Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Murka napisał(a):
No to podobnie jak w przypadku jednego z telefonów: jak się Pani dowiedziała, że rodzice nie są znani, to podziękowała :angryy:
A przecież na aukcji pisze jak wół "mix collie" i że pochodzi ze schroniska.

tak właśnie ludzie czytają ogłoszenia...:mad:

Posted

Jeszcze taki profilik dzisiejszy:

A tu z Boryskiem moim i Kolą:

Dzisiaj rano coś Fanta nie była w humorze i apetyt też jakby mniejszy.
I była też jedna malutka rzadka kupeczka. Mam nadzieję, że to nie powrót biegunki...

Posted

Rety, jaka jestem śliczna i odważna:loveu:
Może należy od razu podać węgiel? Możlwe, że najadła się trawki itp. i teraz na luźno koopka.

Posted

Na razie więcej rzadkich koopek nie ma :roll:
Zobaczymy jutro jak będzie. W razie czego jutro będziemy jechać do Niska, to wstąpimy do ciociów Beatki i jogi po pomoc ;)

Borysek na początku troszkę za ostro strofował Fantę (chyba chodziło o schroniskowy zapach, bo podobnie było z Julcią), a Sonia "ustawiała" Kolę. Ogólnie było dużo zamieszania, Kola i Fanta się bały, więc przy wypuszczaniu hotelowych nasze dwa brytany zostawały w domu. Jedynie Saba jest uniwersalna - bawi się ze wszystkim :lol:
Z czasem jednak sytuacja się uspokoiła, hotelowe przywykły do nowego miejsca, najpierw poznały Boryska, ktory już olewa Fantę. A dziś zrobiliśmy próbę i wyszliśmy z całą szóstką. Sonia wylizała ucho Koli :cool3:
Także jest dobrze.
Ale oczywiście naszego stada z hotelowym nie zostawiamy samych, bo wiadomo jak to w takim stadzie ;) Lepiej pod kontrolą.

A Borysek to się przechadza wśród dziewczyn jak król po haremie :evil_lol: Jest pewny siebie i dziewczynki czują przed nim respekt ;) On oczywiście żadnej krzywdy im nie robi.

Posted

A Borysek to się przechadza wśród dziewczyn jak król po haremie
No tak, on jeden, a dziewczyn do wyboru, do koloru :evil_lol:

Dobrze, ze wszystkie zwierzaki sie toleruja i ze sie polubily co niektore wiecej, co niektore mniej, ale konfiktow nie ma, to najwazniejsze :klacz:

Posted

Z Fantą wszystko ok, koopka bardzo ładna.
Malutka ma tylko zapalenie spojówek, ale dziś coś na to poradzimy jak będziemy u Beatki i jogi.

Miałam dziś bardzo fajny telefon w sprawie Fanty, ale nie chcę zapeszać :cool3:

Posted

Kurka wodna....zeby to byl ten domek, wymarzony, wyteskniony :kciuki:
Trzymam caly czas mocno kciuki za Fantunie, Julcie i Kole :thumbs:

Dzisiaj jedziecie do Stalowej? Prosze pozdrowic Ciocie Jogi i Ciocie Beatke ode mnie :calus: :buzi:

Posted

Fanta domku potrzebuje najbardziej, bo to szczeniak. I choć staramy się poświęcać jej dużo czasu, to nie jest to to samo co prawdziwy domek :-( Dlatego mam ogromną nadzieję, że święta będzie już spędzać z własną rodzinką ;)

Tak, będziemy dziś w Stalowej. A jogi podczytuje ten wątek, także pozdrowienia sobie sama odbierze :eviltong:

Posted

hahaha
dokładnie śledze wątek maluszków:)

Uleczko dzieki za pozdrwowionka.

ps do kierownika jeszcze nie dzwoniłam(czas mi jakoś tak umyka;)), ale zbiorę się w tym tygodniu, obiecuję

Posted

Jogi, dzieki za opieke medyczna nad mieleckimi suniami :Rose:

Kierownik bedzie chyba jutro w Janowie po budy, nie wiem, czy wstapi do Mureczki :cool3: Murka tez by mogla wspomniec o koniecznosci kastracji psow, bo zna historie z Saba z pierwszej reki.
A ja sie wybieram i wybieram do schroniska, ale jakos pogoda nie sprzyja.
Leje deszcz i leje. Ale jak tylko dojade, to bede kierownika meczyc.

Ucalowania dla Twojej Coreczki :buzi:

Posted

A tu jeszcze taka foteczka (bo pikna jestem, to mnie lubią fotografować ;) ).

Oczka ze śpioszkami, ale jogi mówi, że to niekoniecznie zapalenie spojówek tylko zatkane kanaliki. Dziś przy świetle dziennym oblookam dokładnie czy nie ma zaczerwienienia.

Wczoraj wieczorem Malutka chciała zamordować Sabę :diabloti:
Toczyła się zażarta walka, ku uciesze obu stron :evil_lol:
Tylko Kola patrzyła się na to jak na durnotę jakąś ;)

Kierownik chyba wyruszył w dalszą drogę, bo się u nas nie pojawił :roll: A wczoraj jeszcze mi pisał, że ma namiary na jakąś Panią, która chce adoptować Fantę. No i się będę musiała mailowo dowiadywać :cool3:

Posted

A wczoraj jeszcze mi pisał, że ma namiary na jakąś Panią, która chce adoptować Fantę. No i się będę musiała mailowo dowiadywać
A ci goscie, za ktorych trzymalismy kciuki sie nie odezwali?
Dobrze by bylo, ze p.kierownik dal namiary na tą pania, moze to dobry dom.

Fanta wg mnie podrosla, lapki jej podrosly :p robi sie podobna sylwetka do Koli, ale moze to moje zwidy :wink:

Posted

Ta pani co dzwoniła wczoraj miała jeszcze obgadać sprawę z mężem. Ale gdyby się zdecydowali, to byłby naprawdę super domek. Mam nadzieję, że się odezwą...
Do Kierownika napisałam maila, jak wróci z objazdów to pewnie mi odpisze.

Fanta przede wszystkim nie jest już tak skulona jak na początku (musiał ją boleć brzuszek) i nabiera ciałka ;)

Posted

Ta pani co dzwoniła wczoraj miała jeszcze obgadać sprawę z mężem. Ale gdyby się zdecydowali, to byłby naprawdę super domek.

Halo, prosze pani :hand: prosze sie nie zastanawiac :hmmmm: tylko adoptowac Fantunie :painting:

Posted

Aga jakbys była w sobote w schronisku to dowiedz sie proszę o te malce co były w koszu :

bo mam pytania o nie a nic aktualnego nie wiem
/ ile ich jest i czy sa zdrowe ? /

Posted

Muszę się pochwalić, że Fanta powoli uczy się załatwiania na spacerkach :cool3: Przedtem można z nią było chodzić godzinę i nic, a teraz już coraz mniej kupek w boksie, a zawsze coś na spacerku stworzy ;)

Dziś znów była kupka rzadka. No, ale zobaczymy, może to tylko takie pojedyncze zdarzenie :roll:

Posted

Fanta, madra psinka :klacz: szybko sie uczy pod dobrym okiem Cioci Murki i Wujka Mariusza :multi:

A tez rzadkie koopki, bo moze zjadla jakiegos patolka albo za dużo trawy?