Murka Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Reno2001 napisał(a):Oczywiście tego szczeniaczka collie od Murki też wystawię ;). Jestem bardzo ciekawe tej małej ;) Jutro ją obfocimy i umieszczę tutaj fotki. Quote
Ulka18 Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Ciocia Murka juz na pewno ma maluszka i sunieczke ze soba :p Czekamy na zdjecia :lol: Quote
Reno2001 Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Czekamy więc na obiecane fotki i duuuużo informacji :evil_lol:. Wieczorkiem wystawię aukcję malucha a jeśli będa inne fotki to podmienie je na aukcji suni (też ją wystawiam). Quote
Murka Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Oto malutka (nazwaliśmy ją Fanta - bo ta druga sunia to Kola, a Pepsi się mojemu TZowi nie spodobało ;)): A tu dostałam kość ;) Suńka ma bardzo kolakowaty pyszczek i futerko. Jednakże będzie mniejsza od collie. Raczej będzie to średni piesek. Mam wpisane, że jest odrobaczona i zaszczepiona na nosówkę. Nie podoba mi się jej kupka (rzadzizna) i to, że jest chudziutka. Popracujemy nad tym. Jest fajniutka bardzo - jak to szczeniak :loveu: Kierownik mówił, że trafiła do schroniska z braciszkiem, który już został adoptowany. Quote
Murka Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Reno, nowe fotki Koli (suni a la collie krótkowłosa) mam, takie na razie kojcowe, bo na spacerku było już ciemno i sunia jeszcze wystraszona, ale są lepsze od tych ze schroniska. Może by suni założyć osobny temat? To bardzo spokojniutka i łagodna sunia, jeszcze trochę wystraszona. Bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem, pieszczot itp. Dzisiaj załatwiła ładnie potrzebę na spacerku (w boksie czysto), także możliwe, że zachowuje czystość lub będzie jej mozna tego łatwo nauczyć. Nie jest tak duża jak collie, jak bedziemy robić fotki, to postaramy się przy człowieku, aby było widać jej wielkość. Na moje oko waży ok. 25 kg Quote
terra Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Fanta jest cudowna:loveu:. A Kola na zdjęciu taka dystyngowana:loveu: Śliczne te psiaki. Quote
Ulka18 Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Jessooo, jaka ta malutka jest cudna :loveu: jak prawdziwy maly kolak :p Murka, Kola byla przyjeta do schroniska ok. 1.11.2007. Wtedy p.kierownik napisal, ze jest kolaczka (mamy taka umowe, ze o collie zawsze informuje, ze wzgledu na Lucynke). Takze mogla przyjsc zaciązona do schroniska. Powiadomie Lucynke i poprosze o wplate na sterylke, chociaz czesciowa. Jak trzeba bedzie to sie dołoze. Quote
agnieszkal2 Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Witam!Ile teraz jest szczeniaczkow w Mielcu?:) Quote
Ulka18 Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Szczeniakow jest ok. 15-20. Codziennie prawie jakies nowe dochodza. Quote
terra Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Wstawiłam szczeniaczki do wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8998787#post8998787 Quote
Murka Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Tu jest wątek Koli - zapraszam cioteczki do podnoszenia ;) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8999356#post8999356 Quote
Ulka18 Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Fanta czeka na domek :modla: Oraz inne maluchy w mieleckim schronisku :shake: Quote
Reno2001 Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Fanta na allegro: Oto adres strony z Twoim przedmiotem: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=277819805 Poproszę o dane na kogo kierowac zainteresowanych. Na razie podałam swojego maila, ale to bez sensu. Quote
Murka Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Fanta dostane dziś węgiel, bo ma biegunkę :roll: W poniedziałek pojedziemy z nią do weta, żeby dokładnie ją oglądnąć. Może podamy jakąś surowicę, co by nam sie mała nie pochorowała. Słodka jest tylko strasznie płacze, kiedy sie ją zostawia samą. Uwielbia wspinać się na kolanka i zwijać się w kłębuszek :loveu: Reno, jeśli chodzi o dane kogoś, to tak jak pisałam na wątku Julci - ja jestem po prostu za naiwna do takich rzeczy :shake: Jeśli jednak ma to ułatwić sprawę (wiem wszystko o suni na bieżąco) to oczywiście możesz podać moje dane 503 68 30 50, prytek@tg.home.pl W razie czego będę z wami konsultować ewentualnych zainteresowanych. I chyba tak trzeba będzie zrobić ze wszystkimi moimi podopiecznymi. Quote
Murka Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Nasza kupeczka dzisiaj na spacerku (wcina trawkę): Quote
terra Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Cudo nad cudami:loveu: Fanta, na pewno u Ciebie Murko, długo nie pobędzie;) Śliczna ta mała. Ona nie ma żadnych białych znaczeń? Tylko chyba łapeczki w maleńkich skarpetuniach i tyle? Quote
Murka Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Miałam przed chwilą pierwszy telefon w sprawie Fanty. Miła Pani z Wrocławia. Ma omówić kwestię przygarnięcia psinki z resztą rodziny i się odezwać ;) Quote
Reno2001 Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 A ja miałm ci właśnie napisać, że przekierowałam przed chwilą dwa kontakty z allegro na ciebie. Jeszcze pisał do mnie pan z Wrocławia. Jak widzę Pani już się odliczyła :evil_lol:. Ale była szybka :cool3::cool3:. Od pół godzinki namiary na aukcji sa już na Ciebie :eviltong:. Pisz o wszystkich chętnych a będziemy wspólnie radziły. Quote
Murka Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 O, to się jeszcze mogę spodziewać telefonów ;) Fajnie, że jest zainteresowanie sunią :cool3: Na razie i tak sunię trzeba trochę podkurować, zobaczymy jak w poniedziałek dziewczyny (jogi i Beatka) jej stan. Na razie dajemy jej węgiel na biegunkę. Apetyt ma średni, ale coś tam je. Kąpiel konieczna, ale to wtedy gdy zwalczymy biegunkę. terra, na białe znaczenia przyznam nie zwracałam uwagi :oops: Ale faktycznie ma chyba tylko to co na łapinkach. Jeszcze obejrzę ją pod tym kątem ;) Quote
Ulka18 Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Terra, ogladalam aukcje szczeniat collie na allegro po 200-500 zl. Nasza Fanta niczym sie nie rozni od tych malych, a nawet jest ladniejsza. Zobczacie jak te szczenieta sa chowane w niedobrych warunkach, w wiekszosci kojec, a nawet buda!, ale ich wlasciciele pisza o nich collie i jeszcze mysla, ze sa rasowe. Fancie brakuje tylko bialej koncowki ogona, bo kryze ma, biale konce lapek tez. Quote
terra Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Mnie u małej najbardziej podoba się pysio:loveu: Uwielbiam collie/sheltie bez białych znaczeń na głowie(chociaż sama mam trzy ze znaczeniami;)) Quote
Ulka18 Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Trzymamy kciuki za jutrzejsza wizyte u Cioć Jogi i Beatki :kciuki: Zeby malutka Fanta wyzdrowiala i szybko znalazla dobry, odpowiedzialny dom. Quote
Recommended Posts