Cabron Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 Zwrot pieniędzy dostałem. :) Lecz co mi z pieniędzy jak straciłem psa.. Quote
pauli_lodz Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Cabron napisał(a):Zwrot pieniędzy dostałem. :) Lecz co mi z pieniędzy jak straciłem psa.. no cóż, masz za sobą takie doświadczenie i możesz wyciągnąć z tego wnioski. choć po twoim zapytaniu o nierodowodowe szczeniaki w twojej okolicy, jakie zadałeś na beaglowym forum, raczej ciężko z tymi wnioskami. metryka urodzenia czy rodowód to nie jest tylko zbędny papier - hodowla zarejestrowana w ZK podlega większej lub mniejszej kontroli - choćby na przeglądzie miotu ktoś z zewnątrz ogląda szczeniaki. kupując psa z takiej zarejestrowanej hodowli co prawda nie możesz mieć pewności, że będzie na pewno zdrowy [bo pies to żywe zwierzę a nie przedmiot i takiej pewności nie można mieć nigdy], ale szanse na to, że kupisz psa chorego, psa z parwo jak w twoim niedawnym przypadku - sięgają praktycznie zera. więc przemyśl jeszcze raz to, co cię spotkało i czy warto wspierać pieniędzmi kolejnego rozmnażacza, który hoduje psy li i tylko dla zysku nie patrząc na ich zdrowie - im taniej odchowa szczeniaki [czyli mniej wyda na opiekę weterynarza i prawidłowe żywienie matki i miotu] tym więcej zarobi na sprzedaży. Quote
Diana S Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Cabron napisał(a):Zwrot pieniędzy dostałem. :) Lecz co mi z pieniędzy jak straciłem psa.. Mozna wiedzieć ile zapłaciłes za psa? Co Ci z tego? ano to, ze masz nauczkę, ze nigdy w ten sposób nie kupuje sie psa. Az dziwie sie, ze pseudohodowca Ci zwrócił pieniądze.... Jestem bardzo zaskoczona.... Quote
Orange Tree Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Nie kupuj psa z pseudo bo taniej! Twoj przyjaciel ma byc z toba przez te min 10 lat, cieszyc sie pelnym zdrowiem i dawac ci radosc. Jezeli cie nie stac na psa z rodowodem to adoptuj! Kupujac szczeniaka z produkcji pseuduchow przyczyniasz sie do zwiekszenia procederu, sprawiasz, ze dana suczka po kolejnej cieczce bedzie znowu rodzic i nakrecasz ten biznes kosztem zwierzecia :( Nie stac cie na kupno psa- adoptuj! Albo idz do pracy (jak jestes nastolatkiem to do jakiejs wakacyjnej) i zbieraj mozolnie pieniadze zeby moc zrealizowac marzenie, a nie po najmniejszej lini oporu :shake: Quote
Recommended Posts