Paulina_mickey Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Ale maleństwo... Super, że znalazł domek :multi::loveu: Quote
Reno2001 Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 [quote name='Ulka18']Jednego szczeniaczka adoptowala wczoraj Argat spod Mielca. Chciala suczke ze Skoloszyna, ale TZ Argat trafil na p.Monike i oczywiscie jej nie znalezli. Wobec tego wzieli malucha. Mnie to ręce i nogi opadają ... :wallbash: Quote
Paulina_mickey Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Podniosę dzieciaczki mieleckie :loveu: Quote
Becia66 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 [quote name='Paulina_mickey']Podniosę dzieciaczki mieleckie :loveu: i ja też życząc wszystkim.... Quote
Ulka18 Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Są rozne szczeniaki w schronisku m.in. 4 w typie jakby sheltików, takie kudlato-puchate. Prosilabym Terre o konsultacje czy rzeczywiscie te maluchy maja cos z shelti. Quote
terra Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 O Mateńko, ale zapłakane malizny :-( Ulka18, na pewno szata jak u sheltie, uszka leżą, ale szeltusie tez tak kładą. Pysio wydłużony, przynajmniej tak mi się wydaje. Na 1 zdjęciu wydaje się mieć duże łapki, ale może to tak wyszło na foto. Masz może jakieś zdjęcie, gdzie sam piesek stoi? Quote
Ulka18 Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 [quote name='terra']Na 1 zdjęciu wydaje się mieć duże łapki, ale może to tak wyszło na foto.Masz może jakieś zdjęcie, gdzie sam piesek stoi? Terra, zdjecia powiekszaja, Halcia np. chuda jest,a na zdjeciu wcale nie wyszla na chudzielca. Te szczeniaki sa takie malentaski, do kota im daleko. Tutaj widac porownanie do mojej nogi Quote
terra Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Jeśli to są takie malizny, to bardziej mi jednak podchodzą pod cziłała długowłose. Ale na ostatnim zdjęciu uszka szelcikowate ;) Quote
Ulka18 Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Jeszcze mam takie zdjecia :p Tak na moje oko to waża ok. 1 kg. Jest tez taka sunieczka, super wesola, glowne zajecie to gryzienie moich spodni :evil_lol: Koniecznie trzeba pooglaszac szczeniaki, sa pieski i suczki. Chyba ok. 7 malcow w sumie w boksie. Quote
terra Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Jeden kg, to strasznie mało. Ile one mają? Nie wyglądają na oseski, tylko na 2 -3 miesiące. Quote
Ulka18 Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 terra napisał(a):Jeden kg, to strasznie mało. Ile one mają? Nie wyglądają na oseski, tylko na 2 -3 miesiące. Tak wlasnie, na moje ok. ok. 2-3 miesiace maja na bank, moze waza max 2 kg. Halcia moze sie wypowie, bo dzwigala te maluchy do zdjec. Ale moja Kostaryka gdy miala 9 tygodni to byla duzo wieksza. Stad mi sie skojarzylo, ze to moga byc sheltiki, bo futerko takie podobne jak miala Kostaryka. Na cziłałki chyba ciutkę za duże i za długie. Quote
halcia Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Na to pytanie nie byłam przygotowana:crazyeye:,nie skupiłam sie na tym,ale pewnie z kilo.Mnie sie rzuciło w oczy takie jakby zwęzenie karczku lub długa szyjka,ale pewnie głupio to okresliłam.A te dwa zza budy take dość jednolicie rude ,to jak małe dwie Dorotki.:evil_lol:To chyba 2 rózne mioty,bo te "Dorotki"były dzike./A dwie Dorotki to niekoniecznie dziewczyny,nie dały sie złapac,ale uroda Dorotki byłej świetliczanki:roll:/ Quote
ewatr Posted April 25, 2009 Author Posted April 25, 2009 Dzięki dziewczyny za zdjecia :loveu: juz malutcy na allegro : Mieleckie szczeniaki ... Quote
Ulka18 Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 To jeszcze doloze takie zdjecia, moze sie przydadza do aukcji. Ewatr jak zwykle niezawodna jesli chodzi o aukcje maluchow :p Quote
anciaahk Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Ależ cudeńka :crazyeye:. I takich ślicznych kudłatych piękności nikt nie chce :mad::mad:! Quote
Ulka18 Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 To jest suczynka, przerozrabiaka, caly czas jak ja Halcia puscila gryzla mi spodnie :evil_lol: Ta suczka jest niewiele większa od buta, naprawde ociupinka Quote
Ulka18 Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Tutaj widac kawalek Halcinego buta, te szczeniaczki sa wlasnie takiej wielkosci. Suczka taka ciutke większa niz pozostale szczeniaki Quote
Reno2001 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 [quote name='Ulka18']Gdzie, w swietlicy? Jesli szczeniak byl w takim stanie, to raczej nie zostal adoptowany, tylko umarl. Takie biedne szczeniaki nie maja szans w zetknieciu sie ze schroniskowymi wirusami :shake: Aguś, on jest na świetlicy ;)! Siedzi jeszcze w klatce wciśnięty w kącik. Ale Kiero mówił, ze lepiej. Pytałam w nocy. Myśleli, ze mały nie da rady, ale jakoś wychodzi na prostą. Pewnie jeszcze nie jest do adopcji, ale mam nadzieję, ze to kwestia czasu :p. A te kudłate maluchy po prostu boskie. Dobrze, że nie mielismy warunków, bo jeszcze bym jakiegoś na DT wzięła. A u mnie DT to ... :eviltong: Quote
Ulka18 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 kaskadaffik napisał(a):A nie było takiego maleńkiego szczeniaczka szorstkowłosego już? Jak brałyśmy Antka i Amisia to leżała taka bidula w klatce, wokoło z 5 biegunek, a wyglądało to tak bidnie, wycieńczone jakby sie nie mogło ruszyć. Noi w sumie się nie ruszał tylko leżał:shake:Ale może ma już domek:roll:Gdzie, w swietlicy? Jesli szczeniak byl w takim stanie, to raczej nie zostal adoptowany, tylko umarl. Takie biedne szczeniaki nie maja szans w zetknieciu sie ze schroniskowymi wirusami :shake: Quote
halcia Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Jeden z czarnych maluchów,tez zdrowo nie wygladał,nawet mu zdjeć chyba nie robiłysmy.... Quote
kaskadaffik Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 To dobrze, że nic mu nie jest, on jest taki śliczny, a taki maleńki:roll: Quote
Ulka18 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Reno2001 napisał(a):Aguś, on jest na świetlicy ;)! Siedzi jeszcze w klatce wciśnięty w kącik. Ale Kiero mówił, ze lepiej. Pytałam w nocy. Myśleli, ze mały nie da rady, ale jakoś wychodzi na prostą. Pewnie jeszcze nie jest do adopcji, ale mam nadzieję, ze to kwestia czasu :p. Widzialam w klatce na swietlicy malizne taka, ale nie wiedzialam, ze o niego chodzi. Myslalam, ze o jakiegos bidaka z boksu przedszkolnego. Ta suczka z przepuklinka ze swietlicy odeszla za TM [']. Te maluchy sa boskie, a szczegolnie taka malizna w skarpetkach, ktora malo mi nogi nie zjadla :evil_lol: Quote
Reno2001 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Ulka18 napisał(a):Widzialam w klatce na swietlicy malizne taka, ale nie wiedzialam, ze o niego chodzi. Myslalam, ze o jakiegos bidaka z boksu przedszkolnego. Ta suczka z przepuklinka ze swietlicy odeszla za TM [']. Te maluchy sa boskie, a szczegolnie taka malizna w skarpetkach, ktora malo mi nogi nie zjadla :evil_lol: Hmmm, no to już nie wiem. Jarek mówił, ze miesiąc temu ten szorściak w klatce tez tam był, więc może to ten sam tylko podrósł :hmmmm:? A ja się łudziłam, że malizna z przepukliną do domku poszła :-(. Niech te shelcikowate idą szybko do domku!!! Wiadomo, schronisko to nie miejsce dla takich maluchów!!! Quote
Recommended Posts