Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[SIZE="3"]Beatka napisala mi smsa, ze ostatni szczeniaki z Niepolomic czyli BOND jedzie do domku :multi: Adoptuje go pan, ktory wypatrzyl szczeniaki w programie KUNDEL.

[SIZE="4"]Niniejszym ogłaszam, że wszystkie uratowane mieleckie szczeniaczki, które mieszkaly w hoteliku u Pani Bozenki MAJA DOMY. :laola:

[SIZE="4"]Dziekuje Wszystkim, którzy mieli udzial w ratowaniu maluszkow :Rose:

Beatko, prosze Cie zapytaj Pani Bozenki czy nie mamy jakis dlugow za maluchy.

Posted

W poniedzilek poszlam w odwiedziny do chorej suczki ,spotkalm panie jak szly z zawinieta suczka w kocyku do kontroli.Potem zadzwonilam i pani Magda powiedzial ,ze jest lepiej temperatura spadla z 40 na 38,7 i sa dobrej mysli ale mala musi jeszcze sporo wziąśc bolesnych zastrzykow .Proponowalam pani zwrot kosztow za lecznie ale pani powiedzial żebym te pieniązki przeznaczyla na karme dla biednych zwierzakow .mimo tego ze jej powiedzialm że ja i tak kupuje bo co tydzien woże do azylu gotowane krczaczki z ryzem pani pieniązkow nie przyjela.

Bozenka ma zrobic rozliczenie szczeniaczkow bo sporo poszlo na leczenie poprzedniej sunki i surowice i utrzymanie ale mam nadzieje że nie trzeba bedzie doplacac duzo lub wogole ,dzieki wplacie Irenki, Ulki dziewczyn z forum, moim wkladzie oraz pani Marcie ,ktora co miesiąc wplaca na hotelik na moich podopiecznych 200 zl,ktore poszlo na szczeniaczki .

Posted

Romi napisał(a):
W krakowskim schronisku też są i to jakieś dwa boksy....

Tak to prawda ostanio ludzie powariowali i nie ma dnia żeby do schroniska nie trafily szczeniaczki.
Ale w krakowskim schronisku przynajmniej maja ciepelko ,sa szczepione i leczone .

Posted

U nas w łódzkim szczeniaków zawsze jest duży "przerób".
Ale fakt faktem, że adopcji jest sporo. Właściwie żaden szczeniak nie zagrzewa dłużej miejsca. Na całe szczęście...
Z tego też powodu my jako wolontariat skupiamy sie głównie na psach starszych, bo tym dom znaleźć niełatwo.

Właśnie dziś zabrałyśmy jednego starszego psa do zaprzyjaźnionego weta, bo w ostatnim czasie bardzo podupadł na zdrowiu. Niestety nie udało nam sie go uratować...
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77795

Czasami musimy pomóc psom chociaż odejść z godnością...

Posted

Ale w krakowskim schronisku przynajmniej maja ciepelko ,sa szczepione i leczone .

W Mielcu nie ma w ogole ogrzewanych boksow, tylko 3 malenkie izolatki dla psow po operacjach, zabiegach. Jest budynek, ale tak wysoki (chyba ze 6 m), ze jest w nim zimno, nie tak zimno jak na zewnatrz, ale cieplo nie jest.
Szczeniaki sa szczepione (przewaznie 1 raz), wiele z nich jednak nie przezywa :shake:

Posted

Mam wielka prosbe o pomoc finansową bo dzisjaj bo dzisjaj zadzwonla pani od chorej suczki z prosba o pomoc ,stan suczki wczoraj sie pogorszyl ,a one nie mialy juz pieniędzy bo sa przed wyplata i maja dlug 60 zl ,a dzisiaj musza zaplacic za jakąś surowice 90 plus 35 za zastrzyki.Wysylamy jej 200 zl . Pani bylo bardzo glupio prosic tym bardziej ,że wczesniej nie przyjela pieniązków ale nie przypuszczala ,ze to bedzie tyle kosztować.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Beatko,
na jakie konto trzeba wplacic wsparcie na suczynke? Postaram sie przeslac ze 30,- zl.

Na konto hoteliku ,bo ja tam mialam rezerwowe 100 zl ,a o 100 poprosilam o zalożenie dopóki szczeniaki nie zostana rozliczene do konca bo pani zadzwonila rano ,ze popoludniu musi isc do wet.a nie ma pienązków ,a ja w pracy nie mialam karty do przelewów.

Posted

W schronisku jest niestety masa szczeniaków :-(
Dziś widziałam ich sporo...
Na hali w jednym boksie jest prawie 20...

Zobaczcie na tego psiaka pierwszego od lewej - czy nie jest jakiś kolakowaty?

Posted

Rozmawialam przed chwilka z Lucynka z forum collie. Wplaci na surowice dla maluchow, dzwonila do dr Koziola co jest im potrzebne, czy tylko surowica czy cos wiecej. Dzisiaj maluchy dostana surowice. Jest ich 17 :crazyeye:

Temat: Re: szczeniaki na hali - maly kolak
Od: mtoz@neostrada.pl
Data: Pt Listopada 23 2007, 11:27 pm
Do: mielec@bezdomne.com

Szczeniaki w tej chwili nie nadają się do adopcji. Są zbyt cherlawe. Samo
powietrze. Colaczka duża prawdopodobnie jutro pojedzie do Warszawy.Jak nie pojedzie to może iść na hotelik.

Posted

Szczeniaki dostana surowice:

Rozmawiałem telefonicznie z Panią Lucyną o ona z doktorem. Pokryje koszty surowicy dla szczeniaków. Colie jest do odebrania przez Panią Kasię na hotelik. Chętni się wycofali. Nie pamiętam w którym Janowie mieszka Pani Kasia Lubelskim czy Podlaskim. Jeżeli w Lubelskim to ja w tym tygodniu będę po budy i mógłbym podrzucić colie. Będę wiedział we wtorek w który dzień pojadę.