Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Historia Tycjana jest jak wiele wakacyjnych psich opowieści bardzo smutna. Jego właścicielka postanowiła zabrać go na wycieczkę, wycieczkę w jedną stronę...
W biały dzień zaparkowała pod schroniskiem, wyskoczyła z psem w pośpiechu, przywiązała do bramy i uciekła, nikt nie spisał dowodu rejestracyjnego :shake:

Bardzo zestresowany psiak nie wiedział czego chcą od niego ludzie do niego podchodzący, obok nie było jego "pani" więc warczał i pokazywał swoje białe ostre zęby, przyjechali następni straszni ludzie w dziwnych mundurach, robiło się tłoczno.
Zachęty i groźby nie pomogły - Tycjan myśli nie dam im się!

No i przyjechał pan w kitlu i obudziłem się w takiej klatce, obok psy szczekały na mnie. Nie wiem gdzie jestem...

Tycjan jest młodym psem. Przy pierwszym naszym spotkaniu powarkiwał na mnie. Nie rzucał się na kraty, nie chował w budzie, tylko nie chciał brać smaczków.
Dziś już było dużo lepiej, z zaciekawieniem oglądał aparat, smaczki brał. Jest zdezorientowany i zagubiony. Potrzebuje na nowo przekonać się do człowieka. Sprawia wrażenie psa opanowanego i spokojnego, nie wykonuje zbędnych ruchów, stoi i obserwuje.
Ma kołtuny, w domu gdzie był za pewne nikt o niego nie dbał, był tam remont o czym świadczą resztki farby na jego pięknym czarnym psim futerku...
pokazuje go znajomym może ktoś rozpozna i dorwiemy tą wredną babę co problemu się pozbyła :angryy::angryy:

Zapomniałam dodać info o łzawiących oczkach, nie wiadomo z jakiego powodu, trzeba zbadać.

Edited by snuszkak
  • Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przepiękny :loveu:

czy on nie wygląda zupełnie jak szpic niemiecki czarny?? tylko że zaniedbany?
one też mają ogony zawinięte do góry i dokładnie takie same spiczaste uszy, i umaszczenie się zgadza - czarny z brązowym ogonem

Posted

o kurcze a tych to nie znałam :oops:
nic jak chłopak się ogarnie i będzie do adopcji to będzie wystawiany jako wszystkie rasy do których jest podobny :cool3:

czy jest jakaś grupa fanów na dogo tych ras? znacie kogoś? można napisać, nie zaszkodzi tylko może pomóc

Posted

Takiej paniusi to bym niezłą sieżkę zdrowia urządziła. :mad: Do nowego mieszkanka piesek nie pasował...:angryy:

A piesek śliczniusi :)

Mogę w przyszłym tygodniu zabrać go na spacerek i dredziki poobcinać :p

Posted

dzięki Aneta, czipa pewnie nie ma skoro go własna pani wywaliła ale powiem szczerze, że po tej historii jak usłyszałam od weta to o czip nawet zapomniałam zapytać

Posted

Piękny ten psiak. Chow to raczej nie jest ale ma cechy typowe dla szpica. Może zrobić mu ogłoszenia w necie? Nasza fundacja biedniutka i tak naprawdę nie wiem, jak możemy pomóc. Umieścimy go na stronce, może ktoś zauważy ślicznotę.

Posted

[quote name='Scheila']Piękny ten psiak. Chow to raczej nie jest ale ma cechy typowe dla szpica. Może zrobić mu ogłoszenia w necie? Nasza fundacja biedniutka i tak naprawdę nie wiem, jak możemy pomóc. Umieścimy go na stronce, może ktoś zauważy ślicznotę.[/QUOTE]

i za to bardzo dziękujemy! każda nawet najmniejsza pomoc się przyda

a Tycjan był dziś na spacerku :multi:
ciągnie bardzo mocno ale kwestia czasu i wszystko ładnie załapie, na psiaki zapowiada się całkiem dobrze, pływa jakby był przynajmniej nowofunlandem :loveu:
jęzor ma fioletowo-różowy śmieszny część fiolecik a wchodzą różowe plamy na to
na mnie dziś ucieszył się machając ogonem, na Łukasza ładnie się uśmiechał :diabloti:
Tycjan potrzebuje zdecydowanego przewodnika, chce się bawić i dostaje głupawki gdzie chce łapać za ręce, pewnie jako szczeniaka nikt go tego nie wychował, myślę że doświadczony dom, trochę pracy i będzie z niego super psiak, może jakieś szkolenie by się przydało, po nim szybko znajdzie dom

i jestem ciekawa jak reaguje na innych mężczyzn :roll: