Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tina zostala oddana do schroniska przez swoja pania ,w sierpniu,po 10ciu latach przyjazni.Powod-pilny wyjazd.

Dawno nie widzialam tak zaniedbanego psa.W zyciu nie widzialam tak dlugich pazurow!!! Sunia z daleka wygladala jak miniatura briarda,z bliska obraz nedzy i rozpaczy-
siersc mizerna,matowa,skoltuniona,dredy.Suka wychudzona maksymalnie,pazury makabryczne,na calym ciele wielkie guzy-kaszaki.Suka ma ogromny apetyt i predko przybrala w schronisku na wadze,czyli wniosek,ze jej pani musiala ja niewystarczajaco karmic!

Jej pani nie mogla jej nic zarzucic-suka jest czysta,posluszna,delikatna,potulna.Ideal.Jej pani zabraklo zwyczajnych ludzkich uczuc,odruchow,odrobiny refleksji.

Tine jest bardzo latwo polubic.Wystarczy popatrzec w jej piekne,brazowe oczy.

Jest bardzo nieszczesliwym psem,zajmuje ostatnie miejsce w hierarchii.Nie polozy sie z innymi psami na kocyku,boi sie.Kazdy pies moze ja odgonic,Tina sie nie obroni.Jej obrona jest unikanie.
Miala usuwane wieksze kaszaki,bardzo dobrze znosi nieprzyjemne,bolesne zabiegi.

Do kogo powinna isc? Do wrazliwych,pelnych milosci ludzi.Byleby ja tylko kochali,poglaskali,pozwolili spac na kocyku.Nie beda z nia miec problemow wychowawczych.
Sunia ma 10 lat.To duzo,musimy sie spieszyc,zeby te kilka ostatnich lat mogla spedzic w naprawde cudownym domu.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najagorsze bylo wycinanie koltunow spomiedzy opuszek.Balam sie ja urazic.
Tina pierwszorzednie zniosla obcinanie,wzorowa pacjentka.

Teraz Tina ma o wiele bardziej gesta siersc,zrobila sie wrecz puszysta.Odrosla,na zime nie tkne jej nozyczkami,a wiosna mam nadzieje pojdzie juz ze swoim nowym panstwem do fryzjera na profesjonalne ciecie.

Posted

Wielkie uznania i :modla::modla:dla Cioteczki Brązowej I Akuszki-:loveu:
Odmiana niesmowita-Brązowa napracowałaś się-:Rose:
Tineczka tak bardzo tęskni za domem,za KIMŚ kto ją pokocha-:-(

Posted

Razem z wiewiora1 ja strzyglysmy,to nasze wspolne dzielo bylo.Tina ma niesamowite uszy (zdrowe!) stojace,pokryte dlugim wlosem,to nadaje przeuroczy wyraz jej mordce.
Jest troche niesmiala,inne psy ja gasza,ale daje nowemu domkowi dwa dni,zeby sunia odtajała.

Posted

brazowa1 napisał(a):
Tina wzbudza zainteresowanie,tylko nagle przestaje sie podobac,gdy ludzie dowiaduja sie,ile ma lat.Klasyczne.

To niesprawiedliwe. To wlaśnie starsze psy są najbardziej oddane czlowiekowi. Są spokojne, nie demolują, kochają calym sercem i oczekują tylko ciepla i milości. Wiem coś o tym.
Dla mnie wiek nie ma znaczenia - a wlaśnie im starszy tym lepszy.

Ona jest taka piękna. Po tej przemianie wcale nie wygląda na swoje lata, a nawet powiem, że wygląda jak mlody, ciekawski świata stworek. No i ten jej cudowny charakter. Tylko brać, kochać i miziać.

Posted

Zosia4 napisał(a):

Ona jest taka piękna. Po tej przemianie wcale nie wygląda na swoje lata, a nawet powiem, że wygląda jak mlody, ciekawski świata stworek. No i ten jej cudowny charakter. Tylko brać, kochać i miziać.
AMEN.................

Posted

[quote name='Zosia4']To niesprawiedliwe. To wlaśnie starsze psy są najbardziej oddane czlowiekowi. Są spokojne, nie demolują, kochają calym sercem i oczekują tylko ciepla i milości. Wiem coś o tym.

Calkowicie sie z Toba zgadzam ,Zosiu.Rozumiem,gdy ktos koniecznie musi miec mlodego,bo chce z nim pracowac,np ratownictwo,sport,agility,obidiens.Ale ilu ludzi ma sily i checi? Wiekszosc chce miec towarzysza w domu,kogos z kim pojda po pracy na spacer,kto sie ucieszy z ich powrotu,popatrzy z uwielbieniem.Starszy,nieabsorbujacy pies spelni sie w tej roli doskonale.

Posted

Jaki piękny ufoludek...

W ŻYCIU nie widziałam takich pazurów. Mam wrażenie, że ona po prostu w ogóle nie wychodziła z domu, inaczej chociaż częściowo by je sobie starła...

Posted

Wiecie co ? Ona wygląda jak babcia Turner. Piękne, dlugie nogi, zabójczy uśmiech, no i ta fryzura: glowa wielka dzięki burzy wlosów. Ciekawe tylko czy śpiewa też tak energetyzująco. Nawet imię to samo :loveu: .