Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Camara, pieknie Ci dziekuje, ze przyjelas maluchy pod swoj dach.
A Bellunia je uwaza za swoje dzieciaki :???:

Moze jakies robalki wyjda po tym Flubenolu.

Piszcie kochane Cez i Camara jak najczesciej :modla:

Posted

Jak myślisz Ula, jest szansa na transport do W-wy? Do mnie konkretnie? Nic specjalnego, kawalerka, dwa psiaki, podczas mojej nieobecności maluszek musiałby siedzieć sobie w kuchni. Zastanawiam się czy dwa czy jeden... No i chwilowy zastój z kasą.:oops: W razie leczenia - w tej chwili nie mam, jeśli ktoś mnie wesprze finansowo, to może dwójeczkę wezmę...żeby jednemu smutno nie było jak to ktoś napisał.:lol:

Posted

Moja mala wczoraj nic nie zjadla, nie martwilam sie za bardzo bo caly czas broila, ale troszke sie niepokoilam. Dzisiaj moj piesek odstapil jej sniadanie bo tak sie pchala do miski :)
na robale dostala lekarstwo wczoraj wieczorem.

Posted

Od: "mtoz" <mtoz@tlen.pl>
Do: "Ulka1813 z dogomanii" urszula1813@o2.pl
Temat: Re: Ile zostalo kurdupelkow w schronisku-te z hali maluchy Data: 6 lutego 2007 6:45
Od tej matki tak.
Zostaly dwa szczeniaczki.
Asiu, z transportem do Wawy bylby klopotow, ale mozna rozpytac. Dziekujemy za propozycje.

Posted

Cez napisał(a):
Moja mala wczoraj nic nie zjadla, nie martwilam sie za bardzo bo caly czas broila, ale troszke sie niepokoilam. Dzisiaj moj piesek odstapil jej sniadanie bo tak sie pchala do miski :)
na robale dostala lekarstwo wczoraj wieczorem.
To dobre wiesci. Wazne, ze jest ruchliwa i lubi sie bawic. I ze dzisiaj zjadla.

Posted

tylko spac sama nie lubi... jak ja oswoic z tym, ze bedzie musiala spac sama ? w nocy tak strasznie plakala, ze zabralam ja do siebie, ale boje sie, ze chlopak mnie rzuci... :razz:

Posted

[quote name='Cez'] To juz ostatnie zdjecie na dzisiaj.
W pierwszej chwili wydawala mi sie minimalna. Postaram sie zrobic zdjecia przy jakis przedmotach. Wazy 1 kg.

jakie piękne zdjecie !!!!

1 kg :crazyeye: oj to czekamy na zdjecia porównawcze :eviltong:

a to co za opieka duża i piękna :loveu: i troskliwa :eviltong:

Posted

Cez, ja moja sunie owijalam w kocyk, wtedy czula sie bezpiecznie i spala, no, ale pierwsze kilka nocy tez byly placze i jeki.

Ewatr, ta cudna biala krolowa to Bella od Camary :loveu: ale przy niej wygladaja maluszki :evil_lol:

Posted

Dobrze. Słodkie kluchy z nich :loveu:
Są grzeczniutkie. Dziś zwiedzały cały dom i na śmierć wystraszyły Borynia :evil_lol:

Na razie mają bardzo rzadkie qupska - tak mają od początku. To nie jest biegunka ale normalne też nie :cool1: Ale są wesolutkie i mają apetyt. Dużo śpią. Myślałam o szczepieniu w czwartek - ale jak tak dalej będzie to jutro z nimi pojadę do weta - może trzeba będzie je podleczyć. W każdym razie szczepienie trzeba będzie odłożyć.
A taraz - wybaczcie - idę dzieci bawić :cool3:

Posted

Gosiu, one juz 2 raz zmienily jedzonko, to moze z tego...moze tez stres doszedl. I podroze. To takie malinki straszne (porownanie przy nogach Bellci) :evil_lol: Moze cos wet zaradzi na te rzadkie kooponki. Lepiej byloby, gdyby ich nie mialy :roll:

Posted

[quote name='Ulka18']Gosiu, one juz 2 raz zmienily jedzonko, to moze z tego...moze tez stres doszedl. I podroze. To takie malinki straszne (porownanie przy nogach Bellci) :evil_lol: Moze cos wet zaradzi na te rzadkie kooponki. Lepiej byloby, gdyby ich nie mialy :roll:

Zdjęcia naprawdę nie oddają tego jakie są maleńkie :lol: Na wyprostowanych łapkach siegają Belce do nadgarstka :evil_lol: A ważą: Pola 1,2 Raksa 1,1 (zważyłam je na wadze spożywczej :cool3:

Pola Gładkolica - jest troszkę większa, smuklejsza i wyższa - ma szczuplejsze łapki. Chyba takie cóś ratlerkowate z tego będzie. Dziś jest zdecydowanie żwawsza od siostry. Zaczyna się bawić zabawkami.

Raksa - przysadzisty kurdupelek. Króciuteńskie, grubiutkie łapinki. Mordka taka... owłosiona. Cudeńko! Oczka troszkę ropieją.

Też myślę, że małe często zmieniały jedzenie, mają stresa - bo jeszcze tęsknią za matką. No i robale..... duuuuuużo robali. Teraz już nie żywe, ale w każdej qupie wyłażą...

Ulka18 - tak sobie myślę, czy te sierotki co zostały w schronisku... czy dało by sie je odrobaczyć? Nie wiem, czy one długo wytrzymają z takim życiem wewnętrznym :shake:

Posted

Moja mala kupke zrobila ladna, spi prawie caly czas, bawila sie mniej niz wczoraj, placze duzo i lazi za mna krok w krok.
Umowilam sie na szczepienia na czwartek.

Posted

Camara napisał(a):

Ulka18 - tak sobie myślę, czy te sierotki co zostały w schronisku... czy dało by sie je odrobaczyć? Nie wiem, czy one długo wytrzymają z takim życiem wewnętrznym :shake:

też tak sie zastanawiam ? czy moze by trzeba jakąś kase przesłć albo co na odrobaczenie tych pozostałych malców ?

Posted

Cez, ale malutka ta kruszynka...:crazyeye:

Juz pisze do p.kierownika, zeby maluszki te dwa odrobaczyc.

Asiu, czy jesli bylby transport wzielabys dwie kruszynki do siebie? Jal\k dlugo moglyby byc u Ciebie? Z szukaniem domkow to roznie bywa, raz sa od razu, raz trzeba czekac i czekac.