marcin12020 Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Witam. Zarejestrowałem się na tym forum z jedynego powodu, jakim jest znalezienie przeze mnie biednego pieska (tzn.suki) (tytułowego goldena) . Kilka dni temu mój kolega zadzwonił, aby poinformować mnie, że mój pies (tzn. również suczka i również golden) uciekł. Wybiegłem z domu, ale zauważyłem swojego psa leżącego zaraz przy drzwiach, poszedłem dalej w stronę ulicy i tam zobaczyłem biedną, skuloną i głodną suczkę. Razem z moją mamą daliśmy jej jeść, pić i wyczesaliśmy ją, była w strasznym stanie (kto wie może za kilka dni wpadłaby pod samochód albo umarła z głodu). Z początku nieufna wobec ludzi przekonała się do nas i teraz żyje w okolicach naszego domu (nie możemy wpuścić jej za ogrodzenie ponieważ mamy sukę tej samej rasy i bardzo szczeka na "przybłędę" ). Po jakimś czasie doszliśmy do wniosku, że widocznie ktoś pozbył się pieska po tym jak odchowała młode (widać ślady karmienia). I teraz moja wielka prośba, aby ktoś kto może zaoferować temu pieskowi przysłowiowy ciepły kąt zgłosił pod ten e-mail (tam podam więcej informacji) : mamutmaniek@interia.pl . Gdybym ja nie miał swojej suczki sam wziął bym tą znalezioną na ulicy do domu, ale niestety nie mogę.Boję się również żeby coś jej się nie stało więc proszę zainteresowanych o szybki kontakt. Suczka wygląda ślicznie (chociaż widać, że przez jakiś czas głodowała) dołączam zdjęcia i liczę na was. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
marcin12020 Posted August 6, 2011 Author Posted August 6, 2011 Warto dodać, że goldeny to bardzo spokojne i potulne pieski idealnie nadające się do zabawy z dziećmi. Wykorzystywane są często podczas terapii z ciężko chorymi. P.S. W przypadku kiedy nie odpisywałbym na e-mail'e proszę o kontakt pod numerem : 691 601 555 . Quote
matrioszka2 Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Dodaj ,proszę, gdzie znalazłeś suczkę, bo może jednak ktoś jej szuka, a jeśli nie - to dogomaniacy będą wiedzieli, czy są na tyle blisko i mogą szybko udzielić jej schronienia. Skontaktuj się tutaj http://www.szansa.goldenretriever.pl/?gdy-znajdziesz-goldena,42 Prześledź ten dział http://www.dogomania.pl/forums/97-Przygarne-psa Ogłoś tutaj, tylko koniecznie dodawaj, że suka zostanie wydana PO STERYLIZACJI, bo będą zgłaszać się oszołomy-pseudohodowcy, żeby ją rozmnażać dla kasy. http://www.dogomania.pl/ogloszenia/c/75/ Gdzie piesek teraz jest - u Was w domu, na posesji ? Quote
marcin12020 Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 Piesek mieszka tuż przy naszej posesji, na urządzonym tam legowisku. Pieska znalazłem w Otroczu (mała miejscowość nieopodal Janowa Lubelskiego). Niestety wczoraj suczka odeszła od posesji i do tej pory nie wróciła. :( .Jeśli się pojawi to skorzystam z zamieszczonych linków i dam znać w tym temacie. Nie sądzę by jej ktoś szukał, nikt w okolicy nie posiada takiego psa. Wydaje mi się, że ktoś wykorzystał ją do odchowania szczeniaków, a później się jej pozbył. W razie czegoś proszę dzwonić na numer podany powyżej, a nie pisać na e-mail'a. Quote
Recommended Posts