Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Niestety prze to że dlugo byla w domku nie robi siusiu na polku tylko po spacerku jak zawsze przychodzi i na papierek.

Proszę poradzić pani, żeby zabrała ze sobą na spacer tą posiusianą gazetę, rozłożyła na trawce, czy tam gdzie ma się załatwiać. Jak się załatwi, pochwalić. Tak do skutku. Taki malec załapie szybko.

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Fanta czuje się dziś zdecydowanie lepiej, biega już na całego i coraz bardziej zaczyna przypominać szczeniaka ;)
Apetyt lepszy, biegunka praktycznie poszła sobie precz, kupka już całkiem innego koloru i bardziej gęsta.

Mam kilka fotek, ale czytnik znów mi siadł :angryy: wieczorem będę znów się bawić w przegrywanie na płytkę.

Posted

Taka śliczna jestem :loveu:

A tutaj zapoznaję się z innymi pieskami ;)

A tu z Kolą (czyż nie wyglądamy jak mama i córcia?)

Reno, może usuń z aukcji informację, że suńka będzie mniejsza od collie, bo rozmawiałyśmy wczoraj z jogi i ona twierdzi, że sunia może być wielkości normalnego collie. Jak do nas trafiła to była skulona i wyglądała na mniejszą, a teraz łapki się jej wydłużają więc jest to możliwe.
Właściwie nic się nie zmieniło, bo ja uważałam, że ona jak dorośnie będzie mieć ok. 20-25 kg (tak też mówiłam zainteresowanym przez telefon), a tyle podobno miewają też i collie ;)

Posted

Murka napisał(a):
Taka śliczna jestem :loveu:

Właściwie nic się nie zmieniło, bo ja uważałam, że ona jak dorośnie będzie mieć ok. 20-25 kg (tak też mówiłam zainteresowanym przez telefon), a tyle podobno miewają też i collie ;)

Ona jest przecudna :iloveyou: wyglada normalnie jak prawdziwy maly kolak :multi: niczym sie nie różni, no może brakiem bialego konca ogona, ale mordka, uszy, sylwetka :loveu: Ona bedzie normalnym wzrostem kolakiem :p

Co do wagi collie to moze siegac nawet 30-40 kg. Zalezy jaki to typ collie europejski czy amerykanski jak Lassie.

Posted

Ulka18 napisał(a):

Co do wagi collie to moze siegac nawet 30-40 kg. Zalezy jaki to typ collie europejski czy amerykanski jak Lassie.

No właśnie ja owczarki collie znam takie większe (takiego sąsiada miałam w Nisku), stąd moje stwierdzenie, że ona będzie mniejsza ;)

Posted

Fanta też czeka ;)
Jest już zdrowa, bryka i zaczepia psy. Koopki już normalne. Ogonek w górze.
Tylko domku brakuje :cool3:

To fotki z wczoraj z rana (szron na trawie)

Co ta starsza koleżanka tam mamla???

A tu zaczepiam drugą starszą koleżankę ;)

Posted

Tak sie zastanawiam czy Fanta to nie jest córka Koli :???:
Mała ma bardzo podobne skarpeteczki :wink:
Cudna jest :loveu:

Murcia, a jak Fanta do ludzi? Bo widze, ze wobec suczek jest ok.

Posted

No właśnie wszyscy się pytają, czy to matka i córka.
W lecznicy też się Beatka pytała ;)

Ja się upieram, że to przypadek.
Fanta i Kola są bardziej zżyte, bo razem jechały z Mielca, razem były w lecznicy itp.
Ale w boksie razem nie mogą być, bo się Kola denerwuje kiedy Fanta się zbliża do jej kości lub miski :oops:

A Fanta do ludzi tak samo jak do psów/suczek ;)
Wystarczy przykucnąć i już się ładuje na kolanka.
Chodzi przy nodze, nie oddala sie - jak to szczeniak.
Jest bardzo kontaktowa.
Dziś próbowałam ją zainteresować piłeczką (bo Kola wzgardziła) i coś tam zaczęła łapać, że się za tym biegnie i łapie w pyszczek :cool3:

Posted

Wyslalam link do aukcji allegro i najnowsze zdjecia panu Mirkowi z Wieliczki, ktorego namiary dostalam podczas wakacji. On szukal suczki collie do adopcji.
Do max 1-2 lat. Dostalam odpowiedz.
Ale widze, ze chyba chcial collie z gwarancja z 1 zl :angryy:

Od: mirekgran@interia.pl
Data: Pt Grudnia 7 2007, 3:44 pm

witam,
czy mozna sie dowiedzieć czegoś wiecej?
Mam na mysli stan zdrowia i pochodzenie pieska -
czy to będzie collie czy nie.

Posted

No to podobnie jak w przypadku jednego z telefonów: jak się Pani dowiedziała, że rodzice nie są znani, to podziękowała :angryy:
A przecież na aukcji pisze jak wół "mix collie" i że pochodzi ze schroniska.