Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to super,ze nowa rodzina juz jest na dogo:lol:

mrowa - to szukaj tych domków, szukaj bo duzo biedaków ich szuka!!!
min. mój Togo vel Zgredek!;) Mambolina tyz z Ligoty i cała kupa bied!

Posted

To znowu my, dla scislosci ja mam tez na imie Dorota i moja corka tez. Rozpuscimy go strasznie tez, nie ma obawy. Mam duze lozko wiec nie ma mowy o przepychaniu. Calowac nas moze, poki co robi to bokserka znajomych Sonia. Doczekac sie go nie mozemy i prawie codziennie jestesmy w sklepie dla zwierzat zeby chociaz popatrzyc. Przeczytalam dzis caly watek o Sadamku i wpadlam na pomysl. Nie wiem czy dojdzie on do skutku ale kto wie... W tym kraju ludzie naprawde kochaja psy i NIGDY nie widzialam tutaj ani jednego na ulicy. W zwiazku z tym pomyslalam zeby jakos uruchomic pomoc dla psiakow polska-holandia. Nie wiem jak nad tym popracowac ale po powrocie z Sadusiem obiecuje cos z tym zrobic. Poki co caluje wszystkie ciotki, bo musze sie przygotowac do podrozy. W razie pytan to moj nr kom do holandii 0031 616 949 999 i polski aktywny bedzie od soboty 0 500 878 190. ;)

Posted

czako juz jedzie tzn w poniedzialek pojedzie do nowego domku rodzina po smierci swojego psiaka bulla chciala przygarnac jakiegos i mysleli nad komo jeszcze ale postanowili brac czako skoro juz mial byc w domu na kanapie :razz: a z czarna to zobaczymy... jeszcze poprzeswietlam rodzine :diabloti:

Posted

Dorisben napisał(a):
..... W tym kraju ludzie naprawde kochaja psy i NIGDY nie widzialam tutaj ani jednego na ulicy. W zwiazku z tym pomyslalam zeby jakos uruchomic pomoc dla psiakow polska-holandia. .....

matko!! jak to brzmi nierealnie!!!!

ale super... żeby u nas tak było :shake::-(

pozdrawiamy mame Dorote!! i powodzenia!!

Mrówa... a co z Twoimi wynikami?? jak zdrówko??

Posted

ciocia clock proszona jest o inne pytanie :p a tak serio to wisi w powietrzu bo czekam na badania i jak to zasada w polsce mawia- " majac konskie zdrowie masz szanse doczekac sie badan" :diabloti: a tak serio to jakos egzystuje calkiem niezle poza dniami w ktore mam taki bol glowy ze nie bardoz wiem czy leze stoje czy siedze:diabloti: ale co tam ciotka sie nie poddaje w koncu synka do nowej rodzinny oddaje to musi miec sil co niemiara :razz:
jezeli ktos sie interere adopcjami dogow niemieckich to ktos sie szykuje na Barona- ku pokrzepieniu serc

clock dzieki takim ciotkom jak my i takim osoba jak ciotka-matka nasz kraj tez bedzie tak wygladal gdybym w to nie wierzyla dawno opuscilabym dogo - z powodu zalamania a tak jest o co walczyc

Posted

:multi:Hura to juz jutro!!!! Sadamek bedzie z nami. Jeszcze tylko daleka podroż do domu i nowa rodzina!!! Cieszę się jak małe dziecko:lol:, że Saduś będzie z nami. I mam nadzieję, że w piątek zapozna Sonię. :roll: Obiecuję jutro porobi fotki z Dorka i zamieści je na Forum. Buziaki dla Ciotek

Posted

o ty niedobra :mad: :mad: :mad: jak ja zaryczana bede to ty mi fotki bedziesz pstrykac?! a ja mam samochod u mechanika :] ale mechanik obiecal wyklepac choc prowizorke na poniedzialek jutro rano i bedziemy sunac jeszcze czako zabierzemy ze soba... ehhh ciekzo mi ale i dobrze ze sadek bedzie mial tak fajnie...ciesze sie ale rycze jak wol..wybaczcie...a teraz ide na spacerek z sadusiem

Posted

Dorisben
..... W tym kraju ludzie naprawde kochaja psy i NIGDY nie widzialam tutaj ani jednego na ulicy. W zwiazku z tym pomyslalam zeby jakos uruchomic pomoc dla psiakow polska-holandia

A czy nie jest to spowodowane tym, ze jesli ludzie nie chca psiaka to przyprowadzaja go do weteryarza, a ten je usypia?
Tak np jest w Danii(pewnie zaraz znowu dostane ochrzan,iz jestem przeciwko dunczykom;)
Dlatego nie ma zadnych bezdomnych psow,a w schroniskach nie ma przepelnienia.Jak to jeden z moich znajomych mowi,tansze jest uspienie psa,nizeli jego wyrzucenie.I ma w sumie calkowita racje,bo hycel jesli zlapie walesajacego sie psa na ulicy(naprawde rzadkosc) i zawozi go do schroniska,tam sprawdzaja nr chipa i kontaktuja sie z wlascicielem,a ten sporo placi za niedopilnowanie psiaka..
Z tego co sie orientuje,sprawdzalam oraz ogladalam reportaz o psiakach szukajacych domow,nowo przybyly piesek ma 2 tyg na to, aby znalazl sie ktos kto zapewnilby pieskowi nowy dom .Jesli nie znajdzie sie chetny pies zostaje uspiony...

Posted

Saddama musze oddac bo nie dogaduje sie z astorem a ja mieszkam teraz u rodzicow i dopoki ja jestem i hukne na chlopakow to jest spokoj ale nie moge zostawic rodzicow z walczacym bulle z dogiem niemieckim...tak bedzie dal obu lepiej a mi sie kroi szpital na dluzej...

Posted

;) To my. Sadus teraz dokazuje u kolezanki w domu, gania za pilką. Trochę jest pewno skolowany, bo nie wie jeszcze gdzie bedzie jego prawdziwe miejsce. :lol: Zjadł ładnie nawet marchewkę i pietruszkę z rosołu:-o ! Cieszymy się bardzo a ty Dorka jak się podkurujesz to dawaj do mnie na wakacje. Przy okazji zobaczysz chlopaka.
A propo usypiania psów w schroniskach. Tego akurat nie wiem. Mam nadzieję, że tak nie jest. Mam nadzieje, że ludzie są bardziej odpowiedzialni ale życie jest różne i może faktycznie tak jest. Całuski od Sadusia.

Posted

jestem dumna z synka ze tak sie zachowuje grzecznie, choc rozki musial pokazac na dzien dobry to i tak wierze w niego...musze namowic jeszcze znajomego zeby mi przeslal jego fotki i powstawiam....

• 2 weeks later...
Posted

Sadamek to najslodszy synus na swiecie. Co prawda pieskow innych nie lubi i p[okazuje im to na ulicy. Na ludzi tez potrafi warknac ale mysle, ze to wszystko dlatego, ze chlopak jest tu nowy i wiele sie musi nauczyc. Baki puszcza przeokrutne i dzis panowie z ubezpieczenia nie kiepsko zakrywali nosy. Podczas jazdy Sadus przezyl dwie kontrole antynarkotykowe i zdazyl zarzucic okiem na ladna labradorke juz w holandii. Dajcie znac co z Dorota, bo martwie sie o nia. Dzwonie, pisze i nic!!!:shake:

Posted

z Dorotą wszystko ok tylko to kierowca dogomaniacki i wozi asty do nowych domków po całej Polsce!:loveu:

A Sadus - ucałuj go ode mnie w nochala!!!! to ze baki sadzi - to normalka u nich!!!:eviltong: Ja mam w pracy na tymczasie Togusia z Ligoty i jak pusci baki a są klienci to aż się wstydzę ja i koledzy:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Miałam okazję przez chwilę zobaczyć się z Saddusiem jeszcze w Wałbrzychu w hoteliku.
Cieszę się, że mu się tak poszczęściło!!:multi::multi:
Trzymam kciuki za waszą wspólną przyjaźń i zrozumienie.

A jeśli chodzi o te bąki, to generalnie większość psów ma tą dolegliwość. Ja mam małego kundelka i jak puści bąka w towarzystwie (cichacza), to wszyscy tylko rozglądają się po sobie:evil_lol:

Posted

Jak juz ktos tu jest i zna sie na psach lepiej niz ja, to mam pytanie. Sadusia baki sa straszne, moj poprzedni pies takich nie puiszczal i nie takie smierdzace. Moze amstafy maja sie inaczej? Kupki ma takie nie calkiem spoiste i wcale nie chce jesc suchej karmy:mad: . No chyba, ze mu podaje pojedynczo Frolic do pyszczka.Wolny czas spedzam na gotowaniu kasz, makaronow i ryzu z roznymi dodatkami. Wczoraj dodalam mu troche afrykanskiego zarcia do makaronu z mieskiem i zajadal az milo. Wiec bulowaci co wy dajecie swoim maluszkom

Posted

Dorisben napisał(a):
Sadamek to najslodszy synus na swiecie. Co prawda pieskow innych nie lubi i p[okazuje im to na ulicy. Na ludzi tez potrafi warknac ale mysle, ze to wszystko dlatego, ze chlopak jest tu nowy i wiele sie musi nauczyc. Baki puszcza przeokrutne i dzis panowie z ubezpieczenia nie kiepsko zakrywali nosy. Podczas jazdy Sadus przezyl dwie kontrole antynarkotykowe i zdazyl zarzucic okiem na ladna labradorke juz w holandii. Dajcie znac co z Dorota, bo martwie sie o nia. Dzwonie, pisze i nic!!!:shake:

Troche dziwne że powarkuje na psy a juz całkowicie nie powinien na ludzi-nie robił tego wiec nie rozumiem dlaczego zaczął :roll: ,absolutnie nie pozwólcie mu tego robić :shake: -to jest silny duzy pies i to TY musisz byc przewodnikiem stada a nie Sadek!!

Ps. super ze go przygarnełaś i wielkie Dzięki Ci za to-ja poznałam Sada kiedy jego życie wisiało na włosku a pozniej razem z Apbt_sol oddałyśmy go pod opieke Doroty,Sadek na spacerach ze mna nawet nie zwracał uwagi na psy a tym bardziej na ludzi wiec conajmniej dziwi mnie jego zachowanie

Posted

Dorisben napisał(a):
Jak juz ktos tu jest i zna sie na psach lepiej niz ja, to mam pytanie. Sadusia baki sa straszne, moj poprzedni pies takich nie puiszczal i nie takie smierdzace. Moze amstafy maja sie inaczej? Kupki ma takie nie calkiem spoiste i wcale nie chce jesc suchej karmy:mad: . No chyba, ze mu podaje pojedynczo Frolic do pyszczka.Wolny czas spedzam na gotowaniu kasz, makaronow i ryzu z roznymi dodatkami. Wczoraj dodalam mu troche afrykanskiego zarcia do makaronu z mieskiem i zajadal az milo. Wiec bulowaci co wy dajecie swoim maluszkom

przegłodz go to zacznie jesc suche jedzonko!!!!!!!!!kasza niespecjalnie sie nadaje dla psa-najlepiej ryz lub makaron a do tego kurczak-wołowina-ryby-podroby 2 razy w tygodniu plus witaminy jakies porzadne przy gotowanym jedzeniu a na te bąki mozna sprobowac dawać żwacza wołowego lub kapsułki Lakcidofilu 2 razy dziennie po jednej

nie dziw sie że nie chce jeść takiego syfu jak frolic-kup jakaś karme z wyzszej półki z jagniecina moze to tez troche uspokoi te bąki

EDIT:

czym predzej szukajcie tresera i zacznijcie od Saddama wymagać różnych rzeczy bo za jakis czas wejdzie Wam na głowe-przy okazji tresury posłuszeństwa moze pomyślcie o jakiś aktywnym sposobie spedzania z nim czasu-moze agility lub frisbee-bo jak wiadomo zmeczony pies to szczesliwy pies.

Posted

:oops: Moze zrobvilam cos nie tak i dlatego warczy... Chociaz troche sie poprawil i nie stara sie juz rzucac na kazdego.psa.. Mysle ( chociaz moge sie mylic ) ze za duzo zmian w ciagu kilku dni i w pierwszy dzien juz u mnie mu sie zdazylo. Pilnuje domu pieknie, nawet zaczal pilnowac boiska szkolnego mojej corki, gdzie chodzimy wieczorkami go wymeczyc. Mozemy zamknac brame i wtedy Sadus chasa ile chce. I po kilku razach zaczal pilnowac tej bramy rowniez. Na gosci nie skacze, jak zaczyna to po komendzie nie wolno siada. Na tych co zna to skacze z milosci i tuli sie przeokropnie. Wzbudza podziw i strach na ulicy ( za duzo tu muzulmanow ). Sprawuje sie dobrze co do jego odruchu to sie uspokoil zupelnie, czasem wieczorem chce to zrobic z kolderka ale szybko przestaje. Mam nadzieje, jestem pewna ze damy rade

Posted

A czy ja tu znajde tresera, ktory mowi po polsku??;) Sprobuje poszukac i moze to bedzie dobre wyjscie. Przy kazdym smakolyku musi pokazac co umie, dawac lapki, prosic, klasc sie. Absolutnie nie dostaje nic przy stole i nawet nie probuje z niego cokolwiek zabrac, nawet jak to sa ciasteczka czy cukierki. Na spacerku w parku pieknie wylawia wszystkie patyczki i brudzi mnie przy tym blotkie, bo leje tu ileje ostatnio.