Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to moja Sadzinka z pileczka, potem z ukochana pancia mniejsza, ktora to go podkarmia wrecz odbierajac sobie od ust-widac po grubosci. Z ulubiona oponka ktora strasznie piszczy i to sie dzidziuni podoba, no i co pokazali papierek i kazali pilnowac...

Posted

nastepna seria to:
Tequilla-Dorka widzisz jak sie byczy na kanapie u mnie na swieta a Sadzik zamkniety w sypialni...
- Sadzik walczy o pilke
-Sadzik zmeczyl sie strasznie i zawinal sie w koldre ale nie calkiem--
- no i na tym jednym tak sobie zerka i pewno ma dosc pozowania

Posted

sliczny tylko grubasek niesamowity z neigo sie zrobil...dietka ciotka dietka bo niedlugo na taczce bedziesz wozila synka
:P
teq widze ze tez solidna dama... prosze mi tu dbac o figurki dzieciakow....
ale pieknoty z dzieci...mmm milo patrzec....

Posted

:oops: to nie tak, ze nie dbam. Sadziu je karme light. Zaprzestalam calkowicie gotowania dla niego. Czasem do tej suchej karmy mu cos dorzucam, zeby smak byl lepszy ale wtedy karmy jest mniej....
Po tej kastracji taki paczek sie zrobil...
I po za tym, nie bardzo gdzie mam go spuscic ze smyczy, bo:
-kara 50e za psa bez smyczy
- a jak juz jest jakies miejsce to jest tam tysiac psow albo obszary wodne, ktore wiadomo Sadziu kocha bardzo
wiec boje sie go spuscic ze smyczy, zeby nie zaczal plywac, bo zimno.
Ale jeszcze miesiac i bedzie plkywal, bo ocieplenie idzie no i chce kupic rower i zaaplikowac mu przynajmniej raz dziennie przejazdzke. Gorzej jak zobaczy jeza w tym czasie....:crazyeye: kiepsko wtedy ze mna....

Posted

to Sadzik na sniezku
a to prawdziwy balwanek-w wersji mini, niestety
potem z mala pancia - jak daje glos
no i kolezanka Tequilla-swiat ciag dalszy

DZIEKI ZA ZDJECIA:multi:

aha na jednym bylo mu zimno w glowe i go troche ubralysmy

Posted

witam wszystkich zwracam sie do wlascicielki Sadzika:)poniewaz ja rowniez sie staram o adopcje suni amstafa,i rowniez mieszkam w Holandi a dokladnie w Hadze i mam taka mala prosbe w moim zyciu to pierwszy amstafek i chcialabym poprosic o jakies rady wskazowki:)ja w czwartek w nocy wyjezdzam z Holandi i na poczatku tygodnia powinnam juz miec sunie,jeszcze nas czekaja szczepienia sterylka ale damy rade.sunia jest po ciezkich przejsciach i niechce swoim niedoswiadczeniem przyspazac jej wiecej smutkow,wiec jeszcze raz bardzo prosze o kilka rad na temat tej rasy:roll: a to watek suni o ktora sie staramy http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104065

Posted

ale Sadzio gruuuuuuby...

Czepiam sie znowu ale ta kolaczatka to po jaką cholerę-zwłaszcza zimą...??

takiego Saddama poznałam

wtedy właśnie zmieniłam mu obrzydliwą naostrzoną kolczatkę na obleśną zieloną parcianą obroże na której zachowywał sie pięknie...

Posted

Słuchajcie na prawdę potrzebujemy pomocy - ale od strony prawnej- z tego co wiem wwóż psów ras agresywnych do Holandii jest zabroniony i zwykle kończy się uśpieniem psa- więc jak to jest na prawdę ????
Bardzo proszę o pomoc- od tego zależy przyszosc astki. (Dodam, że moje PW pozostało bez echa)

Posted

z tego co wiem to tylko do anglii konczy sie uspieniem do holandi mozesz wwozic, jak sadus jechal to tylko bylo ze nie za bardzo lubia ciete uszy... ale wjechac mogl ze spokojem

Posted

powiem tak, Saddus to moze byl taki slodziutki hoteliku....
Po drugie w holandii nie ma zimy.... wiec kolczatka mu nie szkodzi... i nie jest ostrzona. Kolczatke mam od momentu tresury zeszlego lata... A wydaje mi sie, ze lepej byc troche grubasnym, niz spedzic zycie w schronisku...

Napisalam wyzej jak wyglada wyprowadzanie psow w NL. ABT_sol ma szczescie, ze ma miejsca dla swojej trojcy.... Tu takich nie ma....

Po kastracji przytyl tak strasznie...

Ale za to jest kochany, wycalowany, wymiziany i wogole-wiec czy te kilogramy sa a TAK bardzo wazne????
Ponad to, ze napisalam, ze kupuje rower na wiosne i bede go ciagnac ???Wiezcie ja bardziej sie nim zajmuje niz moim rodzonym dzieckiem....

Posted

Dorisben napisał(a):
powiem tak, Saddus to moze byl taki slodziutki hoteliku....
Po drugie w holandii nie ma zimy.... wiec kolczatka mu nie szkodzi... i nie jest ostrzona. Kolczatke mam od momentu tresury zeszlego lata... A wydaje mi sie, ze lepej byc troche grubasnym, niz spedzic zycie w schronisku...

Napisalam wyzej jak wyglada wyprowadzanie psow w NL. ABT_sol ma szczescie, ze ma miejsca dla swojej trojcy.... Tu takich nie ma....

Po kastracji przytyl tak strasznie...

Ale za to jest kochany, wycalowany, wymiziany i wogole-wiec czy te kilogramy sa a TAK bardzo wazne????
Ponad to, ze napisalam, ze kupuje rower na wiosne i bede go ciagnac ???Wiezcie ja bardziej sie nim zajmuje niz moim rodzonym dzieckiem....

To powiem Ci tak - ja nie mam szczescia wyprowadzać psów.... oj wielu ludziom zazdroszcze....
tylko ze nie spuszczjac(nie lamiac przepisów) moznapsa wylatać, sposob znalazłazlam , taki jak flexi ,lancuch i smycz dopczepiona 10 m sprintu po 20 -30 miut .
nie mam kolorowo, nie lataja luzem godzinami(Soran wogle nie biega luzem a reszta po jakies 10 m )

ale kombinujemy by bylo komfortoqo i psy zadowolone , smycz nie oznacza braku rozrywki.:p

mam psa tez po kastracji , nie przytyl a ma tenadencje wielkie po matce , ruch choćby na smycz ale ruch ,sa zabawy by rozladowac energie i spozytkowac czas nawet na smyczyo Doris - i to da sie obejsc nawet u psa z tenadencją= wena!

kiligramy wbrew pozorom sa wzn choćby dlatego ze Sadkowi wciaz przybywa latek i na te latka bedzie praciwla jego kondycja - czy 8 letni pies z dysplazją biordrowa,łokciową to fajna perspektywa?
bole przy poruszaniu, leki,przeswietlenia?....NIE!!! Dlatego kazdy kilogram pracuje na jego przyszłość na tto iż , w wieku podeszłym bedzie zdrowym pelnym energi psem ,bez bólu przy zejsciu z wyrka a właściel zabda o wszstko.
Waga nie jest wyznacznikiem "zadbana" .
Pełnią szczecia dla Was bedzie szczupłe, gietkie, zwinna zierze ktore nie bedzie wygladalo na swoj wiek - dodajac mu kilogramow nie dzialasz na jego zdrowie.
Nie przecze ze ma u Was dobrze , to widać :loveu: , tylko pomyście o przyszlosci i o zdrowiu a takze o profitach krore daje szczupla sylwetka :loveu: .

pozdrawiam! :eviltong: