Szila89 Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Witam, jestem tu nowa i z góry przepraszam jeśli ten temat był już poruszany ale nie mogłam się tu odnaleźć a teraz do rzeczy mam 7- miesięczną suczkę dobermana i mamy problem mianowicie suczka bardzo często robi siusiu wychodzę z nią bardzo często 8 razy dziennie a czasem i częściej na takim krótkim spacerze (np. 5 minut) potrafi robić siku 3 razy!! Po czym po 30 minutach sika znowu ale wygląda to tak że nawet nie kuca tylko stoi czasem idzie i sika już sama nie wiem czy to jest mój błąd w wychowaniu czy moja psinka ma jakiś problem zdrowotny. Ile taka sunia w jej wieku powinna wytrzymać??? Może miał ktoś podobny problem?? Czy powinnam się zgłosić u weta na jakieś badania?? Quote
Mikronezja Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 To dziwne aby w tym wieku tak czesto sikała powinna wytrzymać juz parę godz. a może sika z radości jeśli piszesz ze robi to na stojąco . Lepiej sprawdz to u weta może ma problemy z pęcheżem , też mam 8 m-czną suczkę dobermana i nie mam ani nie mialam takich problemów na godzinnym spacerze sika najwyżej 3 razy. Quote
Szila89 Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Masz rację odwiedzę weta, tak będzie najlepiej Quote
Martens Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Pewnie sunia ma przeziębiony pęcherz; przed wizytą złap najlepiej mocz do badania, od razu będzie wiadomo co się dzieje i nie będzie leczenia w ciemno ani drugiej wycieczki. Mocz suni najlepiej złapać w wyparzoną chochlę albo podłożyć szybko jakąś plastikową tackę, taką jak np. od gotowych dań z marketu czy na grilla. Quote
puchacz5 Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 7 miesiecy - a czy przypadkiem nie jest tuż przed cieczką? Wtedy suka znaczy teren i to jest zupełnie naturalne zachowanie. Quote
Martens Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Znaczenie terenu swoją drogą, ale jak pies stoi czy idzie, a leci mu po nogach, to już raczej coś nie tak z pęcherzem ;) Quote
Recommended Posts