Jump to content
Dogomania

11 m-czna NANA- jak gazela - idealna do pracy z psem - SZUKA DOMU

Recommended Posts

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

złapana... udało ją się wyciągnąć spod tych płyt metalowych ... posikała się i załatwiła pod siebie ze strachu bidula ...
jest też taka cała sztywna ze strachu , leży mocno przywarta brzuchem, boi się podnieść na łapach ..

jest większa od Hany ...

byliśmy z pudzianem u weta -została na razie odrobaczona, odpchlona, wyczyszczone uszy ... - koszt wizyty 10 zł

pudzian się ogarnie z nią w domu to wstawi zdjęcia ..

Posted

psiaburka napisał(a):
Przeczytałam, teraz się cieszę,że Hana w domku stałym. Jest podobna do mojej suni znalezionej prawie 3 lata temu w Szydłowcu.
Może to rodzeństwo? Tak trochę w typie belga maliniaka :)
Pozdrawiam Panią Kamę. I Pudziana.

witam w naszym gronie ... miło było Panią poznać :)

Posted

motyleqq napisał(a):
no jak tak patrzę, to wcale nie takie malutkie :D całkiem spore powiedziałabym ;)

spore, spore

i rozrabiak z niej tez nie mniejszy. Zaczyna brykać jak nie ma nikogo w pobliżu, to nogę od krzesła zaczęła gryźć to mój plecak. Lilkę zaczepić też lubi i strasznie ją interesują koty, które de facto się nie dają i młoda obrywa a potem piszczy. Ale tylko jak ktoś z domowników się pojawi w polu widzenia młodej to sie zaczynają ucieczki, chowanie po kątach i w zależności gdzie sie schowa albo udaje nieżywą albo książki. Jeszcze gorzej jest jak się chcę ją dotknąć. Już samo spojrzenie na nią wywołuje u niej szybszy oddech. A gdy się chce ją dotknąć to przykleja się do podłogi i sie nie rusza. O braniu na ręce nawet nie ma mowy. Przeraźliwie piszczy i robi pod siebie.

Posted

pudzian321 napisał(a):
spore, spore

i rozrabiak z niej tez nie mniejszy. Zaczyna brykać jak nie ma nikogo w pobliżu, to nogę od krzesła zaczęła gryźć to mój plecak. Lilkę zaczepić też lubi i strasznie ją interesują koty, które de facto się nie dają i młoda obrywa a potem piszczy. Ale tylko jak ktoś z domowników się pojawi w polu widzenia młodej to sie zaczynają ucieczki, chowanie po kątach i w zależności gdzie sie schowa albo udaje nieżywą albo książki. Jeszcze gorzej jest jak się chcę ją dotknąć. Już samo spojrzenie na nią wywołuje u niej szybszy oddech. A gdy się chce ją dotknąć to przykleja się do podłogi i sie nie rusza. O braniu na ręce nawet nie ma mowy. Przeraźliwie piszczy i robi pod siebie.

czyli... dużo gorzej niż Hana?

Posted

iwonamaj napisał(a):
Biedna malutka...

ja bym do tego dodał jeszcze niedobra i dzika bo z przykroscią muszę stwierdzić, że przez 4 dni jak u mnie jest nie ma żadnej poprawy. Na mój widok ucieka, przy braniu na ręce sie posikuję. Przyjęliśmy taktykę nic na siłę czekamy aż się sama otworzy na ludzi. Bo póki co jak ktoś jest w jej pobliżu to ucieka, szczególnie upodobała sobie kryjówkę za łóżkiem.

A niedobra, bo wczoraj musiała z krótką przerwą zostać sama w domu przez kilka godzin (no może nie sama tylko z resztą zwierząt) ale nasza nieobecność w domu ze względu na rodzinną uroczystość, kosztowała nas parę lakierków i sporo innych ponadgryzanych rzeczy.

Wydaję mi się, że sunia szybciej otworzyłaby się na ludzi w domu gdzie będzie miała spokój. Bo u mnie co chwila ktoś się przewija przez dom. To siostrzenica w wieku przedszkolnym przyjdzie narobi hałasu, to siostrzeniec w chodziku itp. Także szukamy DT, DS, który popracuje z sunią.

a tu kilka zdjęć ze skrytki

to zrobione z ukrycia

a to jak sie psina spłoszyła na mój widok a nie miała jak uciec bo jej tarasowałem drogę

A zapomniałem dodać, że sunia dobrze dogaduje się z psami, a koty ją strasznie interesują.

Posted

Nana została dziś zaszczepiona przeciw chorobom wirusowym i dostała tabletkę na II odrobaczanie ... dzielna była .. spokojna ...

koszt 30 zł ...

nawet skusiła się na smakołyki od Pana doktora :)

dziewczyna rośnie :)

Posted

marakota napisał(a):
ale chyba nie będzie duża, prawda?

to prawda, moze byc duza

a teraz troche z innej beczki pilnie poszukuje DT/DS dla Nany bo u mnie z pewnych wzgledow (czytaj niemili sasiedzi, ktorym przeszkadzaja zwierzeta) dłuzej zostac nie moze

Posted

pudzian321 napisał(a):
to prawda, moze byc duza

a teraz troche z innej beczki pilnie poszukuje DT/DS dla Nany bo u mnie z pewnych wzgledow (czytaj niemili sasiedzi, ktorym przeszkadzaja zwierzeta) dłuzej zostac nie moze

no to "super "...:(

pudzian .. więc trzeba działać ...
zdjęcia, ogłoszenia ,

... pudzian pomyślałbyś nad tekstem do ogłoszen
... musimy się jakoś podzielić obrabianiem psów ...

bo zamiast ubywać .. to psich tragedii przybywa ....

wczoraj byłam na dworcu PKP ...

MAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS AAAAAAAAAAAA KKKKKKKKKKKKKK RAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

5 szkieletów ...

• 2 weeks later...
Posted

długo o Nanie nie pisałem, ale praktycznie nic sie nie zmieniło. Nana dalej jest nie ufna wobec ludzi. Nie podchodzi kiedy się ją woła, nie podchodzi do wyciągniętej ręki. Jeżeli stwierdzi, że człowiek znajduje się za blisko niej ucieka. Przy braniu na ręce piszczy. Mnie to już w ogóle nie lubi, chyba jej się źle kojarzę. Ode mnie najczęściej ucieka i kiedy ja ją biorę na ręce to się posikuje. Już nie tak jak wcześniej ale jednak. Mnie nawet w akcie desperacji potrafi szczypać swoimi ostrymi jak szpilki zębami.

Być może będzie już taki nieufny charakter miała, być może trzeba z nią popracować intensywniej. Ja na prace z Naną ani nie mam warunków ani czasu.

Ale żeby nie było tylko negatywów to Nana zaczęła łapać do czego może służyć wychodzenie na spacer. I coraz częściej potrzeby załatwia na dworze. Po za tym ciut-ciut urosła, stanęło jej trochę jedno ucho i wypadł ząb:D

[video=youtube;egBjiLg0Te0]http://www.youtube.com/watch?v=egBjiLg0Te0&feature=youtu.be[/video]