PaulinaB Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 ;(;(;(;(;(;(;( malutka Figunia juz jest za TM... Nie rozumiem tego w ogole jak wyjezdzalam do wroclawia do sie zbierala tak sie cieszylam ze wygrala z tym paskudztwem, ale oczywiscie musialam to napisac i zapeszyc bleh:( Kurcze byla w b dobrej formie juz a to w ciagu dwoch dni straszliwie oslabla juz nie jadla nie wstawala i zaczela miec takie okropne biegunki i wymioty...wczoraj popoludniu miala temp 35 stopni i juz sie malutkiej nie dalo pomoc;( to wszystko jest niesprawiedliwe bleh;( Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Jakie to niesprawiedliwe ,a bylysmy pewne że jest już uratowana:placz::placz::placz: Quote
Ulka18 Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Zycie pisze naprawde niesprawiedliwe scenariusze...biedna kruszynia Figunia :placz: :placz: :placz: Paulinko, P.Bozenko dziekuje Wam za opieke nad Malutka :calus: :calus: Ze nie odchodzila sama w zimnym schroniskowym boksie, miala sie do kogo przytulic.... dziekuje :buzi: Quote
ewatr Posted November 9, 2007 Author Posted November 9, 2007 Biedne malenstwo :-( dobrze ze nie było samo w tych ostatnich chwilach .......... Quote
Cez Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 szkoda malutkiej, ale na pewno czula sie kochana... Quote
Ulka18 Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Większy szczeniak, piesek zwany Bondem, będzie średni [SIZE="4"]Szczeniaki jutro wystapia w KUNDLU na TVP3 Krakow o godz. 18.40. [SIZE="4"]Beatko, dziekuje :Rose: [SIZE="3"]Prosze o mocne kciuki za jutrzejszy dzien :kciuki: Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 15, 2007 Posted November 15, 2007 Pani Magdzie trzeba gorąco podziekowac , nie mnie bo to pani Magdy program i to pani Magda decyduje ,ktore psiaki ida do programu. Quote
Ulka18 Posted November 15, 2007 Posted November 15, 2007 Beatko, w takim razie podziekuj prosze Pani Magdzie od nas wszystkich i calego mieleckiego schroniska :Rose: Quote
Murka Posted November 15, 2007 Posted November 15, 2007 O jaki on duży urósł już :crazyeye: Piękna bestyjka będzie :evil_lol: Trzymam kciuki za odzew z Kundla! Quote
terra Posted November 15, 2007 Posted November 15, 2007 Maluchy chcą zamieszkać we własnych domkach. Quote
Ulka18 Posted November 15, 2007 Posted November 15, 2007 Beatka dzwonila, ze bylo sporo telefonow po programie KUNDEL , moze uda sie wyadoptowac psiaki, chociaz ze dwa :kciuki: Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 16, 2007 Posted November 16, 2007 Ulka18 napisał(a):Beatka dzwonila, ze bylo sporo telefonow po programie KUNDEL , moze uda sie wyadoptowac psiaki, chociaz ze dwa :kciuki: Wczoraj po programie zawiozlam z paulinka i przy pomocy pani Magdy 2 szczeniaczki do domku zaraz po programie. Jedna sunia malutka rudo-bezowa mieszka 2 osiedla odemnie ,druga średniej wielkości wilczkowata siostra suczki ,ktorej umarla zamiszkala na moim osiedlu i jak sie okazalo u pani ,ktorą lata temu dobrze znalam maja pekińczyka i 4 koty. Dzisiaj miala z mala podejść do wet. ja zbadać.Po ta mała byly 3 tel bo powiedzialysmy że potrzebuje domku nacito , mamadzieje ,ze malutki piesek pojedzie do ktoregoś z nich. zdjecia zrobię dopiero w sobote i niedziele jak zawioze ksiażeczki by nie bylo czasu .Bylo późno, a wsamochodzie czekaly pozostale na zawiezienie do Niepołomic. po Bonda byl jeden telefon z proszowic ,Pani powiedzila ,ze mieszkal by w ocielanym garazu.Maja to jeszcze z mężem ustallic i zadzwonia jak na 100% sie zgodzi.Tam i tak trzeba bedzie sprawdzić czy wszystko jest ok. Quote
Ulka18 Posted November 16, 2007 Posted November 16, 2007 Beatko, dziekuje Tobie, Pani Magdzie, Paulince i Twojemu Meżowi :Rose: :calus: Rose: :calus: Program wczoraj byl niezwykly :multi: Atmosfera w studio, tyle dzieciakow, ktore trzymaly pieseczki, tak milo i sympatycznie. Trzeba przyznac, ze nasze szczeniaki byly wyjatkowo grzeczne. Widac bylo, ze im nic wiecej do szczescia nie potrzebne, tylko kolanka i glaskajace rece. Od razu powstal obraz grzecznych psiakow spragnionych kontaktu z czlowiekiem, bardzo lubiacych dzieci. Najbardziej podobal mi sie Bond, taki poważny, spokojny i ten czarny pyszczek :iloveyou: I ta suczynka podziębiona - boska :loveu: I te dwa maluszki ruda i szarobrazowy piesek - przesuper grzeczne slodziaki :iloveyou: :iloveyou: Bardzo, bardzo sie ciesze, ze 2 maluchy znalazly dom po programie, trzymam kciuki za Bonda i drugiego pieseczka :kciuki: :kciuki: Quote
Romi Posted November 16, 2007 Posted November 16, 2007 Dla zainteresowanych którzy nie oglądnęli programu wklejam link umożliwiający ściągnięcie na kompa nagrania z programu "Kundle bury..." http://video2.v2.tvp.pl/2007/11/15/143330/film.asf program w wersji do oglądnięcia na stronie TVP3 - http://ww6.tvp.pl/7400,20071115601515.strona Quote
Ulka18 Posted November 16, 2007 Posted November 16, 2007 Dziekujemy Wujkowi Romi za linki do filmikow :calus: Quote
t_kasiek Posted November 16, 2007 Posted November 16, 2007 CUDNE wszystkie szczeniaki !!!! mysle ze szybko znajda domki !!!!! Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 17, 2007 Posted November 17, 2007 Dzisjaj pojechal malutki piesek do domku .Pani bedzie wysylac zdjęcia do Irenki ,a ja sprawdze domek bo jest to po drodze między moim osiedlem ,a niepolomicami. Wieczorkiem wioze do domku suczke kudlata uratowana ze slomnik ,odwiedzam mielecka przeziebiona suńke ,a jutro odwiedzam rudo -bezowo sunke . Zostaje suczka z e slomnik i Bond. Quote
t_kasiek Posted November 17, 2007 Posted November 17, 2007 a ta suczka i Bond takie cudne psiaki !!!!! musza znalesc domki !!!!! Quote
Ulka18 Posted November 17, 2007 Posted November 17, 2007 Foksia i Dżekuś napisał(a):Dzisjaj pojechal malutki piesek do domku .Pani bedzie wysylac zdjęcia do Irenki ,a ja sprawdze domek, bo jest to po drodze między moim osiedlem ,a niepolomicami. Wieczorkiem wioze do domku suczke kudlata uratowana ze slomnik ,odwiedzam mielecka przeziebiona suńke ,a jutro odwiedzam rudo -bezowo sunke . Zostaje suczka ze slomnik i Bond. Ale dobre wiesci :multi: zostal tylko Bondzik, ale wierze, ze on tez znajdzie dom :kciuki: bo to przesuper slodziaczek :loveu: [SIZE="3"]Beatko, wielkie dzieki za pokazanie maluszkow w programie, sprawdzenie domkow, za podwożenie psiaczkow, odwiedziny u wyadoptowanych malcow oraz za to co powiedzialas w programie :Rose: Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 :shake:Niestety nie mam dobrych wieści .Malutka przeziebiona suńka ma zapalenie płuc i nie wiadomo co z na będzie. Tak strasznie mi przykry ,jedna odeszla ,a nie wiadomoe co będzie z druga. Pani ,u ktorej jest suńka też jest zalamana bo nie dawno stracila pieska i najgorsza jest dla niej mysl ,że mala może nie przeżyć ale wet.powiedzial,że musi być na wszystko przygotowana. Nie zrobilam nawet wczoraj zdjęc bo w takiej sytuacji nie wypadalo ale suńka leży na wersalce w pościeli i panie są z nia caly czas. :shake: Quote
Reno2001 Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 Takie "niespodzianki" są najgorsze. W jednej chwili cieszymy się ze znalezienia domu, by za chwilkę przeżywać chorobę psiaka. I tu się potwierdza fakt, że nie zawsze szczeniak ma gwarancję na długie życie i zdrowie. Życie lubi nas zaskakiwać nie zawsz pozytywnie. Niczego nie można być pewnym. Ja wierzę, że maleńka bedzie wlczyła jak lew i wyjdzie z tego. Quote
Ulka18 Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 Foksia i Dżekuś napisał(a)::shake:Niestety nie mam dobrych wieści. Malutka przeziebiona suńka ma zapalenie płuc i nie wiadomo co z na będzie. Nie zrobilam nawet wczoraj zdjęc bo w takiej sytuacji nie wypadalo ale suńka leży na wersalce w pościeli i panie są z nia caly czas. :shake: Beatko, dzieki, ze pojechalas w odwiedziny do suni...Twoj post potwierdza, ze szczeniaki ze schroniska maja tylko nas, bo gdyby nie hotelik, opieka, szukanie domkow, tej malutkiej na pewno dawno by nie bylo :shake: Trzymamy mocno kciuki za malutka suczynke :kciuki: zeby wetowi i nowej Rodzince udalo sie ja uratowac :modla: Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 Z ruda suczka wszystko wporzadku,mnie się bala i tylko trzymala się dziecka,razem rozrabjaja.Zdjęcia PRZESLE DO uLKI.Pani oddala mi smuyczke i obrózke bo kupila malej piekny rożowy komlecik. Dzwonilam do chorej suczki ,pani powiedzila ,że podaj jej cieply rosolek (a wczoraj nic nie pila i nie jadla),dostala dzisiaj jeszcze zastrzyki i zobaczymy.warunki ma super więc może bedzie dobrze. Quote
Recommended Posts