Moniek193 Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Książka jest rewelacyjna ostatnie rozdzialy czytalam przez mgle bo oczy milam w lazch wiec bylo ciezko ale jakos doczytalam:oops:Nigdy tak nie ryczalam przy ksiazce ale bylo warto;) Podczas czytania tej ksiazki tak sie zzylam z Marleyaem jakbym go znala ,genialnie napisana ksiazka ;)Polecam Quote
Kala&Majka Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Marley to pierwsza książka przy której się poryczałam :placz:. Moja ulubiona ;D Quote
Rinuś Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Jest kręcony film "Malrey i Ja" :multi::loveu: W marcu powinien być puszczany w Polsce :multi: Quote
Martyna&Zara Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Ja już całkiem dawno przeczytałam, ale jakoś mi wypadło z głowy żeby to zajrzeć :oops: Czasami książka odbiegała od tematu psa, ale i tak fajnie się ja czytało. No więc tak najbardziej rozśmieszyły mnie interpretacje autora dotyczące zachowań Marleya:lol: A przy śmierci Marleya płakałam, że aż mi się litery porozmazywały :P Polecam wszystkim, dosłownie wszystkim. Teraz poluje na życie z Marleyem :lol:... Quote
moth Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Toffuś napisał(a): Teraz poluje na życie z Marleyem :lol:... Raczej z Merlem. :roll: Quote
Koma Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Niedawno skończyłam czytać "Mojego przyjaciela Marley'a"... podobnie jak większość pod koniec nie mogłam powstrzymać łez... niezwykle wzruszająca książka. Napewno jeszcze kiedyś do niej wrócę ;) Quote
Sawanna Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Szukam dla siebie prezentu na Mikołajki.Jakąś książkę typu "Marley i ja" wiem ze w ostatnim roku wyszło dużo takich opowieści.Nie chcę kupować czegoś w ciemno wole sprawdzone książki przez Dogomaniaków:cool3:.Moze ktoś czytał ostatnio coś fajnego i mi to poleci?:cool1: Quote
psiulka Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Może "Dobry Pies" Jon Katz'a? Czytałam "Marley'a" i obie książki opowiadają o wspólnym życiu człowieka z psem. Wiem, że jest też druga część tej książki "Psi Rok", tego samego autora, ale jej nie czytałam, więc się nie wypowiem. Jeśli podobał Ci się "Marley", to myślę, że "Dobry Pies" też się spodoba. ;) Quote
Coffee&Nera Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 No ja polecam zarówno "Dobrego psa" jak i "Psi rok". Mi osobiscie podbal sie "Psi rok" ze względu iz jest inaczej napisana niz cala reszta opowiadaniowek- tamte sa jak na jedno kopyto ta zaś mnie zaciekawila, wciągnela oraz bardzo bardzo wzruszyla. Ja przy Marleyu ani lzy nieuronilam- przy tym wylam jak bóbr. Również podoba mi się "Pozdrowienia z bagdadu" wiekszosc z nas to zna oraz jeszcze "Zycie na trzy psy' jednak w tej ostatniej bardziej jest poswiecone malzenstu ;) Quote
Sawanna Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Przekaże Mikołajowi co ma mi kupić:evil_lol: A "pozdrowienia z Bagdadu"to czasem nie "misja szczeniak"? Quote
psiulka Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Tofik1 napisał(a):Przekaże Mikołajowi co ma mi kupić:evil_lol: A "pozdrowienia z Bagdadu"to czasem nie "misja szczeniak"? Tak, to to samo. ;) Quote
ROOFI Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Polecam:Szczęście Nazywa Się lucky oraz Wspaniała Gracie,warto przeczytać. Quote
Coffee&Nera Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Tofik1 napisał(a):Przekaże Mikołajowi co ma mi kupić:evil_lol: A "pozdrowienia z Bagdadu"to czasem nie "misja szczeniak"? Dokladnie to :razz: Ja to sobie zapamietalam w innej nazwie :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
kaskaSz Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Ja polecam Balsam dla duszy miłośnika psów, dobry pies, życie na 3 psy, moje zycie z psem imieniem george, te przeczytałam i najbardziej podobały mi się dobry pies i życie na trzy psy. kupiłam ostatnio jeszcze książki- zycie z merlem, mój przyjaciel henry i misja szczeniak ale nie czytałam, więc opinii nie wyrażę :) Quote
Sawanna Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Nera- napisał(a):Dokladnie to :razz: Ja to sobie zapamietalam w innej nazwie :evil_lol::evil_lol::evil_lol: I tak to już mam.Wogóle mi się nie podobało,nawet tego nie przeczytałam do końca tylko się zatrzymałam na początku:roll: Quote
Coffee&Nera Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Tofik1 napisał(a):I tak to już mam.Wogóle mi się nie podobało,nawet tego nie przeczytałam do końca tylko się zatrzymałam na początku:roll: Zalezy kto co od ksiazki wymaga i kto co lubi ;) Quote
madzi_orka1234 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Mam podobny problem. Ostatnio pytałam mamy, czy mają już jakiś upatrzony prezent, dla mnie oczywiście.:eviltong: Powiedziała, że raczej nie, a ja na to, że może jakaś książka. Właśnie w typie "Marley i ja" lub "Uratować Sprite'a". Co sądzicie o tych dwóch książkach, którą bardziej polecacie itp.? A może całkiem inna opowieść o zwierzętach? Czekam na odpowiedzi :) Pozdrawiam, madzi_orka1234 Quote
Coffee&Nera Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Zalezy co szukasz i co cie interesuje- jak dla mnie coraz wiecej tego typu ksiazek jest na dobre serce dla ludzi i ludzie to kupuja ;) Quote
Coffee&Nera Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 madzi_orka1234 napisał(a):A Ty, czytasz takie? I wg Ciebie? Bo i tak nie mam pomysłu na prezent. A kasy od rodziców raczej nie chce (przydałaby się, ale lepsza taka 'namacalna' rzecz :)). Czy może lepsze książki, który wymieniliście wyżej ("Psi rok", "Misja szczeniak" itp.)? Sama nie wiem.:roll: Ksiazek tego typu jest coraz więcej- wiekszosc niestety na jedno kopyto zrobionych. Moim zdaniem zalezy kto co lubi- mnie niekręca takie książki gdzie koniec jest dość smutny- ludzi to wzrusza- wg mnie jest to normalne. Jedynie gdzie bylo dobre zakonczenie z ktorych czytalam to "Misja Szczeniak" bardzo mi się podobalo- niebylo to w 100% obrocone tylko w strone zwierzecia. Również "Zycie na trzy psy" bylo bardzo ciekawe- rowniez psy byly na kolejnym plasnie. "Marley i ja" moim zdaniem jest przereklamowane i "przeblyszczone" jakos liczylam na cos lepszego ;) Quote
madzi_orka1234 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 A Ty, czytasz takie? I wg Ciebie? Bo i tak nie mam pomysłu na prezent. A kasy od rodziców raczej nie chce (przydałaby się, ale lepsza taka 'namacalna' rzecz :)). Czy może lepsze książki, który wymieniliście wyżej ("Psi rok", "Misja szczeniak" itp.)? Sama nie wiem.:roll: Quote
madzi_orka1234 Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Więcej odpowiedzi nie będzie? Dalej nie wiem, na co się zdecydować. Ale chyba na prezent świąteczny poproszę od rodziców Misję szczeniak i drugą książkę, Mieszkamy ze świnką morską, o ile będą w sklepie. ;) Quote
Coffee&Nera Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 madzi_orka1234 napisał(a):Więcej odpowiedzi nie będzie? Dalej nie wiem, na co się zdecydować. Ale chyba na prezent świąteczny poproszę od rodziców Misję szczeniak i drugą książkę, Mieszkamy ze świnką morską, o ile będą w sklepie. ;) Każdy woli cos innego- poczytaj recenzje w internecie ;) Quote
kaskaSz Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Ja wczoraj zaczęłam czytać książkę Mój przyjaciel Henry. Jest świetna! Lekka, łatwa i przyjemna. Niektóre książki tak ciężko się czyta, jedną stronę z 10 minut, a ta jest fajnie napisana i normalnie ją pochłaniam. Na razie jestem na 60 str. / a jest ich 349/, ale początek opisuje narodziny chłopca i zmagania jego rodziców z wykryciem autyzmu. Fajna, bardzo w stylu Marley i ja. Misje szczeniak zaczęłam kiedyś, ale jakoś nie podeszła mi ta książka na początku. Quote
Sawanna Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Dostałam "Psi rok":multi::x-mas::x-mas::x-mas::santagri::santagri: Quote
Recommended Posts