iko Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 wiem Kika, dlatego tez jeszcze go nie mam, tylko cały czas rozważam :) zastanawiam się również nad wyżełkiem weimarskim - bardzo fajne psiaki ;) muszę jeszcze poczytać inny dział forum :D Ania i Salma - to bardzo dobre rozwiązanie, mi by nie przeszkadzało to że psiak ma jakąś pręgę albo koloowe oczy - a nawet jeszcze doda mu uroku hehe a pies na raty ? nawet bym nie pomyślała, że tak się da... też dobre wyjście. Quote
pati Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 [LEFT]oststno wyczytałam ze jesli pies ma jedno oko niebieskie a drugie brązowe to jest nosicielem genu smierci (chyba że to husky lub malamut) więc ja bym się z tego tak nie cieszyła. [/LEFT] Quote
justkaf Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 HEj:) Bardzo podoba mi sie rasa Dalmatynczyk, duzo o niej czytalam(min na tym forum)i zaczelam mysles o jego kupnie;)Chcialam sie zapytac czy dalmatynczyk nadaje sie do mieszkania w bloku na 2 pietrze? i czy wytarczy mu spacer o 6:40(10min), czasem o 11(15min), o 16(godzinka albo dwie), okolo21(20min)? a pozatym czy moglby zostawac raz w tygodniu na 6-7 godzin sam?? I jeszcze bardzo prosilabym o jakies namiary na dobra hodowle w okolicach szczecina:) Quote
yassue Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Pati, to jakas bzdura, serio.. Niebieskie oko moze byc co najwyzej zwiazane z genem gluchoty, dlatego psy z niedopigmentowanym okiem sa niedopuszczane do dalszej hodowli, a co za tym idzie tansze. Moja Blue problemow ze sluchem nie ma, a przy wyborze szczeniaka mozna latwo sprawdzic czy slyszy.. Justkaf, wiesz ten spacer o 16 powinien byc nieco dluzszy i dosc aktywny - pileczka, zabawy, plywanie, rower.. Moje sloneczko zostaje samo na kilka godzin 5 razy w tygodniu, nie oszukujmy sie, wiele z nas ma szkole i prace... Quote
:: FiGa :: Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Czy bedzie ktos z piegusów w te niedzielę w Rzeszowie na wystawie? Ja bede oczywiscie zawzięcie kibicować dalmatynom użytkowników dogo :cool3: justkaf dalmaty potrzebuja dośc dużo ruchu, ale jeżeli będziesz piegusa wyprowadzał tak często jak piszesz [choc też wydłużyłabym mu to o 16] to powinno mu to wystarczyć ;) Moja mordka codziennie zostaje sama na 7 godz gdy ja jestem w szkole ;) Quote
justkaf Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 dzieki:) a nie wiecie moze czegos o dobrych hodowlach w okolicach szczecina?? Quote
Kika Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 [LEFT]My będziemy , jak nam nic na przeszkodzie nie stanie. [/LEFT] Quote
justkaf Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Mam jeszcze jedno pytanko;)Czy 8 tygodniowy dalmatynczy wytrzyma 5 godzinna podroz spod Poznania do szczecina?? Quote
Ania i Salma Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 Moja poprzednia dalmatynka bedac w tym wieku wytrzymała podróż z Gorzowa Wlk do Wrocławia, a belg mojej trenerki przyjechal do Wroclawia z Luksemburga, więc myślę że Twój szczeniak też wytrzyma :eviltong: Quote
Kika Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 justkaf napisał(a):Mam jeszcze jedno pytanko;)Czy 8 tygodniowy dalmatynczy wytrzyma 5 godzinna podroz spod Poznania do szczecina?? Spokojnie- moje Bafiśka jechala podobną odległośc od hodowczyni do nas- raz nasikala:) i raz było żyganko- i od tej pory nigdy wiecej w samochodzie:) Folia na siedzeniu i na to koszyk albo jakieś łózeczko załatwi sprawę. Quote
:: FiGa :: Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 Kika napisał(a):My będziemy , jak nam nic na przeszkodzie nie stanie. :multi::multi::multi: A niech tyko spróbuje stanąć :mad: Quote
kasiulenka94 Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 Czecs tu kasia mam problem. Moi rodzice nie chca zgodzic sie na dalmatynczyka:( ich glowne powody: znudzi sie nam(mam 9 letnia siostre ona tez mi pomaga ich przekonac) nie bedzie mial go kto wyprowadzac, utrzymanie kosztuje strasznie duzo, to nie pies do bloku(mamy 2 pokojowe mieszkanie). Błagam poradzcie mi jak ich przekonac Quote
Guest Reyes Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 kasiulenka94 napisał(a):Czecs tu kasia mam problem. Moi rodzice nie chca zgodzic sie na dalmatynczyka:( ich glowne powody: znudzi sie nam(mam 9 letnia siostre ona tez mi pomaga ich przekonac) nie bedzie mial go kto wyprowadzac, utrzymanie kosztuje strasznie duzo, to nie pies do bloku(mamy 2 pokojowe mieszkanie). Błagam poradzcie mi jak ich przekonac Mi się wydaje czy ja znam twoją mame z Forym Łaciatego... A czy ty jesteś APSOLUTNIE pewna że to pies dla Ciebie, nie robisz tego bo piesek ma ładne kropki? Quote
Kika Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 [LEFT]Kupno psa to bardzo poważna decyzja - najbardziej odpowiada mi wariant "cala rodzina akceptuje pomysł zakupu psa', żadne dzieci nie są w stanie zmusic rodziców do takiego zakupu!!!! Jesteś chyba bardzo młoda osobą- tu trzeba podjąc mądrą decyzję - pies to członek rodziny, któremu trzeba poświecic dużo czasu i pracy przez wiele lat.Nieprzemyślane decyzje konczą się często dla psiaków schroniskiem, a tego tu nie chcemy !!!!! [/LEFT] Quote
kasiulenka94 Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 Mam 14 lat, moja chrzesna miala kiedys dalmatynczyka, uwazam ze to wspaniale psiaki (nie ze wzgledu na plamki.) To ze pies to czlonek rodziny doskonale rozumiem, wiem ze to powazny obowiazek i jestem pewna ze poradzilabym sobie z psiakiem. A co do schroniska to piesek na pewno by sie tam nie znalazł, pare razy zawozilam karme do shroniska i widzialam jak psiaki tam zyja. Quote
Kika Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 kasiulenka94 napisał(a):Mam 14 lat, moja chrzesna miala kiedys dalmatynczyka, uwazam ze to wspaniale psiaki (nie ze wzgledu na plamki.) To ze pies to czlonek rodziny doskonale rozumiem, wiem ze to powazny obowiazek i jestem pewna ze poradzilabym sobie z psiakiem. A co do schroniska to piesek na pewno by sie tam nie znalazł, pare razy zawozilam karme do shroniska i widzialam jak psiaki tam zyja. Kasiu współczuję Ci, ale myślę że decyzję o kupnie psa podejmą za Ciebie i siostrę - póki co - rodzice. nie jestem do końca przekonana czy dwie dziewczynki 9 i 14 letnia poradzą sobie z dalmatyńczykiem. Quote
Guest Reyes Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 Kika napisał(a): nie jestem do końca przekonana czy dwie dziewczynki 9 i 14 letnia poradzą sobie z dalmatyńczykiem. Mam takie same odczucia... Quote
g_o_n_i_a Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 Kiko i jak Wam się powiodło na wysatwie? Przyznam szczerze, ze kilka razy Cię widziałam na wystawie. :-) Quote
Kika Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 g_o_n_i_a napisał(a):Kiko i jak Wam się powiodło na wysatwie? Przyznam szczerze, ze kilka razy Cię widziałam na wystawie. :-) i ja sie rozglądałam z aosobą , która pracujac dla KUNDELKA zaczepi mnie:) Szkoda że sie nie ujawniłaś. Zdobyłyśmy z Bafi CWC,NSwR i Zw.Rasy, a potem na grupie I lokatę .Ale sie cieszę!!!!:):) Quote
Ania i Salma Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Nie pozostaje mi nic jak tylko pogratulowac :multi: Quote
g_o_n_i_a Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Kika napisał(a):i ja sie rozglądałam z aosobą , która pracujac dla KUNDELKA zaczepi mnie:) Szkoda że sie nie ujawniłaś. Gratulacje :multi: Ja stałam na bramie :evil_lol: Ze 3 razy przechodziłaś obok mnie, miałam ochotę nawet zaczepić z tekstem "kundelkowym", ale jakoś tak... :evil_lol: Nastepnym razem podejde, o ile będziecie na wysytawie. :p Kika, ale chyba na Kundelka coś wrzuciłaś? :cool3: :eviltong: Quote
Kika Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 g_o_n_i_a napisał(a):Gratulacje :multi: Ja stałam na bramie :evil_lol: Ze 3 razy przechodziłaś obok mnie, miałam ochotę nawet zaczepić z tekstem "kundelkowym", ale jakoś tak... :evil_lol: Nastepnym razem podejde, o ile będziecie na wysytawie. :p Kika, ale chyba na Kundelka coś wrzuciłaś? :cool3: :eviltong: byłam z córką i ona wrzucała w naszym imieniu :)A ja zgubiłam 5 zł w toj tojku :):( Quote
Kika Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 g_o_n_i_a napisał(a):Gratulacje :multi: Ja stałam na bramie :evil_lol: Ze 3 razy przechodziłaś obok mnie, miałam ochotę nawet zaczepić z tekstem "kundelkowym", ale jakoś tak... :evil_lol: Nastepnym razem podejde, o ile będziecie na wysytawie. :p Kika, ale chyba na Kundelka coś wrzuciłaś? :cool3: :eviltong: O Ty ...... babo:shake: Jak mogłas się nie odezwac - pewnie myślałaś ,ze jestem młodsza i Cię wiek onieśmielił(mój)!Spróbuj się na drugi raz nie ujawnić:angryy: Quote
g_o_n_i_a Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Ożesz :evil_lol: A powiem Ci, ze tak twarzą w twarz byłam z Tobą na bramie jak szłaś chyba z córą i Bafisia. Coś Ty, przecież ja gdzieś Twoje zdjęcie widziałam i jeszcze Bafisia to poznałam, zresztą co tam wiek. ;-) A będzie wystawa w lutym to sie ujawnie. :evil_lol: Quote
:: FiGa :: Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Kika napisał(a):O Ty ...... babo:shake: Jak mogłas się nie odezwac - pewnie myślałaś ,ze jestem młodsza i Cię wiek onieśmielił(mój)!Spróbuj się na drugi raz nie ujawnić:angryy:Kika ja tez cię widziałam :cool3: No i ty mnie widziałaś... :eviltong: Ta małolata która szczerzyła się do ciebie z trybun to byłam ja :lol: Siedziałam z goldenką i dużym szwajcarskim psem pasterskim :lol: No i gratuluję :razz::razz: Spisaliście się :cool3::cool3::cool3: Quote
Recommended Posts