Gasnik Posted March 1, 2007 Author Posted March 1, 2007 Pianka witamy:multi: i zapraszamy do częstego odwiedzania:razz: Quote
Kamila Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Gasnik napisał(a):U nas tyle dziwolągów ;). Na wsi mieszkam prawie więc mamy zwierzaki:cool3: Ale ci fajnie :loveu: Ja tez tak chce :-( Quote
Gasnik Posted March 1, 2007 Author Posted March 1, 2007 Małe szaleństwo dzika :) Ożywianie szyszki [SIZE="5"]FILMIK:sweetCyb:FILMIK http://www.youtube.com/watch?v=obbvvrFiMm4 Nie wiem czy można wstawiać linki, reklama to nie jest więc chyba można :oops: Quote
Devis&Marta Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 jaki swirus! super te dlugie ogonki wygladaja!:p Quote
Gasnik Posted March 1, 2007 Author Posted March 1, 2007 No, świr straszny, teraz zasnął:loveu: Dobrze, że mamy ten ogródeniek-maleńki co prawda, ale zawsze jakieś nagłe przypływy energii można tam skierować:diabloti: Zbieram sie chyba na jakiś spacer. Dosyć ładnie dzisiaj u nas, to znaczy nie pada:p trzeba to wykorzystać i połazić trochę po błotku. A tak w ogóle to zna ktos może jakieś fajne miejsce na wycieczkę weekendową z psem. Chcemy sie wybrać gdzieś w sobotę. Póki o myślimy o Southend-on-Sea-byliśmy tam i podobało nam się. Jesli jednak ktoś zna fajne miejsce to chętnie skorzystam. Quote
Pianka Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 [quote name='Gasnik']Małe szaleństwo dzika :) Ożywianie szyszki http://www.youtube.com/watch?v=obbvvrFiMm4 Nie wiem czy można wstawiać linki, reklama to nie jest więc chyba można :oops: Jak on smiesznie skacze:evil_lol: :loveu: Quote
DORRAG Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Dzień dobry, a Ja dopiero dzisiaj tutaj dotarłam. Ale umorusany nosek:loveu: :loveu: :loveu: Śliczny:loveu: :loveu: Quote
Gasnik Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 Witamy, witamy:multi: Jutro jedziemy nad morze więc w nd powrzucam pewnie trochę nowości. To będzie pierwsze starcie dzika z aż tak wielką wodą więc może byc ciekawie:evil_lol: Quote
Kate I Luka Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Witaj :) Przyszłam z rewizytką... Super, zazdroszczę Ci, że już tam jesteście... Będę chyba do Ciebie zaglądać często i pytać... Mam milion pytań odnośnie wyjazdu :shake: Ozzy fantastyczny :) Szaleniec na maxa... ale to właśnie u boxiów kocham najbardziej :loveu: :loveu: :loveu: Jaki brzusio superowy :loveu: Quote
Gasnik Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 Witamy. Ja też się cieszę, baaardzo się stresowałam tą podróżą. Tym bardziej, że tak jak pisałam, jechaliśmy na styk. W czasie drogi zaczęłam główkować, że może nie można opuszczać Polski do zakończenia kwarantanny i nas zawrócą i w ogóle. Na szczęście wszystko się skończyło i jesteśmy na miejscu. Ozzy właśnie siedzi w mini ogródku i nasłu****e. A wracając do rozstania i stosunków TZ-pies... w czasie jak Michał wyjechał ja już wzięłam dziekankę więc miałam duuużo czasu dla psa. Szkoliliśmy się, dodatkowo każdy spacer połączony był z nauką itp. Ozzik się bardzo do mnie przywiązał przez to, a Michała w ogóle nie chce słuchac teraz. Do tego stopnia, że jak Michał wydaje mu jakąs komendę to Ozzy patrzy na mnie pytająco "serio?! mam to zrobić?" Koszmar. Pracujemy teraz nad ich więzią, ale nie jest lekko. Jednak pół roku wspólnych szkoleń i przebywania tylko we dwójkę zrobiły swoje. Oj, coś widzę, że nasze dziki podobne charakterki mają:diabloti: W Anglii polecam klatkę, jak coś zniszczy możecie ciężką kasę zapłacić, a trzeba przecież psa zostawić czasem, tym bardziej jak jest z tych kochających za bardzo :/ My kupiliśmy tutaj na miejscu bo nasza nie zmieściłaby się do auta. Cena porównywalna, o ile nie troszke niższa. Quote
Kate I Luka Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 No właśnie tak myślałam, że chyba trzeba będzie z klatką próbować tam. A mieszkanie - podobno ciężko coś wynająć mając psa. I kaucje chyba jakieś dodatkowe pobierają... A z Gastonem też będę musiała popracować trochę. Musi chłopak trochę ogłady nabrać, bo przecież nas deportują jak będzie się zachowywał jak tu :oops: Quote
Gasnik Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 My chyba żadnej kaucji nie płaciliśmy. Mamy fajnego landlorda, który jeszcze Ozzika nie widział :p Ale na kaucje sie nastawcie i na dłuższe szukanie lokum też :( Nie jest łatwo, ale da się. Z tą ogładą to na wiele bym nie liczyła. Ja naprawdę dużo z Ozzikiem pracuję, a jak zobaczył chłopaków grających w piłkę to nawet sie nie obejrzał, tylko leciał do nich w podskokach. Są niestety takie rzeczy, które muszę przewidzieć i odciągnąć psa od potencjalnej "zabawy". Tym bardziej tutaj, gdzie wszystko jest nowe i mój ciekawy świata pies nie może się napatrzeć, nabiegać, nadziwić :evil_lol: Quote
Medorowa Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Śliczny psiaczek:cool3: :lol: Jeszcze dziś wszystko nadrobię:cool3: Idę tylko najpierw wykąpać swojego rudzielca:diabloti: Quote
Agga Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Ale mnie coś ciągnęło do tego tematu. Patrze a tu taki faflunek:loveu: Quote
Gasnik Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 Witamy, witamy :multi: Dużo do nadrabiania nie macie, więc powinno pójść szybciutko:p Quote
Gasnik Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 Na zachętę jedno zdjęcie z naszej przeprawy na wyspy. Baaardzo grzeczny był, dzielnie w pasach siedział/leżał :) Quote
Medorowa Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 No i nadrobione:thumbs: :thumbs: :thumbs: Cudenieńko :loveu: Quote
Medorowa Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 my tu nowi, więc narazie skromnie poprosimy o więcej foteczek:razz: :cool3: :cool3: Potem będziemy już je wymuszać:diabloti: Quote
Kate I Luka Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 To ja od razu jeszcze jedno pytanie: takie szelki samochodowe to przy przeprawie na wyspy są konieczne? Nie mamy takich, może lepiej się zaopatrzyć??? Co ile robiliście przerwy, by Ozzy miał komfort? Quote
Gasnik Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 Szelki warto mieć w sumie na każda podróż. Ozzy zawsze podróżuje przypięty. A przerwy baaardzo różnie. Czasem co 2 godzinki, czasem co 4-bardziej pod kierowcę niż pod psa ustalane. Stawaliśmy jak mieliśmy ochotę. Pies jak zasnął to spał. Wiem, że dzeiwczyny jak jeżdżą to co 4 godzinki staja na jakieś pół godziny. My zdecydowanie częściej się zatrzymywaliśmy w ciągu dnia, ale na krótko. Wiem, że przeraża Ci wizja takiej podróży z psem, ale tak jak napisałam-psa podróż też męczy. Mój wpadł w taki trans spania, że budził się tylko jak zwalnialiśmy do postoju. Wsuwał łeb między przednie siedzenia i spał. Od czasu do czasu coś tam pomruczał, ale ogólnie bez sensacji. Zaraz poszukam zdjecia, jak spał z głową wciśnietą między fotele :) Quote
Gasnik Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 madzia i medor będą fotki i filmiki, więc zapraszamy:lol: Quote
Kate I Luka Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Przeraża mnie potwornie ta podróż. Jeszcze koopa czasu, na razie zostaje kilkanaście dni do wyjazdu TZcika :-( Na więcej foteczek i filmików czekamy :cool3: Quote
Gasnik Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 Umiarkowana zabawa z rana... Prezentacja na żądanie... Nuuudy... Troszkę zabawy "u siebie" Jednak jestem śpiący Zasnął...śpi :) Quote
Medorowa Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 [quote name='Gasnik'] On jest bardzo śliczny:loveu: :loveu: :loveu: A jaki ma fajny ,,swój własny kącik":cool3: Quote
Recommended Posts