Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

psiakiGabi napisał(a):
My również wprosiliśmy się na wątek Gubińskich psiaków :)

Tutaj nie ma "wpraszających się" :) Wszyscy mile widziani :)
Takich gości uwielbiam :loveu:

Posted

Obiecałam to pokazuję...

Przedstawiam Wam Lunę

Snuła się poboczem drogi, pod lasem, daleko od miasta. Na szyi miała przegryziony sznurek.
Cała była poraniona... brzuszek wygladał jak pocięty, rany na nosie. Sierść w fatalnym stanie, wyciągniete sutki.
To było 2 lipca. Jak zobaczył ja weterynarz powiedział tylko jedno - "k... wakacje"

Fotki robione jakiś czas po znalezieniu.

W tej chwili Lunka ma piekną, gęstą, błyszczącą sierść. Przytyła 4 kg.
Mamy tylko jeden problem - nawracajace biegunki.
Według weta Luna ma "rozwalone" jelita. Prawdopodobnie w przeszłości karmiona była tylko kośćmi (od wiecznych zaparć miała stan zapalny odbytu, wygladało paskudnie).
Jej układ pokarmowy nie przestawił się jeszcze na normalne karmienie.
Dostaje jakieś prochy od weta i Lacidofil, ale poprawy nie widać.

Lunka to najgrzeczniejszy husky jakiego poznałam (no może poza Nalą

• :( )
    Nie oddala się puszczona ze smyczy, cały czas mnie pilnuje. Zero agresji w stosunku do psów. Udaje ze nie widzi kotów. Ludzi kocha :)

Za kilka dni zrobię aktualne foty.

• Posted

Ca Wam przychodzi do głowy??? :mad::mad::mad:

A myślicie, ze ja bym nie chciała żeby została u mnie na zawsze?
    Musiałabym zmienić faceta, bo on się nie zgadza :( Nie wiem dlaczego, może Nalusię przeżywa (ale za nic się nie przyzna do słabości).
    Lunka może być... na dworze :( Oczywiście że wchodzi do domu, bo TZ ciągle w rozjazdach.

Psica wczoraj wpadła z rozpędu w trawy na podwórku i przyniosła mi prezent... całkiem żywego kreta.
    Najpierw pomyślałam "szkodnik", a potem spojrzałam na to czarne futerko i długi nosek i... wrócił na wolność. W nagrodę mam śliczny kopczyk na środku podwórka :angryy:

Posted

Ja też zlitowałam się kiedyś nad tym noskiem czarnym-to jeszcze lepiej,nosek zaprosił chyba jeszcze kolegów i zryli mi całą działkę.Sąsiadom nic nie zrobili.

Posted

Czesc Aga ! postanowilam sie "ujawnic".i wesprzec chociaz duchowo....
    juz od dlugiego czasu poczytuje sobie dogo,i szlag mnie trafia! tyle nieszczesc...
    a w tym naszym Gubinie ty jedna z tym wszystkim na swojej glowie!
    kocham cie!

Posted

jeszcze szybko dodam ,ze od kilkunastu lat nie mieszkam w Gubinie.
    bo tak bym pewnie Adze pomagala....
    w pazdzierniku sie oferuje na 2tygodnie,bede to moze jakos pomoge...

Posted

Rudusia już będziecie dwie :lol:, przyda się taydze pomoc i wsparcie duchowe.

Taygo u nas w schronisku "urodzaj" na husky trwa już od jakiegoś czasu. Zawsze wydawało mi się, że wsród dużych psów najwięcej jest w typie ONków, teraz gdzie nie spojrzysz to w klatce widać husky, cały rząd klatek jest z psami w tym typie :shake:.

Posted

Radusia!!! Kim jesteś?? Znamy się?
    Szkoda, ze nie mieszkasz w Gubinie :shake:
    Czekam na Ciebie :)

wykrywko... faktycznie gdzie nie zerknąć tam widać haszczaki w potrzebie. To ofiary własnej urody niestety.
    Psy w pseudo sprzedają tanio, na Allegro widziałam juz od 150 zł. Takie maluszki sa cudne (na ich nieszczęście), często urzekają błękitem spojrzenia i wilczym wyglądem.
    I "słyną" z łagodności.
    Debile kupują nie znając wymagań i potrzeb rasy :mad:
    Nie zadadzą sobie trudu by się czegoś dowiedzieć. Nie maja pojęcia o niszczycielskich zapędach, o skłonnosciach uciekinierskich, o zamiłowaniu do polowań na mniejsze zwierzaki... itp.
    A jak to sie kończy wiadomo :(

Luna dzisiaj znowu przyniosła mi kreta, tym razem czarne maleństwo nie przeżyło :(

Posted

[quote name='tayga']Radusia!!! Kim jesteś?? Znamy się?

No to już wiem :)
    Nie dość że imienniczka moja to jeszcze tak konspiracyjnie do sprawy podeszłaś :)

Posted

szkoda gadac.... nieraz wydaje sie ze "normalni" ludzie,a przy blizszym poznaniu okazuje sie ze jednak nie!slabo sie robi...wezna psa do 1pokojowego mieszkania,trzymaja w kiblu,zeby za duzo nie nabrudzil itp. a po jakims czasie w najlepszym wypadku laduje w schronie,bo psu odbilo!

Posted

Stan pako sie pogorszył...
    Nie daje się dotknąć :( Wydaje mi się, ze mógl go pogryźć poes z którym przebywał w kojcu.
    Krwi nie widać...
    Stan zapalny skóry pogłębił się znacznie :(

Posted

ARNI... sznaucerkowaty, przemiły psiak.
    Okropnie zaniedbany.
    Ma połamane zęby z lewej strony. Pięknie prosi stojac na dwóch łapkach i machajac przednimi.
    Wesoły, baaaardzo łagodny.

Posted

GIBON - imie nadane przez właściciela... alkoholika, narkomana, kryminalisę...
    Psiaka przyprowadziła jakaś dziewczyna twierdząc ze facet nie dba o niego i chciał go zabić :(
    Małpiszon ma 4 miesiące