ninas Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Witam wszystkich , od 21.05.2011 szukam mojego kochanego psa. Saba zaginęła podczas burzy w okolicy Kudrycz, miała na szyi cienką brązową obrożę i opaskę przeciwkleszczową. Spokojna , dobra suka, bardzo związana z moimi dziećmi. Ma 3 lata, myślę, że jeżeli nic się nie stało to być może ktoś Sabę przygarnął. My jednak bardzo za sunią tęsknimy i bardzo chcemy, żeby wróciła. Może ktoś ją widział? Proszę o pomoc. Zamieściłam zdjęcia Saby w zakładce psy w potrzebie http://www.dogomania.pl/ogloszenia/id/1791/ Quote
joi Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Witaj Ninas widzę, że parę osób zajrzało na Twój wątek, ale chyba nikt nic nie wie. Tak mi przykro. Jeśli pozwolisz poproszę Pipi i wstawię link do Twojej wiadomości u niej na wątku. Do Pipi masę osób zagląda. Pozdrawiam Quote
ninas Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 joi napisał(a):Witaj Ninas widzę, że parę osób zajrzało na Twój wątek, ale chyba nikt nic nie wie. Tak mi przykro. Jeśli pozwolisz poproszę Pipi i wstawię link do Twojej wiadomości u niej na wątku. Do Pipi masę osób zagląda. Pozdrawiam Witam, jeszcze niezbyt dobrze poruszam się po forum, dziękuję za wiadomość, oczywiście możesz przesłać mój link do Pipi, może to cokolwiek da. Pozdrawiam, a jak miewa się Twoja Saba ? Quote
ninas Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 monia3a napisał(a):Byłaś w Białostockim schronisku ?? Witam, byłam w schronisku, jeżdziłam w promieniu 40 km od domu, rozwieszałam ogłoszenia, owszem czasami ktoś zadzwonił, ale każdy trop... to nie Saba. Pojadę do schroniska oczywiście ponownie. Ogłoszenie Saby też jest na stronie schroniska. Quote
coronaaj Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Koniecznie umiesc zdjecia Saby na watku ....oraz na watku Bialostockim Quote
buniaaga Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 tak wrzuć zdjęcia na wątki żeby w oko wpadła rozglądającym się. Quote
joi Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Link do Twojego wątku już u Pipi http://www.dogomania.pl/threads/133467-JEDNO-SERCE-NIE-DA-RADY-!-Serce-Pipi-i-podopieczni-w-potrzebie!!!-(Posty-inf.-1-6)?p=17399103#post17399103 Jakbyś miała kłopot ze wrzucaniem zdjęć na forum chętnie pomogę Quote
omi Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Może jeszcze umieść zdjęcia Saby z ogłoszeniem u weterynarzy w okolicy i trochę dalej Quote
ninas Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 [quote name='omi']Może jeszcze umieść zdjęcia Saby z ogłoszeniem u weterynarzy w okolicy i trochę dalej[/QUOTE] Dzięki, jeszcze spóbuję. Quote
bbgm Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Otrzymałam telefon,że od dwóch dni na ul.Raginisa kręci się owczarkowate psisko z cienką obrożą.Dziewczyna nie wie,czy pies czy suka.Ponoć cuchnie okropnie,wcina z chęcią podane żarełko i wykonuje proste komendy-może to ta? Quote
zachary Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 bbgm, owczarkowate, czy owczarkowato-kaukazowate, może ta osoba zrobiła fotkę? Quote
bbgm Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Owczarkowate.Fotki mam,ale w domu a jestem w Gdańsku. Quote
kaszanka Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 nie chciałam sie do tej pory zbytnio odzywać - ale pamiętam pierwsze ogłoszenie na BO o zaginięciu owczarkowatej suki, w sumie takie trochę od niechcenia- bez podania strony miasta lub województwa w którym to się stało. Tego samego dnia widziałm psa albo sukę ale wiczurowatą na wjeździe do Wasilkowa, nie wiedziałam czy to ten trop czy nie, ale odpisałam na ogłoszenie - bo w sumie taki duży pies to raczej może całkiem sprawnie sie przemieszczać - wiec warto dać "cynk", a na następny dzięn dostaję odpowiedź "proszę dokładnie opisac miejsce - JUTRO SIĘ TAM WYBIORĘ???????" - Normalnie jakiś koszmar - odpisąłam, że nawet jeszcze dzisiaj to sporo za późno na poszukiwanie psa w wykazanym miejscu, ale już kontaktu wiecej nie miałam, a potem po jakimś tygodniu tutaj na dogo wątek. Sama nie wiem o czym myśleć - ale jakoś nie do końca zrozumiałe sa dla mnie intencje poszukujących Saby włąscicieli. Quote
joi Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 [quote name='kaszanka']nie chciałam sie do tej pory zbytnio odzywać - ale pamiętam pierwsze ogłoszenie na BO o zaginięciu owczarkowatej suki, w sumie takie trochę od niechcenia- bez podania strony miasta lub województwa w którym to się stało. Tego samego dnia widziałm psa albo sukę ale wiczurowatą na wjeździe do Wasilkowa, nie wiedziałam czy to ten trop czy nie, ale odpisałam na ogłoszenie - bo w sumie taki duży pies to raczej może całkiem sprawnie sie przemieszczać - wiec warto dać "cynk", a na następny dzięn dostaję odpowiedź "proszę dokładnie opisac miejsce - JUTRO SIĘ TAM WYBIORĘ???????" - Normalnie jakiś koszmar - odpisąłam, że nawet jeszcze dzisiaj to sporo za późno na poszukiwanie psa w wykazanym miejscu, ale już kontaktu wiecej nie miałam, a potem po jakimś tygodniu tutaj na dogo wątek. Sama nie wiem o czym myśleć - ale jakoś nie do końca zrozumiałe sa dla mnie intencje poszukujących Saby włąscicieli.[/QUOTE] Kaszanka nie kombinuj. Pomysł żeby zapytać o Sabę na Dogo ja podsunęłam Ninas, jak sprawdzałyśmy czy moja Onka to nie jej pies. Quote
kaszanka Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Ale jakoś od 11 sierpnia nie ma odzewu od ninas, a dziewczyny coraz kierują na nowe ślady. A komu jak nie właścicelom powinno najbardziej zależeć na odnalezieniu psa? Quote
joi Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Kaszanka a Ty właściwie co chcesz komu udowodnić? Szuka dziewczyna psa, staram się pomóc. Widziałaś, napisałaś i fajnie. Nie oceniaj pochopnie Quote
kaszanka Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 No ale gdzie ta dziewczyna jest ?? Inni sie produkują a w eterze cisza :( P.S. Nic nie zamierzam udowadniać Quote
ninas Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 Witam bbgm, nie mogłam sprawdzić czy to moja suczka, wyjechałam z dziećmi. Bardzo szkoda, dziękuję za wiadomość, pojadę dzisiaj do schroniska Quote
buniaaga Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Dziś rozmawiała z ninas i przez chwilę obie miałyśmy nadzieję że Elza z Hodyszewa to właśnie Saba,niestety sunie są jedynie podobne do siebie. Wstawiam zdjęcia Saby które otrzymałam od ninas i życzę żeby Saba się znalazła:) Oto Poszukiwana Saba: Quote
Pipi Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 A ja uwazam, ze to ta sama suka. Ogladalam sto razy te zdjecia i jedyne czym one sie roznia, to rozerwane ucho. Upieram się, ze to ona. Troche malo tych zdjec. Quote
kaszanka Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Słuchajcie, a możę właściciele Saby zechcieli by przyjąć pod swój dach Elzę, na razie na tymczas, a potem by sie okazało co dalej? Ktoś zapyta? To była by nadzieja dla Elzy. Quote
Bakteria Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 [quote name='Pipi']A ja uwazam, ze to ta sama suka. Ogladalam sto razy te zdjecia i jedyne czym one sie roznia, to rozerwane ucho. Upieram się, ze to ona. Troche malo tych zdjec. Moim zdaniem to nie te same psy, ale kilka miesięcy bezdomności na pewno psa zmienia, a zdjęcia często kłamią. Najprościej byłoby, żeby ninas pojechała i sprawdziła czy to jej pies. Może akurat. Saba wydaje się być bardziej kudłata.. Quote
zachary Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Owczarkowaty pies lub owczarek/ z bliska nie widziałam/ często, bo juz kilka razy ostatnio widziałam ja i moi bliscy, koczuje o różnych porach dnia pod wielkim żółtym banerem ogłoszeniowym o sprzedaży działki na ul. 27 lipca po prawej stronie, paręset metrów dalej za Benmarem po tej samej stronie, jadąc od ul.Wasilkowskiej.Ma ładnie postawione uszy jak siedzi.Widziałam tylko zza szyb auta, więc nie mogę porównać.Jutro sprawdzę, czy nadal tam jest i czy podobny do Saby.Czy to za daleko od Kudrycz?.... Quote
ifka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 wydaje mi się, że dla psa nie ma "daleko". tzn. bez problemu się przemieści tyle km Quote
Recommended Posts