madzia007 Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 OGŁOSZENIE NIEAKTUANE, BOKSIU W NOWYM DOMU:) pozwoliłam sobie na usunięcie posta, ponieważ były na zdjęciach dzieci pozdrawiam i dziekuje! Quote
asia300 Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 dałam znać na stronie dogo boksery w potrzebie :) http://www.dogomania.pl/threads/148331-Cd.-Adopcja-Bokserów-zajrzyj-i-pomóż-)/page24 Quote
Amarylis Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 madzia007 napisał(a): Chodzi na smyczy, w kolczatce, wiec nawet 8 letnie dziecko moze wyprowadzac.Było juz parę sytuacji ze go musialam zostawiać samego na 2,3 dni i był okropnie osowiały:-( 8 letnie dziecko prowadzące psa w kolczatce ;o?! okrucieństwo ! Zostawiałaś go samego na 2-3 dni w domu ? czy był z kimś ? Quote
Kapsel Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Dałam znać do Hani z Poznania, która zajmuje się boksiami, echhhhhhhhhhhhhh :shake::-( Quote
Marylin Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 O boshe jakie to smutne, kiedy życie zmusza nas do rozstania z najbliższym przyjacielem... Quote
madzia007 Posted August 5, 2011 Author Posted August 5, 2011 Amarylis napisał(a):8 letnie dziecko prowadzące psa w kolczatce ;o?! okrucieństwo ! Zostawiałaś go samego na 2-3 dni w domu ? czy był z kimś ? 8 letnie dziecko prowadzące psa w kolczatce - to zarówno bezpieczeństwo dla psa ( który ubrany w kolczatkę z zabezpieczonymi gumą!! końcami ładnie chodzi) poza tym nie oddawałabym komuś psa który szarpie sie w obroży czy nie daj Boze kolczatce-wiec prosze nie oceniać, watek założyłam w celu poszukiwania nowych odpowiedzialnych właścicieli i bardzo mi zależy na znalezieniu dobrego domu pies zostaje "sam" znaczy bez nas, bez rodziny - w ciągu dnia biega sobie w ogródku, wygrzewa się na słońcu - wieczorem wyprowadzany jest na spacer przez sąsiadkę a na noc wprowadzany jest do domu, ale pustego i bardzo tęskni co innego gdy oddawalismy go do znajomych, on potrzebuje po prostu towarzystwa chyba logiczne, gdybym go sama zostawiała na 3 dni, nie zależałoby mi na poszukaniu mu dobrego domu? :) takze prosze o konstruktywne rady, nie jest to łatwa decyzja, tak - ciężko oddać fajnego psa i dlatego nie potrzebuje dodatkowych emocji Quote
madzia007 Posted August 5, 2011 Author Posted August 5, 2011 dziękuję za pomoc, mam nadzieje ze gdy ktos sie znajdzie, pomozesz mi go zweryfikować pod katem odpowiedzialnosci za psa? z góry dzieki Quote
madzia007 Posted August 5, 2011 Author Posted August 5, 2011 madzia007 napisał(a):dziękuję za pomoc, mam nadzieje ze gdy ktos sie znajdzie, pomozesz mi go zweryfikować pod katem odpowiedzialnosci za psa? z góry dzieki to do Kapsla było:) Quote
Amarylis Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 madzia007 napisał(a):8 letnie dziecko prowadzące psa w kolczatce - to zarówno bezpieczeństwo dla psa ( który ubrany w kolczatkę z zabezpieczonymi gumą!! końcami ładnie chodzi) poza tym nie oddawałabym komuś psa który szarpie sie w obroży czy nie daj Boze kolczatce-wiec prosze nie oceniać, watek założyłam w celu poszukiwania nowych odpowiedzialnych właścicieli i bardzo mi zależy na znalezieniu dobrego domu pies zostaje "sam" znaczy bez nas, bez rodziny - w ciągu dnia biega sobie w ogródku, wygrzewa się na słońcu - wieczorem wyprowadzany jest na spacer przez sąsiadkę a na noc wprowadzany jest do domu, ale pustego i bardzo tęskni co innego gdy oddawalismy go do znajomych, on potrzebuje po prostu towarzystwa chyba logiczne, gdybym go sama zostawiała na 3 dni, nie zależałoby mi na poszukaniu mu dobrego domu? :) takze prosze o konstruktywne rady, nie jest to łatwa decyzja, tak - ciężko oddać fajnego psa i dlatego nie potrzebuje dodatkowych emocji Jak chcesz oddać psa, to musisz się liczyć z negatywnymi komentarzami. A co do Twojego zachowania, czyli zostawiania psa samego to dość przykre... a wracając do kolczatki, to nie jest ona bezpieczna, a tym bardziej gdy psa prowadzi dziecko. Quote
asia300 Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Czytam wpisy i zadaje jedno pytanie sobie a mianowicie : czy my jesteśmy tutaj po to żeby pomagać czy oceniać ? Uwazam ze dziewczyna przechodzi dramat bo sytuacja zmusza ją do oddania członka rodziny , ocenianie jej w tym momencie jest tu najmniej ważne , madzia007 wykazała sie moim zdaniem odpowiedzialnościa gdyż nie pozbyła sie psa tak jak robi to większosć osób tylko stara się mu znaleźć najlepszy dom pod słońcem a nas prosi o pomoc , widocznie wierzy w to że są tu osoby którym może w tej kwestii zaufać , prosi o dom z któym miała by później kontakt , wiec czy tak robi osoba nie odpowiedzialna , wiec moze zamiast oceniać pomóżmy pieskowi znaleźć dobry domek ;) Quote
Kapsel Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Dostałam wiadomość od Hani, na obecną chwilę nie jest w stanie pomóc.:-( Ma dużo boksiowych sierot pod swoją opieką i fizycznie nie ma możliwości pomocy. Przykro mi.:shake: Wyślij maila z prośbą o wstawienie go na stronę boksiowych Fundacji. Wyślij krótki opis i zdjęcia. Może tym sposobem uda mu się znaleźć szybciej dom :roll: http://www.fundacja-bokserywpotrzebie.pl/fredek-slask SOS ma w moim banerku. Quote
xxxx52 Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Jestem przerazona opisem ,a przede wszystki jak mozna dawac psa 8 letniemu dziecku na spacery psa i to jeszcze zakladajac psu narzedzie tortur jaka jast kolczatka. jak mozna zostawic psa na 2 -3 dni samego ,mysle ze sie zapomnials dopisac ze zostawilm psa na 3 dni w domu ,ale byl z nim ...... Przeciez moglas go dac sasiadowi ,czy rodzinie.Co za problem?????????Jezeli piszezs ,ze piesek nie chodzil do wet ,to kto go sytematycznie szczepil? Gdzie piesek mieszka? Quote
madzia007 Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 xxxx52, ty jesteś pod wpływem czegoś? do reszty, która chce pomóc-kochani , dziękuje za podjecie działań Quote
asia300 Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 madzia007 panią xxx sie ignoruje ;) my tak robimy bo szkoda na nią nerwów i energii, lepiej spożytkować ją na szukanie domku dla boksia :) Quote
klaki91 Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Ma psiak ogłoszenia na gumtree, allegro, tablicy? :) Szkoda, że akurat teraz go oddajesz, bo są wakacje i mniej chętnych na adopcje, ale kto wie.. :) Quote
asia300 Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 ma napewno bo widziałam :) dziewczyna naprawde sie stara :) Quote
madzia007 Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 wiem, ze wakacje ja nie musze go oddac od razu - nie dam byle komu:) czekam na prawdziwych właścicieli.. co do ignora, podpowiadajcie mi szybciej cobym nerwów nie traciła Quote
Telimenka Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Popytam po znajomych, może ktoś szuka. Współczuję rozstania się z psiakiem, zwłaszcza, że to taki kochany chłopaczek. Quote
klaki91 Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 [quote name='madzia007']wiem, ze wakacje ja nie musze go oddac od razu - nie dam byle komu:) czekam na prawdziwych właścicieli.. [/QUOTE] To się chwali :) Na pewno psiak znajdzie dobry dom, ja trzymam kciuki :) Quote
Recommended Posts