Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzień dobry maleńka. Moja mama ma na imię Zofia. Teraz jest to modne imię wśród dziewczynek i Jaś. Moze jednak zmienić jej imię do ogłoszeń................

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie mamy ani grosza na weta...a tu szczepienia trzeba zrobić....na sterylkę za wcześnie...
kotka już jest u mnie w domu..pod moją opieką...piesek któremu zajmowała miejsce w dt bardzo sie przywiązał do mojej rodziny i podjeliśmy decyzję aby go tam jak najszybciej dać...a ja otrzymałam koszyk z kicia i kuwetę w zamian...jest urocza:)
sprawa imienia otwarta.....czekam na pomysły:)

Posted

a wiecie że się z tą wymiana w porę wyrobiłyśmy bo dziś wnuczka z alergią w odwiedziny przyjechała i ciężko by było jej wytrzymać z kotem w jednym domu...

Posted

[quote name='danavas']nie mamy ani grosza na weta...a tu szczepienia trzeba zrobić....na sterylkę za wcześnie...
[/QUOTE]

najpierw odrobaczcie ją, to nie powinno być drogie i trzeba ogłaszać. Widziałam jakiś bazarek - chyba 45 ogłoszeń za 5 pln. Jest sliczna, młodziutka powinna dobry domek znaleźć :)

Posted

I to jakimś porządnym środkiem na robale, z powtórką po 10-12 dniach.
Ja w zeszłym roku w sierpniu wzięłam z ulicy kociaka, umaszczenie podobne do Zosi- tylko szary, a nie bury. Nie miałam na weta, odrobaczyłam go Fenbenatem, bo miałam w domu. Po 10 dniach ostre zatrucie, płuca, oskrzela, wstrząs po użądleniu osy. Musiałam mieć na weta, bo kot by już nie żył... ponad 250 zł.

Posted

[quote name='dorobella']I to jakimś porządnym środkiem na robale, z powtórką po 10-12 dniach.
Ja w zeszłym roku w sierpniu wzięłam z ulicy kociaka, umaszczenie podobne do Zosi- tylko szary, a nie bury. Nie miałam na weta, odrobaczyłam go Fenbenatem, bo miałam w domu. Po 10 dniach ostre zatrucie, płuca, oskrzela, wstrząs po użądleniu osy. Musiałam mieć na weta, bo kot by już nie żył... ponad 250 zł.[/QUOTE]
o rany....

koleżanka ma spytać swoja sąsiadkę kociarę czy nie chciałaby małej na dt za 100zł miesięcznie (to chyba nie dużo?), może się uda i ja weźmie....

Posted

Ja nie mogłam zaszczepić Merlina, bo był ciągle chory. Udało się i został zaszczepiony. Pokombinujcie i zaszczepcie małą. Panelukopenia potrafi zebrać niezłe żniwo.

Danavas mój tymczas najpierw był na Royal Canin dla kociaków,bo był tak słaby,ze na tanich karmach nie pociągnąłby długo, a potem na weterynaryjnych.

Posted

Zośka to mały oszołom...jest taka śmieszniutka... normalne koty zaczynają mruczeć i prężyć pazurki jak się je głaszcze...a Zośka mruczy jak otwieramy wyro i wyjmujemy pościel......hehehe ........a potem kładzie się na klacie mojego męża i patrzy na mnie wzrokiem..."spadaj ciotka, dziś ja śpię z wujkiem".....

Posted

Może masz kogoś znajomego w lokalnej prasie ? Ja dawałam ogłoszenia "po znajomości" np. w MM lub w Fakcie... Zawsze był odzew i kociaki znalazły dom;) ... podumaj .... może Twój znajomy ma znajomego w jakiejś redakcji? Gazety lubią włączać się wtakie akcje ...powodzonka

Posted

kot to szatan jest........siedzi sobie w pudełku po butach, oczywiście ledwo się w nim mieści ale bardzo jej się podoba ta miejscówka......rośnie jak na drożdżach......jak do mnie przyszła jadła jedną saszetkę dziennie...teraz je dwie i podjada psom....podkrada różne rzeczy i przerabia je na swoje zabawki...wczoraj sobie przywłaszczyła gąbeczkę do mycia garów.....
miała także swój pierwszy wypad na powietrze...biegała pół dnia po tarasie i balkonie..... i wyczyniała tam dzikie skoki, mama ja obserwowała od sąsiadki z okna.....ponoć zachowywała się jak wariatka..... bardzo lubi grać w eurobiznes....siedzi w banku;-)

i zjada hotele...

ogólnie znajduje sobie różna dziwne miejsca do leniuchowania:

kicia jest słodziutka i milutka....jak śpi;)