ewatr Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 becia66 napisał(a): A babsztyla nie było i nie mial sie kto rzucać...:agrue: Jednym słowem fuksło Ci się Becia ;) :eviltong: oby tak częsciej ! Quote
Paulina_mickey Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Ulka18 napisał(a):Becia, a nie oberwalo Ci sie za te pieszczoty :???: Paulinko, bedziecie musieli podawac Malemuspore dawki wapnia, bo juz widze poczatki krzywicy u niego na lapach...pisalam p.kierownikowi, zebymu podawali, ale Tytez o tym nie zapomnij. Moze jeszcze wszelki wypadek napisz do p.kierownika na w/w adresy mailowe, bo wiesz pracownicy sie zmieniaja, a tak to moze wydrukuje maila i zawiesi gdzies na tablicy ogloszen. jak dzwoniliśmy tam to odebrała pani, która zapisała dane mojego TZ'a i umówiliśmy sie na 15 lub 16...czy trzeba jeszcze raz zadzwonić lub napisac? a takie wapno to u weta można dostać czy gdzieś indziej też? Quote
Ulka18 Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 a takie wapno to u weta można dostać czy gdzieś indziej też? U weta, na allegro , w Krakvecie, itd. Koniecznie trzeba dawac wapn takim psom duzych ras, zeby niedzwiedzich lap nie bylo, a stawy i kosci mocne i wytrzymale. To takie preparaty wapniowo-mineralne w tabletkach lub proszku. Napisalam przed chwilka do p.kierownika, ze bedziecie w pt. ok. 15 po benia. Quote
Ulka18 Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 [quote name='ewatr']sa malutcy na allegro http://www.allegro.pl/item241091814_szczeniaki_od_urodzenia_bezdomne_i_bez_szans_.html o rany dopiero ich wstawiłam a juz maja 15 wejsc :) Ewa, ja juz widze ponad 50 wejsc :crazyeye: w ciagu 2 godzin :lol: to chyba nawet 'moj' sharpek nie mial tylu wejsc :oops: Quote
Paulina_mickey Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Ulka18 napisał(a):U weta, na allegro , w Krakvecie, itd. Koniecznie trzeba dawac wapn takim psom duzych ras, zeby niedzwiedzich lap nie bylo, a stawy i kosci mocne i wytrzymale. To takie preparaty wapniowo-mineralne w tabletkach lub proszku. Napisalam przed chwilka do p.kierownika, ze bedziecie w pt. ok. 15 po benia. bardzo dziekuje :buzi: Quote
Ulka18 Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 PRZYPOMINAM MALUSZKI [quote name='Ulka18']Sunia Piesek Piesek 2 pieski piesek 2 identyczne siostrzyczki Piesek Quote
Becia66 Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 To ja dołożę jeszcze zdjęcia maluszka którego już mamy na allegro. To mój ulubiony maluszek...:loveu: Quote
Ulka18 Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Beciu, wszystkie ta maluszki sa cudne... i ta mala pandzia i te 'wilczurki' i ten kruszynek [SIZE="4"]Cioteczki, ktora jeszcze nie glosowala, prosze o pomoc w zdobyciu karmy dla schroniska http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?t=8316 Quote
Becia66 Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 To jest kruszynek i kruszynka, siostrzyczka i braciszek - po prostu identyczne. Quote
Becia66 Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Zabawie się teraz w menadżera :evil_lol: i proponuję zmienić tytuł wątku na ,, Samotne psie maleństwa z Mielca " '' lub coś w tym stylu. Jakoś tak bardziej chwyta za serce i może więcej osób zaglądnie na wątek... Co wy na to ? Quote
emdziolek Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Hej cioteczki. JEżeli macie tą suczke mogłabym jej dać DT. Potrzebowałabym troszkę się o niej dowiedzieć, ile mniej więcej ma miesięcy, czy była odrobaczona,itp jak reaguje na inne psiaki( bo ja mam suczke amstaffke), ostatniio miałam jednego tymczasowicza Nalu czytaj TUTAJ i pięknie się bawiły jak maluch znalazł domek to jakoś pusto sie zrobiło bez niego.... Prosze o info o suczce:loveu: Quote
Becia66 Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Emdziolek, a jak ty sobie wyobrażasz transport suni do Suwałk ? Przyjedziesz po nią do Mielca ? Quote
Rzenia Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Witam. Wątek jest strasznie rozbudowany a ja mam pytanie. w którymś poście o psach z Mielca (nawet nie wiem czy w tym temacie, chyba o owczarkach) trafiłam na link do tego schroniska. No i oczywiście znalazłam psiaka który strasznie mi leży na sercu teraz. Tylko że mieszkam obecnie między Częstochową a Łodzią i do Mielca mam 260km w jedną stronę a moje auto ma ponad 30lat i raczej nie dojedzie. Nie wiecie czy są jakieś osoby krążące między Mielcem a chociaż Katowicami, Częstochową, jakkolwiek bliżej? Quote
Rzenia Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Albo Mielec-Kielce? Chodzi mi o szczeniaka mieszańca doga z bernardynem. Ma strasznie miękkie łapy już i jeśli nie dostanie teraz porcji witamin i dobrej karmy to będzie kaleką, wysiądą mu stawy. Z opisu wynika że ma już pół roku więc jak nikt nie zajmie się nim teraz to potem będzie miał problemy do końca życia jak mój Arion. Quote
Paulina_mickey Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Rzenia napisał(a):Albo Mielec-Kielce? Chodzi mi o szczeniaka mieszańca doga z bernardynem. Ma strasznie miękkie łapy już i jeśli nie dostanie teraz porcji witamin i dobrej karmy to będzie kaleką, wysiądą mu stawy. Z opisu wynika że ma już pół roku więc jak nikt nie zajmie się nim teraz to potem będzie miał problemy do końca życia jak mój Arion. ten psiak już jest zarezerwowany... mamy jechac po niego jutro:) Quote
Ulka18 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Paulinko, takiego maila dostalam od kierownika : Od: mtoz@neostrada.pl Do: Ulka1813 z dogomanii <urszula1813@o2.pl> Temat: Re: szczeniak mix bernardyna Data: 6 września 2007 11:15 Nie wiem czy jutro będzie mógł jechać. Biegunka mu ustąpiła ale nie chce nic jeść. Odpisalam tak, bo znam kierownika i wiem, ze sie boi tzw. reklamacji, ktore sie zdarzaly w przeszlosci i ludzie oddawali ledwie zywe szczeniaki, bo sie 'popsuly' : Do: mtoz@neostrada.pl Temat: Re: Re: szczeniak mix bernardyna Data: 6 września 2007 11:45 Moze w nowym domu odzyska apetyt....swieze powietrze i spacery dzialaja cuda w przypadku malych dzieci i szczeniakow :-))) To dogomaniacki dom, beda sie starac, zeby psu bylo dobrze i wiedza, ze to pies ze schroniska i moze byc roznie. Mysle, ze ci panstwo wiedza na co sie decyduja biorac szczeniaka po przejsciach. Quote
Paulina_mickey Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 mój TZ na pewno go nie odda...Ma już jednego psiaka od nas ze Stowarzeszenia Jeśli dostaniemy wskazówki co mu potrzeba i czego brakuje na pewno mu to zapownimy, dopilnuje tego:lol: Quote
Rzenia Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 A mieliście już kiedyś psa tej rasy? Ja adoptowałam doga 15miesięcznego, niedożywionego z miękkimi łapami. Przez pierwsze dwa miesiące wydałam na jego leczenie 4tysiące złotych. I ciągle okresowo wymaga leków bo stawy się odzywają. Psy ras olbrzymich powinny być dobrze żywione od pierwszych dni, inaczej potem zawsze cierpią. Quote
Rzenia Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 A przez to że nie był odpowiednio żywiony to teraz ma 4 lata i biegunki z byle czego non stop. Przyczyna- żołądek nadwyrężony przez jedzenie rzeczy, których dogi nie trawią. Quote
Kuba P Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Mam pytanie. Chciałem zagłosować na molosach i nie bardzo wiem jak, bo coś nie widzę mieleckiego schroniska.Jeszcze nie jestem zbyt zorientowany,jak to zrobić.Czy ktoS mógłby mi podpowiedzieć? Quote
Becia66 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Rzenia... Po pierwsze - to nie jest dog, tylko duży mieszaniec po drugie - nie ma 15 miesiecy tylko 5, a to zasadnicza różnica a po trzecie - nie zniechęcaj !!! bo piszesz jakbyś sugerowała, że Paulina na wejściu ma wydać 4 tysiące zł. Litości babo !!!:angryy: Quote
emdziolek Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 [quote name='becia66']Emdziolek, a jak ty sobie wyobrażasz transport suni do Suwałk ? Przyjedziesz po nią do Mielca ? Ja nawet nie wiem gdzie Mielec jest:shake: Może na dogo na wątku transportowym ktoś by się zgłosił nawet na trase łączoną. Quote
Paulina_mickey Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Rzenia napisał(a):A przez to że nie był odpowiednio żywiony to teraz ma 4 lata i biegunki z byle czego non stop. Przyczyna- żołądek nadwyrężony przez jedzenie rzeczy, których dogi nie trawią. przecież to nie jest czysty dog i chyba bardziej ma wygląd po benku jedyne co po dogu odziedziczył to chyba olbrzymi wygląd... mnie takie gadanie nie zniechęci...:shake: Quote
Ulka18 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Kuba P napisał(a):Mam pytanie. Chciałem zagłosować na molosach i nie bardzo wiem jak, bo coś nie widzę mieleckiego schroniska.Jeszcze nie jestem zbyt zorientowany,jak to zrobić.Czy ktoS mógłby mi podpowiedzieć? W tym glosowaniu nie ma mieleckiego schroniska, Mielec juz wygral 300 kg karmy. Teraz uczestnicza w akcji inne schroniska lub fundacje. Im tez nalezy pomóc glosujac, bo kazdy glos to jeden kg karmy. Paulinko, na pewno bedziesz musiala kupic preparaty wapnia dla Malucha. Dawac mu bialy ser, zoltka, takie tam rozne witaminy. Wierze, ze kosci tego psa spokojnie da sie 'wyprostowac', bo takie duze psy rosna dluugo, moze intensywnie, ale dojrzalosc osiagaja w wieku ok. 1,5-2 lat. Jesli od jutra Maly bedzie dobrze karmiony, na pewno odzyska pelnie sil. Emdziolku, Mielec jest w podkarpackim, to bardzo daleko od Suwalk. Quote
Paulina_mickey Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Ulka18 napisał(a):W tym glosowaniu nie ma mieleckiego schroniska, Mielec juz wygral 300 kg karmy. Teraz uczestnicza w akcji inne schroniska lub fundacje. Im tez nalezy pomóc glosujac, bo kazdy glos to jeden kg karmy. Paulinko, na pewno bedziesz musiala kupic preparaty wapnia dla Malucha. Dawac mu bialy ser, zoltka, takie tam rozne witaminy. Wierze, ze kosci tego psa spokojnie da sie 'wyprostowac', bo takie duze psy rosna dluugo, moze intensywnie, ale dojrzalosc osiagaja w wieku ok. 1,5-2 lat. Jesli od jutra Maly bedzie dobrze karmiony, na pewno odzyska pelnie sil. Emdziolku, Mielec jest w podkarpackim, to bardzo daleko od Suwalk. z tym nie będzie najmniejszego problemu;) Quote
Recommended Posts