Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pies w obecnym domu przebywa od niedawna, został "podarowany" człowiekowi, który zapewne myślał, że ot, przyda się, da mu się jeść, pić to postróżuje przy budzie. W obecnym domu psu nie nadano żadnego imienia a czy obecny właściciel zapytał o to poprzedniego - nie wiem, rozmawiać mi przyszło z jego małżonką, której o zgodę na psa nikt nie pytał. Kobieta ma problemy zdrowotne i z powodu psa odroczyła ważne zabiegi. Pies, znalazłszy się w nowym otoczeniu uciążliwie wył, teraz jest z tym podobno nieco lepiej.Nie jest kastrowany, czy szczepiony - nie wiadomo, no, nie jest za bardzo zadbany. Dziś byłam psa zobaczyć, porozmawiać o sytuacji - nie będę jej rozwijać na publicznym forum, w prywatnej rozmowie mogę udostępnić więcej szczegółów uzasadniających potrzebę oddania tego psa. Moje wrażenia o nim- jest kontaktowy, pogodny i łagodny, istotne jest też, że nie poluje na kury, nie gania za kotami. Oto krótki filmik z mojego dzisiejszego spotkania z psem, który mnie pierwszy raz widział. Słychać szczekanie - to jedna z moich suk odzywa się w samochodzie. Gdy je wypuściłam Figa się fajnie z pieskiem przywitała, on z nią też. Barbi była bardziej zainteresowana poznawaniem obejścia a potem je zamknęłam w aucie i już nie było okazji.
Zdjęcia pieska:

W sprawie tego psa proszę o kontakt ze mną na PW.
Na pytania, w miarę mojej wiedzy o psie odpowiem tutaj, ewentualnie dowiem się jeśli nie o wszystko zapytałam. Nie pośredniczyłam w takich sprawach więc coś mi mogło umknąć.

Posted

Jeszcze jeden filmik -mój pierwszy kontakt z tym psem. Odpchliłam go, zostawiłam tabletki na robaki z przykazaniem, że pies ma rano dostać je razem z jedzeniem. Pani nie dopilnowała, pies jedzenia nie zjadł, wyjadły kury i ona mi dziś to zgłosiła, że martwi się, czy kurom coś się nie stanie. Oj, ludzie...
[video=youtube;EpBikvvBiFs]http://www.youtube.com/watch?v=EpBikvvBiFs[/video]

Posted

Piękny pies, i przyjazny, szkoda, żeby mu się zepsuł charakter na tym sznurku...trzeba go wyciągnąć stamtąd tylko gdzie? FigabaS zgłaszałaś go na husky adopcje? Czy Ci ludzie którzy go przygarnęli oddaliby go?

Posted

[quote name='masza44'] Czy Ci ludzie którzy go przygarnęli oddaliby go?[/QUOTE]
Wzięli go nie mając świadomości, co się z tym wiąże i nie są w stanie sprostać wymaganiom, chcą oddać.
Tak, psa zgłosiłam na forum SH no ale że nic się nie dzieje natychmiast próbuję gdzie się da by zwiększyć jego szanse.