terra Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Foksia i Dżekuś napisał(a):Niestety prze to że dlugo byla w domku nie robi siusiu na polku tylko po spacerku jak zawsze przychodzi i na papierek. Proszę poradzić pani, żeby zabrała ze sobą na spacer tą posiusianą gazetę, rozłożyła na trawce, czy tam gdzie ma się załatwiać. Jak się załatwi, pochwalić. Tak do skutku. Taki malec załapie szybko. Quote
Murka Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Fanta czuje się dziś zdecydowanie lepiej, biega już na całego i coraz bardziej zaczyna przypominać szczeniaka ;) Apetyt lepszy, biegunka praktycznie poszła sobie precz, kupka już całkiem innego koloru i bardziej gęsta. Mam kilka fotek, ale czytnik znów mi siadł :angryy: wieczorem będę znów się bawić w przegrywanie na płytkę. Quote
Ulka18 Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Ufff, to kamien z serca :mdleje: ciesze sie bardzo, ze Fantunia ma sie lepiej :multi: jak sie juz zaczela bawic, to znaczy, ze nie jest zle :p Quote
terra Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Dobrze, że maleńka wychodzi na prostą. Teraz już będzie tylko lepiej.:loveu: Quote
Murka Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Taka śliczna jestem :loveu: A tutaj zapoznaję się z innymi pieskami ;) A tu z Kolą (czyż nie wyglądamy jak mama i córcia?) Reno, może usuń z aukcji informację, że suńka będzie mniejsza od collie, bo rozmawiałyśmy wczoraj z jogi i ona twierdzi, że sunia może być wielkości normalnego collie. Jak do nas trafiła to była skulona i wyglądała na mniejszą, a teraz łapki się jej wydłużają więc jest to możliwe. Właściwie nic się nie zmieniło, bo ja uważałam, że ona jak dorośnie będzie mieć ok. 20-25 kg (tak też mówiłam zainteresowanym przez telefon), a tyle podobno miewają też i collie ;) Quote
terra Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Ale cudeńko, kochana mordeczka:loveu: Jest prześliczna:loveu: Kola zresztą też, ale nią zachwycam się na jej wątku.;) Quote
terra Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Wstawiłam suczkę ONkowatą do wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9023867#post9023867 Quote
Ulka18 Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Murka napisał(a):Taka śliczna jestem :loveu: Właściwie nic się nie zmieniło, bo ja uważałam, że ona jak dorośnie będzie mieć ok. 20-25 kg (tak też mówiłam zainteresowanym przez telefon), a tyle podobno miewają też i collie ;) Ona jest przecudna :iloveyou: wyglada normalnie jak prawdziwy maly kolak :multi: niczym sie nie różni, no może brakiem bialego konca ogona, ale mordka, uszy, sylwetka :loveu: Ona bedzie normalnym wzrostem kolakiem :p Co do wagi collie to moze siegac nawet 30-40 kg. Zalezy jaki to typ collie europejski czy amerykanski jak Lassie. Quote
Reno2001 Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Info o wzroście zmieniłamoraz dołozyłamkolejne zdjęcie małej :p. Obserwatorów jest 3. Quote
Murka Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Ulka18 napisał(a): Co do wagi collie to moze siegac nawet 30-40 kg. Zalezy jaki to typ collie europejski czy amerykanski jak Lassie. No właśnie ja owczarki collie znam takie większe (takiego sąsiada miałam w Nisku), stąd moje stwierdzenie, że ona będzie mniejsza ;) Quote
Ulka18 Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Murka, wg mnie sunia bedzie taka bardziej europejska. Moze byc ciut nizsza niz te filmowe Lassi, bedzie bardziej jak moja Kostaryka (zdjecia na watku Casablanki). Quote
Murka Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Biegunki już nie ma :multi: Apetyt duużo lepszy :cool3: Będzie dobrze! Quote
Reno2001 Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Mała ma dużo wejśc i 4 obserwatorów. Świetnie, że czuje się lepiej :multi:! Quote
terra Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Bardzo dobre wiadomości. Teraz niech się super domek znajdzie. Quote
Ulka18 Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Fantunia sie przypomina i prosi wszystkie Ciocie o pomoc w ogloszeniach. Quote
Ulka18 Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [SIZE="3"]Wczoraj ta mala suczynka zamieszkala w Tarnobrzegu u Jagody z naszego, mieleckiego forum :multi: Quote
Reno2001 Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Dobrze, że niektórym maluszkom dopisało szczęście :multi:. Quote
Ulka18 Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Reszta biedakow czeka... nie wiadomo ile maluchow :???: Quote
Murka Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Fanta też czeka ;) Jest już zdrowa, bryka i zaczepia psy. Koopki już normalne. Ogonek w górze. Tylko domku brakuje :cool3: To fotki z wczoraj z rana (szron na trawie) Co ta starsza koleżanka tam mamla??? A tu zaczepiam drugą starszą koleżankę ;) Quote
Ulka18 Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Tak sie zastanawiam czy Fanta to nie jest córka Koli :???: Mała ma bardzo podobne skarpeteczki :wink: Cudna jest :loveu: Murcia, a jak Fanta do ludzi? Bo widze, ze wobec suczek jest ok. Quote
Murka Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 No właśnie wszyscy się pytają, czy to matka i córka. W lecznicy też się Beatka pytała ;) Ja się upieram, że to przypadek. Fanta i Kola są bardziej zżyte, bo razem jechały z Mielca, razem były w lecznicy itp. Ale w boksie razem nie mogą być, bo się Kola denerwuje kiedy Fanta się zbliża do jej kości lub miski :oops: A Fanta do ludzi tak samo jak do psów/suczek ;) Wystarczy przykucnąć i już się ładuje na kolanka. Chodzi przy nodze, nie oddala sie - jak to szczeniak. Jest bardzo kontaktowa. Dziś próbowałam ją zainteresować piłeczką (bo Kola wzgardziła) i coś tam zaczęła łapać, że się za tym biegnie i łapie w pyszczek :cool3: Quote
Ulka18 Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Wyslalam link do aukcji allegro i najnowsze zdjecia panu Mirkowi z Wieliczki, ktorego namiary dostalam podczas wakacji. On szukal suczki collie do adopcji. Do max 1-2 lat. Dostalam odpowiedz. Ale widze, ze chyba chcial collie z gwarancja z 1 zl :angryy: Od: mirekgran@interia.pl Data: Pt Grudnia 7 2007, 3:44 pm witam, czy mozna sie dowiedzieć czegoś wiecej? Mam na mysli stan zdrowia i pochodzenie pieska - czy to będzie collie czy nie. Quote
Murka Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 No to podobnie jak w przypadku jednego z telefonów: jak się Pani dowiedziała, że rodzice nie są znani, to podziękowała :angryy: A przecież na aukcji pisze jak wół "mix collie" i że pochodzi ze schroniska. Quote
Recommended Posts