Dorisben Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Sprobuje tak zrobic i drob mu odstawić. Wiem, ze wyglada za dobrze i za to mozecie mnie ochrzanić. Tylko on teraz jest na antybiotykach i nie wiem czy za wiele zobacze. Bo właściwie mu pozłazilo, tylko ma suche slady. Nie obrazilam sie, tylko tak napisalam. Coś musialam po waszych postach. Kupilam mu ostatnio karmę light tej samej firmy, sprawdze w domu z czym jest. Koniecznie musza byc ryby czy moze byc inne miesko? Quote
Alicja Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 [quote name='Dorisben']Sprobuje tak zrobic i drob mu odstawić. Wiem, ze wyglada za dobrze i za to mozecie mnie ochrzanić. Tylko on teraz jest na antybiotykach i nie wiem czy za wiele zobacze. Bo właściwie mu pozłazilo, tylko ma suche slady. Nie obrazilam sie, tylko tak napisalam. Coś musialam po waszych postach. Kupilam mu ostatnio karmę light tej samej firmy, sprawdze w domu z czym jest. Koniecznie musza byc ryby czy moze byc inne miesko? spróbuj odstawić drób i podroby ...one nie zawsze sa dobre dla psiakow... Mój alergik je karmy L&R a teraz z racji pewnych problemów z trawieniem RC Intestinal ...skóra ładnie wygląda .Podaję poza tym Gammolen bądź Efa Oile. Jeszcze raz przepraszam :razz: Quote
CASIA&ttb Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 [quote name='Dorisben']Sprobuje tak zrobic i drob mu odstawić. Wiem, ze wyglada za dobrze i za to mozecie mnie ochrzanić. Tylko on teraz jest na antybiotykach i nie wiem czy za wiele zobacze. Bo właściwie mu pozłazilo, tylko ma suche slady. Nie obrazilam sie, tylko tak napisalam. Coś musialam po waszych postach. Kupilam mu ostatnio karmę light tej samej firmy, sprawdze w domu z czym jest. Koniecznie musza byc ryby czy moze byc inne miesko? może być inne mięsko np. wołowina,jagnięcina czy cielęcina ale rybki nie dość że smaczne to i zdrowe(no chyba że księciunio nie jada rybek :mad: ),jeżeli kupiłaś lighta Eukanuby to na 99% jest na drobiu niestety i w chwile po odstawieniu antybiotyków mogą wrócić objawy. SKŁAD Eukanuby Adult Light Large Breed : Kukurydza,pszenica, mięso z kurcząt (>14%), mączka rybna, jęczmień, sorgo, suszona pulpa buraczana, tłuszcz zwierzęcy, mączka drobiowa, mięso z kurcząt wstępnie trawione enzymami,suszone całe jaja, suszone drożdże piwne, fosforan dwuwapniowy,chlorek potasu, sól, siemię lniane, heksametafosforan sodu, DL-metionina, chlorowodorek glukozaminy, siarczan chondroityny. sama widzisz że zawiera kurczaka niestety jak większość karm-szczerze powiedziawszy spokojnie mógł jeść ta jagnięcine bo ona ma identyczny skład jak light Quote
Sandrunia 29 Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Mroweczko jestes wspaniala,cudowna:multi: robisz wiele dobrego dla tych biedactw.Przeczytalam caly watek i lece spac,bo juz tak pozno Tak sie wkrecilam,ze zapomnialam o czasie. PS Duze caluski dla kochanego psiaczka(pewno wyleguje sie juz pod kolderka:cool3: )Zycze duzo pociechy z Saduska:lol: Quote
Dorisben Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 karma zmieniona, tamta poszla do innego psa. Sadek robi strajk głodowy, nie chce jesc suchej... Dziś troche pochrupał i zostawł. Myśle, ze jak zgłodnieje to zje, pewno go zapasy trzymają. Rybka zakupiona i wieczorkiem mu ugotuje z ryzem. Księciunio lubi wszystko ( prawie ) więc z rybkami nie powinno byc problemu. Ale mine ma obrażoną:placz: Quote
CASIA&ttb Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Dorisben napisał(a):karma zmieniona, tamta poszla do innego psa. Sadek robi strajk głodowy, nie chce jesc suchej... Dziś troche pochrupał i zostawł. Myśle, ze jak zgłodnieje to zje, pewno go zapasy trzymają. Rybka zakupiona i wieczorkiem mu ugotuje z ryzem. Księciunio lubi wszystko ( prawie ) więc z rybkami nie powinno byc problemu. Ale mine ma obrażoną:placz: Jak mogę jeszcze coś podpowiedzieć to dawaj mu michę na 5 min po czym zabierz(nawet jak nie zje) i postaw przy kolejnej porze karmienia i nie dawaj nic innego póki nie zje tego co miał w misce-bo teraz pewnie wie ze jak nie zje to pozniej dostanie cos lepszego :cool3: (zbój jeden) .Na czas gubienia zbędnych kilogramów wogóle nie dawaj mu nic gotowanego tylko trzymaj go na samym suchym+dawka ruchu a będzie ładnie zrzucał nadwagę :evil_lol: Pozdrawiam z gorącej wiochy i buziole dla Sadka :loveu: Quote
Apbt_sól Posted June 16, 2007 Author Posted June 16, 2007 rzejdzie mu jak zobaczy ze nie przelewki a zarłoczność zrobi swoje i wmiecie miche szybciutko, heehh. zwieksz mu ruch tak jak napisała Casia , michy pilnuj a efekty same przyjdą. Tylko nie dokarmiaj na "lewo" gada ;) Quote
mrowa23 Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 zadnych przeprosin ani nic nei trzeba grunt ze wszystko sie wyjasnilo:) mnie tez ponioslo za co przepraszam ciesze sie ze synek zyje sobie jak krol, calusy w ten jego tlusty nochal ale dietka faktycznie iruch ruch rcuh mu sie przyda ;)zeby potem synek ze stawami problemow nie mial a ciotka casia to guru u mnie na liscie odnosnie zywieniowo-psiowo-itd spraw wiec warto sluchac i wcielac w zycie:) Quote
clockwork Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [quote name='mrowa23']zadnych przeprosin ani nic nei trzeba grunt ze wszystko sie wyjasnilo:) mnie tez ponioslo za co przepraszam ciesze sie ze synek zyje sobie jak krol, calusy w ten jego tlusty nochal ale dietka faktycznie iruch ruch rcuh mu sie przyda ;)zeby potem synek ze stawami problemow nie mial a ciotka casia to guru u mnie na liscie odnosnie zywieniowo-psiowo-itd spraw wiec warto sluchac i wcielac w zycie:)[/quote] :calus: no i tyle mam do powiedzena, poniewaz nigdy nie mialam problemow zdrowotnych z piesiurem - tfu tfu... ale bede czekac na lepsze wiesci... ode mnie tez buziak w strone Sadzikowej mordki...:loveu: :loveu: Quote
Sandrunia 29 Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 [quote name='clockwork']:calus: no i tyle mam do powiedzena, poniewaz nigdy nie mialam problemow zdrowotnych z piesiurem - tfu tfu... ale bede czekac na lepsze wiesci... ode mnie tez buziak w strone Sadzikowej mordki...:loveu: :loveu: Zacznie jesc na pewno,tylko potrzebuje troszke czasu-nie martw sie:calus: Quote
Dorisben Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 cze ciotki. Sadziu faktycznie strajkuje. Ale poczekamy glod pewno swoje zrobi.Musze sie pochwalic, bo mialam znajomych psa Tequile ( tez z adopcji od ciotki Doroty ) na spacerze, no wiec ona jest mniejsza i 10 kilo lzejsza i zmeczylam sie strasznie. Chodzi okropnie na smyczy. Nawet majac lancuszek zaciskowy ciagnie sie przerazliwie. Sadziu tak chodzi, ze czasem nie czuje, ze mam psa na smyczy.Na poczatku tez nie byl swiety ale takich numerow nie robil. NIE WYOBRAZAM sobie takiego spaceru w wykonaniu Sadzika. To bardzo meczace. Ale to juz sprawa wychowania nowych wlascicieli. Co do rad, to zawsze dobrze posluchac kogos kto wie lepiej, wiec korzystam z rad. A czy w ramach strasznego strajku moge mu dodac do karmy tunczyka? A tak wogole to zastanawiam sie czy on kiedys dorosnie, ciagle ma odruchy jak szczeniak i zachowuje sie jak szczeniaczek czasem. Nie jak powazny pies w wieku lat czterech. no w przyszlym miesiacu urodzinki. To narazie cioteczki Quote
Apbt_sól Posted June 21, 2007 Author Posted June 21, 2007 Jak dodoasz tuńczyka edzie znów grymasił gdy juz go nie bedzie . Przegłodz go porzadnie nie padnie ;) a miche obróci , jak go rozpuscisz na jedzeniu nie da ci pozniej spokoju , bedziesz na rzesach chodziła aby mu dogodzic . Po 2 jesli mamy wykluczyć alergie to z rybką poczekaj, niech organizm się wyczysci. a ze szczeniakowe zachowanie to norma ;) Swiatczy napewno o jego dobrym samopoczuciu ;) Usciskaj chlopaka :) Quote
Dorisben Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 ha ciotki, a my w polsce. Sadziu tez, i na dodatek chodzi do szkoly. Sprawuje sie dobrze ale jest bardzo niezadowolony, ze cos mu sie kaze. Schudl, bo gania po ogrodku. Buziaki:multi: Quote
clockwork Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 [quote name='Dorisben']ha ciotki, a my w polsce. Sadziu tez, i na dodatek chodzi do szkoly. Sprawuje sie dobrze ale jest bardzo niezadowolony, ze cos mu sie kaze. Schudl, bo gania po ogrodku. Buziaki:multi: a gdzie?? gdzie :cool3::cool3: buziory dla mojego bączysława :loveu::loveu::loveu: Quote
Apbt_sól Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 a ja bym fotki poogladałaa hehe ;) Quote
andzia69 Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 sorki,że na tym wątku, ale szukam pomocy gdzie się da... - macie gdzieś na horyzoncie jakis tani hotel lub normalne schronisko???? W promieniu do 100 km od Wroclawia??? Muszę uratować psicę z mojego podpisu...a pomyslow mi brakuje - ma czas do przyszlego poniedzialku i mają "wykonać wyrok"- tak pięknie dzisiaj pani w schronisku powiedziala:angryy: Quote
Dorisben Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 cze ciotki a my znowu w holandii, Sadziu mial prywatnego nauczyciela, pana policjanta. Buntowal sie, nie powiem ale teraz chodzi jak zlotko. Na pieski nie moze szczekac chociaz troszke probuje. Wcale od tego nie schudl...Ze zdjeciami troche ciezko, bo moja kolezanka wrocila do polski... I nie mam kogo meczyc. Ale postaram sie. Do polski jedziemy pod koniec pazdziernika i wtedy bedziemy kontynuowac szkolenie. Pa Quote
Dorisben Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 a ja mam juz komputer i internet w domu. Wiec ciotki, nastawcie sie na sesje zdieciowe Sadzika. Nie zapomnialam!!!! Malutki juz spi.... Quote
clockwork Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 [quote name='Dorisben']a ja mam juz komputer i internet w domu. Wiec ciotki, nastawcie sie na sesje zdieciowe Sadzika. Nie zapomnialam!!!! Malutki juz spi.... ok. już sie nastawiłam i już czekam ...... z niecierpliwością... poproszę fotki Sadosława... duuuuuuużo fotek i duuużo sprawozdań co u Was :multi::multi: Quote
Dorisben Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 jak tu zamoescic zdiecia, ratunku!!!!:roll: Quote
modliszka84 Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 wyslij na maila aga.s1984@gmail.com to wstawie Quote
Apbt_sól Posted December 14, 2007 Author Posted December 14, 2007 zacieram raczki zacieram... :razz: Quote
Dorisben Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 :oops: Ja chyba jestem za tepa zeby to zrobic, ktora ma Skype to wysle. Quote
Dorisben Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Ciotka Aga sie meczyc bedzie ze zdieciami. Quote
Recommended Posts