Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

maggie1971 napisał(a):
Czemu nie mogę wklejać zdjęć?
Chciałam umieścić nowe zdjęcia Fantuni:-(

Maggie wysłam Ci PW z łopatologiczna wersja wklejania zdjęc ;)

Posted

Fanta ma się coraz lepiej , jest strasznym żarłokiem , ale i leniuszkiem, nie chce za bardzo się bawić , tylko je i śpi:eviltong:. Czy takiego małego szczeniaka można przekarmić?, ona jest cały czas głodna a dostaje około 200 gramów suchej karmy i jeszcze około 100 gramów puszki a i tak jej to nie wystarcza :diabloti:Już sama nie wiem co robić ,ile mogę jej dawać jedzenia?Ona ma coraz większy brzuszek:cool3:
A oto najnowsze zdjecia

A tu Fantunia z Kajtkiem , gonią na spacerze

A tu Fancie stanęły uszka:evil_lol:, i takie teraz ma

Posted

maggie1971 napisał(a):
Ewatr dzięki za łopatologie, Udało mi się wkleić zdjęcia:multi:

Brawo zdjecia sliczne a te uszka takie stojace miodzio :loveu:

/ a na tej łopatologi to sie juz niejeden nauczył wstawiac zdjecia na dogo lacznie ze mna ;)/

Posted

maggie, oczywiście, że można przekarmić. A jak teraz zrobi się grubiutka to potem będzie bardzo trudno jej ciężko zrzucić kilogramki. Kup jej coś do ciamkania( chociaż widzę, że ma "malutką" kostkę na zdjęciu...). Moja Frida przez pierwsze tygodnie w domu cały czas była głodna i żebrała. Ale twardym cza być a nie mientkim... Myślę, że spokojnie starczą jej te proporcje o których pisałas. Postaraj się też bardzo regularnie dawać jej posiłki, niech się przyzwyczai.

uchole kapitalne :) :)
pozdrawiam

Posted

Trzeba tez miec na uwadze to , że sucha karma jest baaaaaaaaardzo kaloryczna i brew swojemu wygladowi trzeba ja podawac dokładnie zgodnie z opisem na opakowaniu np mój pies Golden prawie 40 kg je jeden mały kubeczek karmy dziennie / no czasem tez gotowane ale wtedy bez karmy / i to mu calkowicie pokrywa zapotrzebowanie na jedzenie ...............
z poczatku nawet była o to walka w domu bo mysleli ze ja głodze psa ale zapewniam na zabiedzonego nie wyglada ........:diabloti: i zdrowy jest jak rydz

Posted

Wielkie dzięki za odpowiedź, ale mi jest jej żal jak ona tak żebrze o jedzenie :diabloti:. Ale OK wezmę się za dietkę i ograniczymy ilość jedzenia:evil_lol:, Biedactwo moja Fantunia , ale będzie miała ciężko:cool3:

Posted

na trzymanie lini przyjdzie czas później. Na razie Fanta ma jeść do woli!

Jest aktywnym szczeniakiem i nie zawsze sucha karma pokryje jej zapotrzebowanie energetyczne, dlatego nie ograniczaj jej jedzenia na razie. Owszem żebractwo jest zabronione, ale ma najadać sie do woli kilka razy dziennie. Poza tym Fanta miała dlugo biegunkę i ma sporo do nadrobienia w swojej wadze