Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam, jestem tu nowa i z góry przepraszam jeśli ten temat był już poruszany ale nie mogłam się tu odnaleźć a teraz do rzeczy mam 7- miesięczną suczkę dobermana i mamy problem mianowicie suczka bardzo często robi siusiu wychodzę z nią bardzo często 8 razy dziennie a czasem i częściej na takim krótkim spacerze (np. 5 minut) potrafi robić siku 3 razy!! Po czym po 30 minutach sika znowu ale wygląda to tak że nawet nie kuca tylko stoi czasem idzie i sika już sama nie wiem czy to jest mój błąd w wychowaniu czy moja psinka ma jakiś problem zdrowotny. Ile taka sunia w jej wieku powinna wytrzymać??? Może miał ktoś podobny problem?? Czy powinnam się zgłosić u weta na jakieś badania??

Posted

To dziwne aby w tym wieku tak czesto sikała powinna wytrzymać juz parę godz. a może sika z radości jeśli piszesz ze robi to na stojąco . Lepiej sprawdz to u weta może ma problemy z pęcheżem , też mam 8 m-czną suczkę dobermana i nie mam ani nie mialam takich problemów na godzinnym spacerze sika najwyżej 3 razy.

Posted

Pewnie sunia ma przeziębiony pęcherz; przed wizytą złap najlepiej mocz do badania, od razu będzie wiadomo co się dzieje i nie będzie leczenia w ciemno ani drugiej wycieczki. Mocz suni najlepiej złapać w wyparzoną chochlę albo podłożyć szybko jakąś plastikową tackę, taką jak np. od gotowych dań z marketu czy na grilla.