Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

faith35 napisał(a):
też zaglądam i nasz schroniskowy Onyks pozdrawia taygę i jej stadko huskowatych :evil_lol:

Oj kochana nie denerwuj mnie... CUDNY!!!
Onyks ma wątek?

Buziole dla zielonogórzanki :)

Posted

Roszpunka napisał(a):
Niedzielnie zagląda i serdecznie pozdrawia gubiński Pako :smile:

Piękniś się z niego robi. Mizianko dla Pakusia i całusy dla opiekunki!

Przepraszam Was... od czwartku brałam udział w przygotowaniach do ślubu w rodzinie, wczoraj szalałam na weselu (moje nogi!!!) a zaraz lecę na poprawiny.
Od jutra będę bardziej obecna, chociaż duzo czasu spędzę w pracy.

Posted

Schronisko Zielona Góra napisał(a):
Taygo,bardzo dziękujemy za wizyty po adopcyjne,w sprawie Kiary już kierowniczka dzwoniła,pewnie trzeba będzie odebrać psiunkę.
Sama widzisz jaka jest proporcja -fajnych domków do takich sobie lub wręcz kiepskich adopcji...

Nie ma za co :) Polecam się na przyszłość.
Z odebraniem Kiary jeszcze bym się wstrzymała. Rozmawiałam z Ulką, jest na mnie wściekła za poinformowanie schroniska. Zapytałam tylko czy gdzieś skłamałam.
Obiecała bardziej jej pilnować. Będę ją miała na oku :)

Posted

Ale zielonogórskie husky maja osobny wątek.
Ja o psy nawet ludzi na weselu pytałam :(
A na poprawinach dostałam szału, bo odbywały się na wsi... Ponieważ byłam kierowcą to nie piłam. W pewnym momencie polazłam się przejść...
Masakra, psy na łańcuchach w każdym gospodarstwie.

Posted

wykrywka napisał(a):
No to już sobie wyobrażam :shake:.

Ja sobie nawet nie wyobrażałam jak tam jechałam... ale juz ciemno było, więc foty paskudne.
Oooogrooomny doberman, wystraszony, porzucony na wsi (własciwie nie wiadomo skąd się wziął) i maleńkie dziwadło z wypadku. Tyci psiak z uszami jak skrzydła motyla :)

Posted

Przeryczałam dzisiaj pół dnia. Urząd oświadczył, że WSZYSTKIE psy jutro rano jadą do schronu.
Wydałam majątek na telefon, wybłagałam pomoc. Wiem, ze wiele z Was jest przeciwna adopcjom zagranicznym... musiałam zaufać Fundacji Mrunio - psy pojadą za ich pośrednictwem do niemieckiej fundacji. Stamtąd zostaną wyadoptowane. W piątek szczepię wszystkie, czipuję i zakładam paszporty.
Nic innego nie mogę zrobić. Chyba wolę tak, niż skazać je na Białogard czy inną mordownię. Urzędnicy nie chcą zdradzić miejsca...
W rozmowie wyznali tylko, ze psów jest za dużo, więc szukają taniego miejsca. Hycel ma juz opłacony przejazd, bo został wezwany do łapanek na przez gminę wiejską
Gdyby nie wiochy to jeszcze by się nie pojawił :mad:
Z podgubińskiego Komorowa jest w miejskim kojcu jeden pies, umieszczony w drodze wyjątku. Ten piękny ogromny doberman.
Odważyłam się do niego wejść... starszy, dwa niewielkie guzy na brzuchu, zniszczone zęby, gorączka, cały się trzęsie. Odwodniony, kaszle, przewraca się :(
Siedziałam z jego pyskiem na kolanach... przywarł do mnie całym sobą... głaskałam tę piękną mordę i wyłam...
Oni go uśpią :placz:
Teraz też ryczę, nie tylko za dobkiem.
Ponieważ urząd stwierdził, że musi "coś" wysłać, a Mrunio nie da rady na szybko wyadoptować dużego psa to do schronu pojedzie Szaman (ten z błękitnym okiem).
Młody, szalony, kochany futrzak :(
Żrobię wszystko by się dowiedzieć który schron je przyjmie... wtedy poszukam kogoś kto im pomoże.
Mam tylko taką cichutką nadzieję, ze to będzie Górzyca.

Kapselek pojedzie do Wrocławia w weekend lub w przyszłym tygodniu.
Do Mrunio jadą sznaucerkowaty Arni, psiak z odrabanym ogonkiem, Georg, psiak z motylkowymi uszkami i Dianka z Azorkiem (od upośledzonej właścicielki, którą rodzina oddaje do ośrodka, a jej ukochane psiaki na bruk).