Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cabron napisał(a):
Zwrot pieniędzy dostałem. :) Lecz co mi z pieniędzy jak straciłem psa..

no cóż, masz za sobą takie doświadczenie i możesz wyciągnąć z tego wnioski.
choć po twoim zapytaniu o nierodowodowe szczeniaki w twojej okolicy, jakie zadałeś na beaglowym forum, raczej ciężko z tymi wnioskami.
metryka urodzenia czy rodowód to nie jest tylko zbędny papier - hodowla zarejestrowana w ZK podlega większej lub mniejszej kontroli - choćby na przeglądzie miotu ktoś z zewnątrz ogląda szczeniaki. kupując psa z takiej zarejestrowanej hodowli co prawda nie możesz mieć pewności, że będzie na pewno zdrowy [bo pies to żywe zwierzę a nie przedmiot i takiej pewności nie można mieć nigdy], ale szanse na to, że kupisz psa chorego, psa z parwo jak w twoim niedawnym przypadku - sięgają praktycznie zera. więc przemyśl jeszcze raz to, co cię spotkało i czy warto wspierać pieniędzmi kolejnego rozmnażacza, który hoduje psy li i tylko dla zysku nie patrząc na ich zdrowie - im taniej odchowa szczeniaki [czyli mniej wyda na opiekę weterynarza i prawidłowe żywienie matki i miotu] tym więcej zarobi na sprzedaży.

Posted

Cabron napisał(a):
Zwrot pieniędzy dostałem. :) Lecz co mi z pieniędzy jak straciłem psa..

Mozna wiedzieć ile zapłaciłes za psa? Co Ci z tego? ano to, ze masz nauczkę, ze nigdy w ten sposób nie kupuje sie psa. Az dziwie sie, ze pseudohodowca Ci zwrócił pieniądze.... Jestem bardzo zaskoczona....

Posted

Nie kupuj psa z pseudo bo taniej! Twoj przyjaciel ma byc z toba przez te min 10 lat, cieszyc sie pelnym zdrowiem i dawac ci radosc. Jezeli cie nie stac na psa z rodowodem to adoptuj! Kupujac szczeniaka z produkcji pseuduchow przyczyniasz sie do zwiekszenia procederu, sprawiasz, ze dana suczka po kolejnej cieczce bedzie znowu rodzic i nakrecasz ten biznes kosztem zwierzecia :(
Nie stac cie na kupno psa- adoptuj!
Albo idz do pracy (jak jestes nastolatkiem to do jakiejs wakacyjnej) i zbieraj mozolnie pieniadze zeby moc zrealizowac marzenie, a nie po najmniejszej lini oporu :shake: