Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ulka18']Jednego szczeniaczka adoptowala wczoraj Argat spod Mielca. Chciala suczke ze Skoloszyna, ale TZ Argat trafil na p.Monike i oczywiscie jej nie znalezli. Wobec tego wzieli malucha.

Mnie to ręce i nogi opadają ... :wallbash:

• 2 weeks later...
Posted

Są rozne szczeniaki w schronisku m.in. 4 w typie jakby sheltików, takie kudlato-puchate. Prosilabym Terre o konsultacje czy rzeczywiscie te maluchy maja cos z shelti.

Posted

O Mateńko, ale zapłakane malizny :-(
Ulka18, na pewno szata jak u sheltie, uszka leżą, ale szeltusie tez tak kładą. Pysio wydłużony, przynajmniej tak mi się wydaje.
Na 1 zdjęciu wydaje się mieć duże łapki, ale może to tak wyszło na foto.
Masz może jakieś zdjęcie, gdzie sam piesek stoi?

Posted

[quote name='terra']Na 1 zdjęciu wydaje się mieć duże łapki, ale może to tak wyszło na foto.Masz może jakieś zdjęcie, gdzie sam piesek stoi?
Terra, zdjecia powiekszaja, Halcia np. chuda jest,a na zdjeciu wcale nie wyszla na chudzielca. Te szczeniaki sa takie malentaski, do kota im daleko.

Tutaj widac porownanie do mojej nogi

Posted

Jeśli to są takie malizny, to bardziej mi jednak podchodzą pod cziłała długowłose.
Ale na ostatnim zdjęciu uszka szelcikowate ;)

Posted

Jeszcze mam takie zdjecia :p Tak na moje oko to waża ok. 1 kg.

Jest tez taka sunieczka, super wesola, glowne zajecie to gryzienie moich spodni :evil_lol:

Koniecznie trzeba pooglaszac szczeniaki, sa pieski i suczki. Chyba ok. 7 malcow w sumie w boksie.

Posted

terra napisał(a):
Jeden kg, to strasznie mało.
Ile one mają? Nie wyglądają na oseski, tylko na 2 -3 miesiące.

Tak wlasnie, na moje ok. ok. 2-3 miesiace maja na bank, moze waza max 2 kg. Halcia moze sie wypowie, bo dzwigala te maluchy do zdjec. Ale moja Kostaryka gdy miala 9 tygodni to byla duzo wieksza. Stad mi sie skojarzylo, ze to moga byc sheltiki, bo futerko takie podobne jak miala Kostaryka. Na cziłałki chyba ciutkę za duże i za długie.

Posted

Na to pytanie nie byłam przygotowana:crazyeye:,nie skupiłam sie na tym,ale pewnie z kilo.Mnie sie rzuciło w oczy takie jakby zwęzenie karczku lub długa szyjka,ale pewnie głupio to okresliłam.A te dwa zza budy take dość jednolicie rude ,to jak małe dwie Dorotki.:evil_lol:To chyba 2 rózne mioty,bo te "Dorotki"były dzike./A dwie Dorotki to niekoniecznie dziewczyny,nie dały sie złapac,ale uroda Dorotki byłej świetliczanki:roll:/

Posted

[quote name='Ulka18']Gdzie, w swietlicy? Jesli szczeniak byl w takim stanie, to raczej nie zostal adoptowany, tylko umarl. Takie biedne szczeniaki nie maja szans w zetknieciu sie ze schroniskowymi wirusami :shake:

Aguś, on jest na świetlicy ;)! Siedzi jeszcze w klatce wciśnięty w kącik. Ale Kiero mówił, ze lepiej. Pytałam w nocy. Myśleli, ze mały nie da rady, ale jakoś wychodzi na prostą. Pewnie jeszcze nie jest do adopcji, ale mam nadzieję, ze to kwestia czasu :p.

A te kudłate maluchy po prostu boskie. Dobrze, że nie mielismy warunków, bo jeszcze bym jakiegoś na DT wzięła. A u mnie DT to ... :eviltong:

Posted

kaskadaffik napisał(a):
A nie było takiego maleńkiego szczeniaczka szorstkowłosego już? Jak brałyśmy Antka i Amisia to leżała taka bidula w klatce, wokoło z 5 biegunek, a wyglądało to tak bidnie, wycieńczone jakby sie nie mogło ruszyć. Noi w sumie się nie ruszał tylko leżał:shake:Ale może ma już domek:roll:
Gdzie, w swietlicy? Jesli szczeniak byl w takim stanie, to raczej nie zostal adoptowany, tylko umarl. Takie biedne szczeniaki nie maja szans w zetknieciu sie ze schroniskowymi wirusami :shake:

Posted

Reno2001 napisał(a):
Aguś, on jest na świetlicy ;)! Siedzi jeszcze w klatce wciśnięty w kącik. Ale Kiero mówił, ze lepiej. Pytałam w nocy. Myśleli, ze mały nie da rady, ale jakoś wychodzi na prostą. Pewnie jeszcze nie jest do adopcji, ale mam nadzieję, ze to kwestia czasu :p.
Widzialam w klatce na swietlicy malizne taka, ale nie wiedzialam, ze o niego chodzi. Myslalam, ze o jakiegos bidaka z boksu przedszkolnego.
Ta suczka z przepuklinka ze swietlicy odeszla za TM ['].

Te maluchy sa boskie, a szczegolnie taka malizna w skarpetkach, ktora malo mi nogi nie zjadla :evil_lol:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Widzialam w klatce na swietlicy malizne taka, ale nie wiedzialam, ze o niego chodzi. Myslalam, ze o jakiegos bidaka z boksu przedszkolnego.
Ta suczka z przepuklinka ze swietlicy odeszla za TM ['].

Te maluchy sa boskie, a szczegolnie taka malizna w skarpetkach, ktora malo mi nogi nie zjadla :evil_lol:

Hmmm, no to już nie wiem. Jarek mówił, ze miesiąc temu ten szorściak w klatce tez tam był, więc może to ten sam tylko podrósł :hmmmm:?

A ja się łudziłam, że malizna z przepukliną do domku poszła :-(.

Niech te shelcikowate idą szybko do domku!!! Wiadomo, schronisko to nie miejsce dla takich maluchów!!!