Ulka18 Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Obawiam sie, ze moze nie byc chetnych... ....ja mam dosc mocne nerwy, ale ostatnio poczulam juz, ze przebrala sie wszelka miara...i ze dluzej juz nie pociagne :[ po prostu nikt z nas nie jest jak worek na smieci, zeby przyjmowac na siebie jeszcze przytyki i docinki i glupie uwagi... my sie naprawde staramy pomóc tym zwierzakom. Quote
ania14p Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Ago, Ty mnie podtrzymywałaś na duchu, kiedy wpadłam w dołek to teraz ja, choć z daleka będę próbować zakopać Twój dołek :loveu:! A co to takie śliczne w Twoim okienku :eviltong:?! Quote
Ulka18 Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Aniu, to Casablanka...to Ty nie bylas na watku Casablanki? Pedz szybko i zobacz kto u mnie mieszka.... Quote
Reno2001 Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Ulka18 napisał(a):Aniu, to Casablanka...to Ty nie bylas na watku Casablanki? Pedz szybko i zobacz kto u mnie mieszka.... Oj tak, pędź szybko, bo jest na kogo popatrzeć :p ! Quote
ania14p Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Już utonęłam w zachwytach, jest przecudna :lol:! Quote
ania14p Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Maluszki, zaczynamy kolejny tydzień walki o dobre domy! Quote
fizia Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Tak sobie czytam te Wasze smutne relacje z kontaktów z nieprzychylnymi pracownikami schroniska i przypomina mi się bardzo podobna sytuacja. Kiedy chodziłam do liceum razem z kilkoma koleżankami postanowiłyśmy zostać wolontariuszkami w Domu Małego Dziecka. Wszystko było załatwione z panią dyrektor tego Domu, była Ona koleżanką jednej z naszych nauczycielek. Pani dyrektor była zadowolona, że chcemy pomóc, ale nie można było tego powiedzieć o pracownikach. Chodziłyśmy tam raz lub 2 razy w tygodniu i zawsze wszyscy byli bardzo zdziwieni kim jesteśmy i czego chcemy. Łaskawie wpuszczano nas, ale cały czas dziwnie się nam przyglądano. Wyglądało tak, jakbyśmy im przeszkadzały kto wie czy nie w piciu kawki i plotkowaniu. Myślę, że niewiele z tych pań myślało o tych biednych, malutkich dzieciach, które prześcigały się w tym, które wejdzie na kolana albo się przytuli. Od tego czasu tym bardziej podziwiam Wolontariuszy, bo wiem, że poza czasem i sercem, które wkładają w swoją pracę, muszą jeszcze liczyć się z nieprzychylnym traktowaniem.... Quote
ania14p Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Nie ujmować, tylko nie słuchać, nie zwracać uwagi, robić swoje, bo niestety, wszystkich się od razu nie zmieni. Na pocieszenie powiem Wam, że mój mąż ostatnio był na spotkaniu klasowym (matura 1972) i tylko jedna osoba nie miała żadnego zwierzaka w domu, w mojej klasie nie ma tak dobrze, ale za to jest kilka osób całkiem zacnie "obłożonych"! Quote
matinestka Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 malutkie pędzelki mieleckie czekają na swój Czas!!!!! a tak na marginesie zanim zmieni się mentalnośc Ludzi (zakładając ,że jest to wogóle możliwe) to wiele wody w rzece upłynie....oj bardzo wiele niestety..........:/ :bluepaw: Quote
terra Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Szczeniaczki do góry! Mam prośbę, aby przy okazji, uaktualnić szczeniaczki oczekujące na domki. Quote
Ulka18 Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Jesli sie uda jutro Olcia oraz Justynna z Mielca podjada rano ok. 9 do schroniska zrobic kilka zdjec nowoprzyjetych psiakow, mam nadzieje, ze szczeniaczkow tez. Trzymajmy kciuki, zeby pan kierownik znalazl chwilke czasu. Quote
Ulka18 Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 NIe udalo sie, kierownik nie ma czasu...ale wyblagalam kilka nowych zdjec szczeniakow:roll: Od: mtoz@neostrada.pl Do: urszula1813@o2.pl Temat: szczeniaki Data: 20 czerwca 2007 20:27 [SIZE="3"]Teraz porcja różnych szczeniaków od różnych matek. Trzeba tym malcom szukac domkow...takie biedaczki :-( Quote
Ulka18 Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Zobaczcie na ta kruszynke bialo-kremowa :-( A jaki ten czarny kluseczek jest boski :lol: A ta sierotka brazowa :placz: Quote
fizia Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Przecudne!! A ta kremowa:loveu: Dodałam Je na Przygarnę psa - ktoś szuka małego pieska, najlepiej szczeniaka. Quote
Paulina_mickey Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Ten czarnulek wygląda co najmniej jak by miał być śerdnim psiakiem...Chyba że sie myle?:cool3: Quote
terra Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Wstawiłam szczeniaczki do wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6204538#post6204538 Quote
Guest aneta_w Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 [quote name='Ulka18']Zobaczcie na ta kruszynke bialo-kremowa :-( Ojej! Cudo! :loveu: :loveu: :loveu: Szkoda że już mam trzy psy.. ;D A to sunia? Ma jakieś imie? Quote
ewatr Posted June 21, 2007 Author Posted June 21, 2007 do góry maluszki .......co wy tam robicie i to bez mamy :placz: Quote
ewatr Posted June 21, 2007 Author Posted June 21, 2007 zrobilam allegro z tego co mamy :-( http://www.allegro.pl/item208486928_szczeniaki_od_urodzenia_bezdomne_i_bez_szans_.html Quote
Guest aneta_w Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Naprawdę cudowne.. boże.. że też takie cuda nie mają domów :( :( :placz: Jak tu nie płakać? I jeszcze pomyśleć, że właśnie teraz w tej chwili, ktoś śmie sprzedawać nierodowowe psy! :placz: Quote
Recommended Posts