paulina02 Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Kilka dni temu zostala przeprowadzona interwencja w pseudo Przytulisku w Mogilnie./Od dawna chodzily sluchy, ze dzieje sie tam bardzo zle/. Jest tragicznie!:shake: Sprawa trafila do Prokuratury. Zostal wyemitowany film dokumentalny z tej interwencji. Na tym filmie wypatrzylam tego slepego pieska, ktoremu grozilo zagryzienie przez pozostale psy. Postanowilam zabrac go do siebie na dzialke i szukac mu domu, chcialam go ratowac przed zagryzieniem, przed uspieniem. Ma pogryzione uszy, glowe. Pod skora jest ropa. Pojade z nim do weterynarza. Prosze, pomozcie mi znalezc dla niego domek! Moze udaloby sie uzbierac na DT, na hotelik? Quote
paulina02 Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Piesek do ludzi cały czas merda ogonkiem, a z pieskami trudno powiedzieć bo moja jedna znajda własnie dostała cieczke .Musze pieska jak najszybciej wykastrować to się wyciszy. Psina ma pogryzione też boki. Swoje biedak przeszedł ;( Quote
ulka 1108 Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 biedna psina, ile on może mieć lat, oczywiście nikogo nie ma, jak mnie to wkurza, wyciąga się psy z dobrych schronisk do dt, a potem nie ma pieniędzy na takie biedy z mordowni Quote
paulina02 Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 Witaj nie wiem ile psina może mieć lat małe ząbki z przodu ma po ścierane , tylko mogę strzelać może ze 6 lat ...chyba coś takiego , zabrałam go z tego miejsca gdyż pies tam był systematycznie gryziony przez inne psy już pisałam o poszarpanych uszach i ranach na bokach ;( .Ale piesek jest przyjacielski do ludzi troche źle trafił do mnie bo akurat sunia którą zabrałam dwa tygodnie teraz z ulicy dostała cieczkę i on jest taki podekscytowany tylko chodzi znaczy teren i jej szuka .No i szczeka z tym troche problem bo mam go na ogródkach działkowych mam nadzieje że będzie padać i ludzi bedzie mało .Dzwoniłam dziś do weta zeby go wykastrować ale wet odradza jak jest taki pobudzony bo może to narobić wiele szkód , muszę to wszystko przeczekać .....Ja mam sporo zwierząt w tym 9 psów ale wszystkie to takie bidy z ulicy a tego ślepka wypatrzyłam w telewizji jak był program o tej mordowni , tam nieraz był artykuł bo pies zagryziony w kojcu leżał , później znaleźli masę ciał psów obok ale zawsze ucichało a teraz powiedziałam o tym panią z TOZ z Gniezna pojechały się przeraziły i sprawa trafiła do prokuratury te panie zabrały z tam sunię z dwoma młodymi bo była w małej klatce bez pokarmu i zmoczona wodą razem ze szczeniakami i tak się trzęsły więc je zabrały do Gniezna do hoteliku i powiedziały mi o ślepku że nie dały rady go zabrać bo nie ma gdzie i potem go zobaczyłam w telewizji .I wczoraj panie z TOZu mi go przywiozły ale ja mam nadzieje że może on znajdzie jakis domek , .Więc proszę o pomoc dla tego psiny .... Quote
Yv1958 Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Ma piekna mordke! To jednak bardzo sponiewierany Bidulek!:placz: Jak mu pomoc? Bede wieczorem zapraszac Dogomaniaczki na watek i o to samo prosze tych, ktorzy tu zajrza!:modla: Quote
paulina02 Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 Pies nikogo nie obchodził w Mogilnie i tu się historia powtarza , szkoda bo nie wiadomo co robić .Psina jest agresywna do moich kotów a to nie dobrze ....Nie każdemu jest pisane szczęście i tak jest u niego .;( Quote
Yv1958 Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Piesek odszedl dzisiaj. Byl bardzo pogryziony, mial slabe serduszko. (*) Zegnaj Skarbie! Przezyles pieklo na ziemii. Teraz juz nie cierpisz.. Quote
paulina02 Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 Dziękuje za obecność na wątku ale nic niestety nie dało rady się zrobić .;( Quote
Yv1958 Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Paulina02 napisz do moderatora, o zamkniecie watku. Quote
paulina02 Posted August 14, 2011 Author Posted August 14, 2011 Gdzie to napisać o zamkniecie wątku ........... Quote
Yv1958 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Trzeba napisac do jednego z moderatorow.Znajdziesz ich klikajac na "Szybie meny", a nastepnie na "Zobacz zaloge forum". Ja napisalam, ale to musi zglosic zalozyciel watku. Quote
Anashar Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Bardzo mi przykro, że psiakowi nie udalo się pomóc.. Miał strasznie kochaną mordkę. Takie rzeczy zawsze są przykre :( Szkoda, że więcej osób nie wiedziało o wątku, może wtedy udałoby się mu jakoś pomóc... A niestety właśnie te potrzebujące wątki nie zawsze mają jak się przebić w gąszczu innych.. Biegaj szczęśliwie Psiaczku za Tęczowym Mostem (*) Już nigdy nei spotka Cię żadna krzywda... Wątek przeniosłem. Quote
ulvhedinn Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Faktycznie szkoda, że watek nie wzbudził zainteresowania, może pies miałby wtedy większą szansę...... ['] Quote
malagos Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 a co z resztą psów w tej mordowni? Prokurator rpokuratorem, ale czy ktoś sie nimi zajmuje? Quote
Yv1958 Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Malagos pozostalych psow nie ma gdzie umiescic.:-( Byly tam panie inspektor z Gniezna. Jezeli chcialabys wiecej informacji, moge podac Ci tel. na priv. /Ja skonczylam zajmowac sie - na szersza- skale pomoca zwierzakom.Za bardzo mi dokopano/. Quote
Yv1958 Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Dostalam wiadomosc, ze przebywajacy tam akity zostal zabrany do fundacji, ktora pomaga tej rasie. Wiadomosc takiej tresci: "Witam, Tak- akita został zabrany. Jest kompletnie niewidomy, ma ok. 10 lat i niestety jest agresywny. Miał już konsultację u jednego weterynarza okulisty i on nie widzi szans przywrócenia mu widzenia. W poniedziałek lub wtorek będzie miał jeszcze jedną konsultację u innego okulisty. Jeśli diagnoza się powtórzy (potwierdzi) niestety będziemy rozważać eutanazję psa. Z uwagi na jego agresję do innych psów, wiek oraz wzrok- szanse adopcyjne ma praktycznie zerowe. Stąd naszym zdaniem lepiej go poddać eutanazji niż skazać na życie za kratami. Jeśli jednak znasz kogoś, kto chciałby się nim zaopiekować na dożywocie- bardzo proszę o info." Smutno..... Quote
Yv1958 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 http://www.tvp.pl/bydgoszcz/aktualnosci/spoleczne/psiaki-w-tym-przytulisku-nie-maja-przytulnie/5029380#mainContent Quote
Recommended Posts