Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A oto i nasza księżniczka Fantunia:loveu:, uwielbia wylegiwać sie na poduszkach:eviltong:. Popatrzcie cioteczki jaka jestem piękna. Fantunia daje nam bardzo dużo radości , jesteśmy bardzo szczęśliwi że do nas trafiła.

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

An1a, dziekujemy Ci za DT dla malutkiej Tajgi :Rose:
Mala pieknie wyrosla, az trudno ja poznac :crazyeye: Sliczniasta z niej pręduska :loveu:
A gdzie Tajgunia bedzie mieszkac?

Posted

Ulka18 napisał(a):

Mala pieknie wyrosla, az trudno ja poznac :crazyeye:

Urosła, urosła... 17kg mięsistego i całuśnego prosiaka :evil_lol:
Ulka18 napisał(a):

A gdzie Tajgunia bedzie mieszkac?

60km od Warszawy, za Mińskiem Mazowieckim, z 2 kotami i 3-metrowym wężem :diabloti: (na tymczasie), dom z ogrodem, lasy.... :loveu:
Nowi właściciele zobowiązali się do jej dalszego leczenia (bo Tajga złapała w schronisku wszystkie możliwe choroby), kontrole będą u "naszego" weta w Warszawie.
Bardzo fajni ludzie, będę miała z nimi dość częsty kontakt i będziemy jeździć z naszym psem, żeby się razem wybiegały :)

Posted

Czesto szczeniaki lapia wiele chorób w schronisku. Wiekszosc z nich to podrzutki, rzadko kto szczepi takie bidy, więc po wejsciu do schroniska wszystkie wirusy atakują.
A co wet mówi o stanie zdrowia Tajgi? Jeszcze jakies wirusy w niej siedzą?

Posted

Ulka18 napisał(a):
Czesto szczeniaki lapia wiele chorób w schronisku. Wiekszosc z nich to podrzutki, rzadko kto szczepi takie bidy, więc po wejsciu do schroniska wszystkie wirusy atakują.
A co wet mówi o stanie zdrowia Tajgi? Jeszcze jakies wirusy w niej siedzą?

Chciałabym spotkać kiedyś tego "kogoś" i pokazać mu jakiego pięknego psa stracił :mad:
Tajga po przyjeździe do mnie miała podejrzenie parvo (krew w kale), ale był to chyba jakiś łagodniejszy wirus jelitowy.
Wszystkie możliwe robaki, liczne szczepy coli w gardle (wymaz z gardła) i kolejne potworki w tchawicy (wymaz).
Bierze teraz antybiotyk na bakterie w tchawicy, ma inhalacje. Trzeba będzie ją odrobaczyć jeszcze kilka razy. Największy kaszelek ją łapał jak coś się jadło... biedna, chora, trzeba się podzielić :diabloti:

Posted

O rety, w życiu nie poznałabym suni!!!
Ależ ślicznie wyrosła. A to wszystko dzięki cioci an1a. Ogromnie Ci dziękuję, za wzięcie Tajgi pod swoje skrzydła. Dzięki Tobie dostała szansę jakiej nie miały inne szczeniaki. Niektóre z tych, które siedziały razem z Tajgą, wciąż czekają na domy :-(.
Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI za TAJGĘ!!!

Posted

an1a napisał(a):
Podziękowania należą się doddy, która wzięła małą pod opiekę fundacji :Rose:

Oczywiście, dziękujemy też Cioci Kasi :loveu::loveu:!!!

A pozostałe maluszki w górę.

Posted

Tak sobie myślę :hmmmm: może by wystawić takie zbiorowe ogłoszenia w necie jak się robi poszczególnym psiakom, podać namiary na schronisko, wkleić kilka fotek albo zmixować kilka zdjęć w jedno. Zawsze jest szansa,że komuś się jakiś spodoba...

Posted

Są dwa nowe maluchy, piesek jasny, suczka ciemniejsza, które mieszkaja w kuchni. Zostały podrzucone z matką, mama jest już po sterylizacji. Kierownik sie boi dać je do boksu, żeby nic złego się nie stało, z tych starszych malców wiele odeszlo za TM

• Malce już sa na allegro.

• Posted

[SIZE="3"]Paulinko, dziekujemy Ci :calus: Widzialam w skrzynce schroniska wpadajace co rusz maile, aktywowalam je wszystkie.

Wklejam rowniez tutaj, bo nie wszyscy zagladaja na watek mielecki ogolny.

Temat: Zestawienie
    Od: "Profil1"
    Data: So Stycznia 24 2009, 7:29 pm
    Do: "Agnieszka Matelowska"

[SIZE="3"]Zestawienie za rok 2008 :

Przyjęcia - 467 psów oraz 77 kotów
    Adopcja - 424 psy oraz 31 kotów
    Padłe - 27 psy oraz 36 kotów
    Eutanazja - 8 psów oraz 0 kotów
    Oddane właścicielom 29 psów

Pozycja numer dwa czyli adopcje to zasługa moich wspaniałych Pań wolontariuszek naszego schroniska które mimo czasami niewdzięcznej pracy nie szczędzą sił i zdrowia, aby polepszyć byt zwierzętom niechcianym i porzuconym.Chwała Wam za to.

Pozostałe pozycje to efekt niestety mojej pracy.Ale ja się chyba nie zmienię :wink: i dla mnie jest obojętne czy zwierzę bezdomne pochodzi z Mielca, czy dość odległych "okolic." Każde bezdomne zwierze musi otrzymać pomoc i ja staram się to robić.

[SIZE="4"]Przyjęc psów 467, wydań 488 :multi:

[SIZE="3"]Dziękujemy wszystkim Przyjaciołom mieleckiego schroniska dla bezdomnych zwierząt :Rose: :Rose: :Rose: Widac efekty naszej pracy, a o nowym schronisku coraz głośniej :p