auraa Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Dzień dobry maleńka. Moja mama ma na imię Zofia. Teraz jest to modne imię wśród dziewczynek i Jaś. Moze jednak zmienić jej imię do ogłoszeń................ Quote
animalon Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 ... warto podejść do weta - niech go obejrzy i profilaktycznie coś poradzi ;) Quote
danavas Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 nie mamy ani grosza na weta...a tu szczepienia trzeba zrobić....na sterylkę za wcześnie... kotka już jest u mnie w domu..pod moją opieką...piesek któremu zajmowała miejsce w dt bardzo sie przywiązał do mojej rodziny i podjeliśmy decyzję aby go tam jak najszybciej dać...a ja otrzymałam koszyk z kicia i kuwetę w zamian...jest urocza:) sprawa imienia otwarta.....czekam na pomysły:) Quote
Lili8522 Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Oooo Ciocia jaką wymianę ładną zrobiłaś :cool3: A co do imienia to Zosia mi się podoba, nie wiem jak innym :evil_lol: Quote
danavas Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 a wiecie że się z tą wymiana w porę wyrobiłyśmy bo dziś wnuczka z alergią w odwiedziny przyjechała i ciężko by było jej wytrzymać z kotem w jednym domu... Quote
sylwija Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 [quote name='danavas']nie mamy ani grosza na weta...a tu szczepienia trzeba zrobić....na sterylkę za wcześnie... [/QUOTE] najpierw odrobaczcie ją, to nie powinno być drogie i trzeba ogłaszać. Widziałam jakiś bazarek - chyba 45 ogłoszeń za 5 pln. Jest sliczna, młodziutka powinna dobry domek znaleźć :) Quote
dorobella Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 I to jakimś porządnym środkiem na robale, z powtórką po 10-12 dniach. Ja w zeszłym roku w sierpniu wzięłam z ulicy kociaka, umaszczenie podobne do Zosi- tylko szary, a nie bury. Nie miałam na weta, odrobaczyłam go Fenbenatem, bo miałam w domu. Po 10 dniach ostre zatrucie, płuca, oskrzela, wstrząs po użądleniu osy. Musiałam mieć na weta, bo kot by już nie żył... ponad 250 zł. Quote
danavas Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 [quote name='dorobella']I to jakimś porządnym środkiem na robale, z powtórką po 10-12 dniach. Ja w zeszłym roku w sierpniu wzięłam z ulicy kociaka, umaszczenie podobne do Zosi- tylko szary, a nie bury. Nie miałam na weta, odrobaczyłam go Fenbenatem, bo miałam w domu. Po 10 dniach ostre zatrucie, płuca, oskrzela, wstrząs po użądleniu osy. Musiałam mieć na weta, bo kot by już nie żył... ponad 250 zł.[/QUOTE] o rany.... koleżanka ma spytać swoja sąsiadkę kociarę czy nie chciałaby małej na dt za 100zł miesięcznie (to chyba nie dużo?), może się uda i ja weźmie.... Quote
dorobella Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Ja nie mogłam zaszczepić Merlina, bo był ciągle chory. Udało się i został zaszczepiony. Pokombinujcie i zaszczepcie małą. Panelukopenia potrafi zebrać niezłe żniwo. Danavas mój tymczas najpierw był na Royal Canin dla kociaków,bo był tak słaby,ze na tanich karmach nie pociągnąłby długo, a potem na weterynaryjnych. Quote
danavas Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/212696-Po-raz-pierwszy!!!!!-Wybory-Miss-i-Mistera-dogo!!!!zapraszamy-do-20.08.2011-do-22-00?p=17419664#post17419664 bazarek konkursowy....Wybieramy Miss i Mistera dogo:) Zapraszamy!!!!! Quote
danavas Posted August 13, 2011 Author Posted August 13, 2011 cisza u Zosieńki.....KTO CHCE KOTA!!!!!?????!!!!! Quote
pola53 Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Aż trudno uwierzyć, że taki śliczny koteczek nie ma wzięcia! Quote
dorobella Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Mój wyglądał tak,jako kociak I jest już rok na DT,ale choruje. Miejmy nadzieję,ze Zosia szybko znajdzie DS. Quote
danavas Posted August 14, 2011 Author Posted August 14, 2011 Zośka to mały oszołom...jest taka śmieszniutka... normalne koty zaczynają mruczeć i prężyć pazurki jak się je głaszcze...a Zośka mruczy jak otwieramy wyro i wyjmujemy pościel......hehehe ........a potem kładzie się na klacie mojego męża i patrzy na mnie wzrokiem..."spadaj ciotka, dziś ja śpię z wujkiem"..... Quote
animalon Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 :loveu:Zosieńko - komu skradniesz serducho???:loveu: Quote
animalon Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Może masz kogoś znajomego w lokalnej prasie ? Ja dawałam ogłoszenia "po znajomości" np. w MM lub w Fakcie... Zawsze był odzew i kociaki znalazły dom;) ... podumaj .... może Twój znajomy ma znajomego w jakiejś redakcji? Gazety lubią włączać się wtakie akcje ...powodzonka Quote
danavas Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 kot to szatan jest........siedzi sobie w pudełku po butach, oczywiście ledwo się w nim mieści ale bardzo jej się podoba ta miejscówka......rośnie jak na drożdżach......jak do mnie przyszła jadła jedną saszetkę dziennie...teraz je dwie i podjada psom....podkrada różne rzeczy i przerabia je na swoje zabawki...wczoraj sobie przywłaszczyła gąbeczkę do mycia garów..... miała także swój pierwszy wypad na powietrze...biegała pół dnia po tarasie i balkonie..... i wyczyniała tam dzikie skoki, mama ja obserwowała od sąsiadki z okna.....ponoć zachowywała się jak wariatka..... bardzo lubi grać w eurobiznes....siedzi w banku;-) i zjada hotele... ogólnie znajduje sobie różna dziwne miejsca do leniuchowania: kicia jest słodziutka i milutka....jak śpi;) Quote
zerduszko Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Piękny kociak, nie ma chętnych na adopcję? Quote
danavas Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 zerduszko napisał(a):Piękny kociak, nie ma chętnych na adopcję? są:) chyba ja ją wezmę;) Quote
danavas Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 zerduszko napisał(a):Hahahahaha, gratulacje :) no bo ona jest taka kochana...i zniszczyła mi tylko jedną kanapę...;) Quote
Recommended Posts