
Gasnik Posted March 7, 2007 Author Posted March 7, 2007 [quote name='bonita']To tam pada często, czy tak mży? Także raczej mży :) Ale, co ciekawe, w Paryżu często pada. Michała siostra tam mieszka i jak byliśmy u nich, to strasznie się ze swoim narzeczonym dziwili, że mamy taką [piekną pogodę-praktycznie dwa tygodnie słońca:loveu: My braliśmy to za coś normalnego, a wszyscy wokół nam mówili, że w Paryżu nie ma tygodnia bez deszczu. Nie wiedziałam o tym-wydawało mi się, że tam rzadko pada, a tu taka niespodzianka. Ooo, tak piszę i pisze, a tutaj chmurki mi rozgoniło:multi: Quote
bonita Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 [quote name='Gasnik']Także raczej mży :) Ale, co ciekawe, w Paryżu często pada. Michała siostra tam mieszka i jak byliśmy u nich, to strasznie się ze swoim narzeczonym dziwili, że mamy taką [piekną pogodę-praktycznie dwa tygodnie słońca:loveu: My braliśmy to za coś normalnego, a wszyscy wokół nam mówili, że w Paryżu nie ma tygodnia bez deszczu. Nie wiedziałam o tym-wydawało mi się, że tam rzadko pada, a tu taka niespodzianka. Ooo, tak piszę i pisze, a tutaj chmurki mi rozgoniło:multi: No widzisz jak fajnie :) Musisz dużo pisać;) Mżawa może być :D ( wiecie jakie to zdrowe dla cery:loveu: ), ale mocnego deszczu nie lubię:shake: . Pozdrowionka Quote
Gasnik Posted March 8, 2007 Author Posted March 8, 2007 [quote name='bonita']No widzisz jak fajnie :) Musisz dużo pisać;) Mżawa może być :D ( wiecie jakie to zdrowe dla cery:loveu: ), ale mocnego deszczu nie lubię:shake: . Pozdrowionka Podobnie jak ja. Wczoraj poszłam z Ozzikiem na spacer w takie miejsce, do którego doprowadza wąska, błotnista ścieżka. Idzie się nią i nagle wychodzi się na wielki teren z niewielkim wzgórzem, na którym stoja trzy drzewa, z czego jedno połamane. Widok piękny, szczególnie z tego wzgórza. I nagle nad tym pagóreczkiem pojawiła sie wielka czarna chmura. Wszędzie swieciło słońce, a z tej chmury zaczął padać kapuśniaczek, tak leciutko ukośnie. Widok piękny-kropelki deszczu rozświetlane promieniami słońca. Odwracam się, a za moimi plecami rośnie piękna tęcza, a zaraz za nią kolejna. Coś pięknego- w dole rozswietlone miasteczko, a nad nami czarna chmura z tęczami. Oczywiście nie miałam przy sobie aparatu, jedynie nafociłam coś komórką, ale nasz komp nie ma podczerwieni, więc nie mam jak wrzucić tych zdjęć :( Quote
Gasnik Posted March 8, 2007 Author Posted March 8, 2007 Dzik postanowił się poopalać, a tu mu ktos przeszkadza:evil_lol: Quote
Kate I Luka Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 Hej :multi: Szkoda, że tęczy nam nie uwieczniłaś ;) Pewnie super to wyglądało. faktycznie ślicznie u Was świeci :) Ozzy wygrzewa kości :D Quote
Aga K Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 [quote name='Gasnik'] Witam :buzi: piękny piechol trafiłam dopiero dziś nie wiedzieć czemu ;) pozdrawiam i poprosze o buziaczka w tą umazianą śnupke ;) Quote
Aga K Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Gasnik napisał(a):Witamy nowego gościa:multi: aaaa witaaaam, wirtaaaaaaaam :multi::multi::multi::buzi: w faflusie ;) Quote
Recommended Posts