Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 644
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

asiamm napisał(a):
hopsia!!!!

Przekazałem opiekunkom Kaskę od Justyny , dzieki. Z Zefirkiem teraz najwiekszy kłopot, że nie mozna mu ustabilizowac Qpki :-(. Raz biegunka, potem dobrze i znów biegunka. Poza tym to naprawde baaaardzo fajny psiak. Ktos bedzie miał duuuuuuuze psie serce w nim :-)

Posted

mam nadzieję, że Zefirek nie biegał po głównej drodze szybkiego ruchu Wisła-Katowice :angryy: .
Nie czytałam całego wątku , więc prosze o inf. czy były gdzieś rozwieszane plakaciki.
jeżeli tak , to proszę jeden na pw, zawieszę w Klinice w Mikołowie, z nadzieją że może go ktoś rozpozna lub zabierze do siebie.

Posted

Buddy napisał(a):
Przekazałem opiekunkom Kaskę od Justyny , dzieki. Z Zefirkiem teraz najwiekszy kłopot, że nie mozna mu ustabilizowac Qpki :-(. Raz biegunka, potem dobrze i znów biegunka. Poza tym to naprawde baaaardzo fajny psiak. Ktos bedzie miał duuuuuuuze psie serce w nim :-)

kokcydioza u psa :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: kurcze mnie uczyli że u drobiu,królików i bydła....:roll:

Posted

:eviltong: U Dropka z tarnowskiego schroniska stwierdzono kokcydioze:P
02-09-06, 13:23 #653 Katcherine vbmenu_register("postmenu_2115766", true);

Od: 12/2004
Miasto: Warszawa

Malenstwo wlasnie jest w trakcie leczenia. Wyszla u malenstwa kokcydioza....:roll: dostaje antybiotyki.

mama mi tylko powiedziala ze sie zastanawia czy ona tez nie powinna;-) przejsc terapii. Buzi sobie daja nagminnie.

Wlasnie koncza urlop. tez nie mieli kiedy zaczac kuracji:roll: .

Posted

:diabloti: mamy dowody w postaci wynikow badan.
Z zasady psy ze schronisk niestety maja przerozne nietypowe schorzenia. :angryy: I nikt sie nie interesuje zeby je z tego leczyc na miejscu. Rozne kwiatki wychodza dopiero po adopcji itp.A co z tymi co tam zostaja dluzej ..albo cale zycie?:-(

A Dropek wlasnie mial robione badania wczesniej kupki i nic nie wychodzilo...bo badali nie to co potrzeba. Od wrzesnia kiedy zostal przeleczony nie ma zadnych problemow z kupka.
Tak wiec moze Zefirka by przebadac pod wzgledem NIETYPOWYCH schorzen?

Posted

Jutro zadzwonię do lecznicy i zapytam co tam u Zefirka jak przebiega leczenia, to napiszę na jego wątku.

A o domku nic nie słychać nikt niechce tak ślicznego psa:-(

Umieściłam Zefirka na stronie schroniska w dziale "psy pilnie potrzebujące domu" moze tam go ktoś wypatrzy:-(

zapytam o mozliwość odwiedzin jeżeli to możliwe to jak mu sie uda to po powrocie z Krakowa odwiedze Zefirka jak narazie nauki mnóstwo :-(

Posted

Zefirku od tak dawna śledzę Twój wątek i za kazdym razem mam nadzieję, że przeczytam jakąś wspaniałą nowinę - dlaczego nikt jeszcze nie pokochał takiego pięknego psa :-(

Pokazuj się na pierwszej śliczności :loveu:

Ps. Mam nadzieję, że przyjmiesz cioteczkę, która chce naprawić błąd i zacząć się udzielać :oops:

Posted

weszka napisał(a):
Kolejna bidulka :placz: Słów mi brak.

Dzis rozmawialem z jedną z opiekunek Zefirka. Okazuje sie ze kłopoty z Qpka spowodowane są uchyłkiem prostnicy. Zefirka czeka wiec operacja. :placz: . Panie proszą Justynę o kontakt. Prosza by zadzwoniła do Kliniki do recepcji i omówiła dalszy mozliwy ciąg postepowania.

Posted

Tak już dzwoniłam rozmawiałam z jedna z wterynarzy którzy opiekuja się Zefirkiem

Nie potrafie przekazać tej samej treści która usłyszałam w słuchafce ale brzmiało to mniej więcej tak:

Zefirek ma problewmy z kupką co jakiś czas ma biegunke a enzymy watrobowe i trzustkowe sa juz lepsze prawie takie jak powinny być ciagle dostaje tą samą karmę, po badaniach okazało się że ma uchyłek prostnicy i trzeba mu to zooperować by mógł załatwiać się normalnie bo inaczej w przyszłosci grozi mu to, ze bedzie miał gorsze problemu z zrobieniem kupki.

Wet prosi mnie o podjecie decyzji, bo operacja jest kosztowna a tu jeszcze opłacenie kolejnego miesiaca:placz: :placz: :placz:

Prosze napiszcie coś????:-(

Pozatym pytałam o Zefirka jak sie czuje jak zachowuje, podobno jest super wszyscu bardzo go lubią tylko chłopak bardzo szczekliwy:roll:

Posted

o Matko jak juz widze to placze znow...dziewczyny niech operacje robi mu jakis super wet...nasz Berosik mial 4 na zachylek odbytu..do piatej nie doszlo,dzis odszedl:(
blagam niech Zefirek bedzie od poczatku dobrze prowadzony i zoperowany...zrobcie zbiorke pieniedzy!!nam udalo sie zebrac sporo...cegielki na allegro itp...
przed Wami trudna decyzja-operacja,,,przed nami byla dzis jeszcze trudniejsza:(:(:(

powodzenia Zefirku!!